Hydroliekolie kijkt wit

Paar weken geleden was er een lek in de versnellingsbak van onze john deere 6230 de pakkinglek,Toen keek de olie al behoorlijk wit.We hadden de tractor naar een mechanisatie bedrijf gebracht,Daar hebben ze een nieuwe pakking of iets dergelijks in gemaakt.Daar hebben ze meteen nieuwe olie op gedaan.Maar mijn vraag is HOE KAN HET DAN ZIJN DAT DE OLIE NOG STEEDS WIT KIJKT,WANT WATER KAN HET EIGENLIJK NIET ZIJN WANT WATER IS LICHTER VAN GEWICHT DAN OLIE.hET IS ALLEEN ALS JE HEM START

Deel dit topic

Reacties

Is het systeem wel goed gespoeld ??
Er is maar erg weinig water nodig om een grote hoeveelheid olie wit te laten worden.
Water mengt snel in een trekker met olie en dan krijg je snel witte olie.
Goed spoelen en dan heb je na een tijdje weer schone olie.
Wimsumar
Beste BartJohnDeere: Water is welliswaar ZWAARDER dan olie (olie drijft op water) maar eenmaal in zeer kleine druppeltjes vermengd, dan zakt het (zwaardere) water niet snel uit. Groter hoeveelheden water onderin het reservoir worden uiteraard ook gemakkelijk weer opgezogen in het hydrauliekaanzuigfilter.
Dat na het verversen de olie nog steeds wit kijkt, komt doordat er flink wat liters in het systeem (leidingen, cylinders, koeler) achterblijft (niet te vergeten in de werktuigen die er in de looop der tijd mee bediend zijn).
Je zul nog minstens 1X moeten verversen en daarbij alle leidingen etc. (ook werktuigen!) los moeten nemen. ( Let wel: Dan kan echter ingesloten lucht in het systeem voor problemen zorgen!).
erik9831
Bij een auto net hetzelfde.

Als je veel kilometers rijd, dan zal je aan de vuldop nooit witte olie zien. Als je maar een 1000km rijd, en de motor word nooit echt warm, dan zit er aan de vuldop een witte brei en dit komt alleen maar door de condens die er ontstaat in het kleppendeksel. 0.25L of zelfs minder kan heel het systeem al wit kleuren.

Zoals beiden andere heren hier al vermelden, is het wel allemaal goed gespoeld geweest ?
Lek in de versnellingsbak? Alleen als je hem start? Lekker duidelijk verhaal ook. Zo kan niemand je een fatsoenlijk advies geven.

Wat was er lek in de bak? Of wat werkte er toen niet? Bedoel je dat het alleen is als de trekker draait? Of alleen vlak na het starten?

Zoals het nu omschreven is kan niemand je een degelijk advies geven. En laat die hoofdletters ook maar achterwege!
Wimsumar
Beste Erik9831
Quote @erik9831:
beiden andere heren

Huhhhhh, :? welke nog meer dan? 😉 😃

P.S.:
Quote:
laat die hoofdletters ook maar achterwege!

Niets mis mee. Je weet toch zelf ook wel dat iemand op +/_ twintigjarige leeftijd in extase raakt als hij een witte olie-achtige vloeistof ziet stromen. 😄
Tinus
@bartjohndeere Zou je de vragen van de reageerders kunnen beantwoorden en je topic aan willen passen waarbij je de hoofdletters verwijderd? Vooral op zondagochtend wordt geschreeuw niet echt gewaardeerd.
valmet6400power
@Tinus

Krijg er hoofdpijn van 😃
bartjohndeere
O sorry voor de hoofdletters de caps lock stond nog aan.Maar de lek in de bak.De olie druk viel weg.dus als je in hendel on der het stuur in zijn vooruit zet dan reed die un stukje en dan viel die automatisch in zijn vrij stand. En de olie pomp werd toen ook te warm.
Boemrang
Quote @bartjohndeere:
mechanisatie bedrijf

Ik zou terug gaan naar het mechanisatie bedrijf, en toch er even naar laten kijken...
atlaspower
@bartjohndeere Beste ,, witte olie hoeft niet te betekenen dat er water in zit, witte olie zegt alleen maar dat 1 van de partijen die heeft bij gevult de verkeerde olie er in heeft gedaan en dus gaan beide olieén met elkaar in strijd, (vloekt met elkaar) dit geeft een witte kleur en 1 van de olieen gaat afbreken en je krijg een zwarte smurrie onder in je bak,, hydroliek olie en gewone olie geeft bv al een witte kleur als je beide mengt, probeer maar eens in een doorzichtige fles met beide olieen,, hij word spier wit, zet het flesje in de volle zon en je ziet de olie na 2 weken weer blank worden en de zwarte smurrie ligt onderin,, als je er geen zon op zet, dus in je achterbrug blijft de olie wit maar zakt wel uit,, zeer grondig spoelen dus anders blijft ie wit,, Als je dus wilt bij vullen en je weet niet zeker of het de juiste olie is,(elkaar kan verdragen) doe dan eerst van beide een halve liter in een fles en schud deze goed door elkaar , blijft het blank zit je wel goed, verkleurt ie zal ik er niet aan beginnen, Ik weet niet hoe het met jou trekker zit, maar best kans dat er rode hydroliek olie in je achterbrug is gekomen, of dat er iemand een keer verkeerde olie heeft bijgevult, toen het niveau een keer te laag stond, of een machine van de buren geleent waar andere olie in de achterbrug heeft gezeten, met het bedienen van de hydrolische functies ervan krijg jij die olie dus in je achterbrug,, daarom leen ik ook niks uit, sommige denken dat olie olie is maar daar zit een groot verschil tussen
bartjohndeere
Maar zou het kwaad kunnen dat de olie wit kijkt,want water kan het eigenlijk niet zijn want er hangt haast iedere dag de voerbak aan.Maar om dat die weet keek wist ik het niet dus daarom vroeg ik het.Als de pomp er maar niks mee lijd
DESLAGERURRE
@bartjohndeere is het ook nog wit als de trekker even stil heeft gestaan ?
DESLAGERURRE
Kan ook zijn dat je een lek hebt inwendig en dat het 'witte' lucht belletjes zijn ..
bartjohndeere
S'morgens vroeg is de olie gewoon blank maar zo dra de tractor gestart is binnen 3 min is de olie wit.
3130ls
En als je hem goed warm gereden heb en na dat hij een half uur heeft stilgestaan. ?lijkt het dan ook wit?
3130ls
Een se uitvoering begint wel gelijk te pompen he.in principe heeft die geen loadsensing als het goed is
CVT6230
@bartjohndeere Het lijkt idd lucht te zijn zoals @DESLAGERURRE zegt. Nu alleen nog zien te achterhalen.
deeremeneer
@bartjohndeere heeft de trekker misschien ook een bijgeluid? Sissen of janken in de achterbrug? Wat je omschrijft lijkt inderdaad luchtbellen te zijn. Wat lekte er en welke pakking is vervangen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
7