Illustratie van:

Eicher Panther - EM295B opknappen

Hallo,

Ik ben bezig met het opknappen van een Eicher EM295B, deze moet weer super netjes worden,
kappen wil ik laten stralen, poeder coaten
maar het blok en achterbrug laten stralen? iemand die hier ervaring mee heeft ? of een andere optie voor?

zo overspuiten is geen optie.

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

goeiedag eem
De achterbrug en motor zou ik nooit gaan stralen, de reden waarom: je straalt alle pakkingen kapot met als gevolg dat hij gaat lekken als een gek, en dan komt er gruis in de versnellingbak, aandrijvingen en de motor, dat spul blaast overal tussendoor, het kan wel maar dan moet je daarna de hele trekker uitelkaar halen en schoon maken van binnen, beste in mijn ogen is gewoon met een goede slijptol met staalborstel alles schoon maken en dan ontvetten. Mijn collega heeft er een keer keer eentje laten stralen maar doet dat nooit weer, en be buurman heeft dat ook laten doen op aanraden van anderen die dat ook vaker lieten doen, maar dat was ook succes verzekerd, een en al olie lekkage, plaat werk kun je wel laten stralen, maar als je er nog wat aan plamuren moet kun ie hem volgens mij niet poedercoaten, omdat je hem dan weer verhit
3130ls
Ik ben er ook niet weg van dat stralen bij je motor of achterbrug. Vooral omdat je het zand overal heen blaast. Goed schuurpapier en staalborstel op de boormachine of slijptol vindt ik persoonlijk beter. Duur ook net zo lang.
Huuuuub
Het plaatwerk moet je niet laten poedercoaten. De poedercoat word hard door het te verhitten en hierdoor trekt plaatwerk krom.
henrif
Nou, daar zat ik indd ook mee met die zand rommel,

ze zeiden dat het plaatwerk niet krom zou trekken? poedercoat is wel iets meer kras bestendig....
Huuuuub
@henrif
Een goede 2 komponenten lak is bijna net zo krasbestendig. En ook nog eens veel mooier om te zien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Panther ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5