Wat is het beste nylon of silas/olie touw

Hoi.
wat is het beste voor een newholland 276 pers nylon of silas/olie touw?, ik heb horen zeggen dat je bij nylon touw de knopers af moet stellen..?
aangezien nylon touw bijna de helft goedkoper is is het ook fijn om er meer winst uit te halen.

graag normaale reacties!

mvg michel.

Deel dit topic

Reacties

fiatfan
Sisal touw verteerd, nylon niet. misschien iets om naar de eindgebruker te kijken?
jehan
Nu ben ik benieuwd wat zon rol touw kost ..en hoeveel balen je per rol kunt persen .wie kan me dat zeggen .
basia
Ik gebruik nylon touw in mijn persen ( N-H en Welger ) en heb daar geen problemen mee .
Wl van belang is dat de mesjes goed scherp zijn en de afstrijker met iets weerstand langs het knoper-bekje gaat .
Maar dat geldt ook voor sisal touw eigenlijk .
Het zou kunnen zijn dat de touw-houders iets strakker moeten worden afgesteld omdat het touw iets dunner kan zijn .
En de knoperbekjes misschien iets losser afstellen ,tenminste dat heb ik in mijn geval gedaan en heb maar zelden een kapot pakje .
jd4050
@jehan

Pak sisal kost geloof ik om en nabij 50 euro ex btw. Hoeveel je er mee kunt persen hangt van hoeveel meter per kilo er op een baal zit. Meest gangbaar is 150 of 175 meter per kilo dacht ik. Hoeveel er kilo in een pak weet ik zo snel niet.
albert-fendt
Sisal verrot sneller en is duurder, maar kan niet in alle persen, vooral de echte oude hogedrukpersen kunnen er soms niet tegen. Ik ben zelf een paar jaar terug overgestapt op nylon, heb er toen wel nieuwe mesjes ingezet maar voor de rest niks geen problemen gehad. Ik heb nu 290 mtr/kg. Het afstellen van de knoopapparaten ligt er aan hoe het touw reageert, schiet het telkens los, dan moet je hem strakker zetten, breekt het touw, dan moet hij losser...
erik9831
@jehan Ik heb vorig jaar een 300 stuks geperst gehad met 1 set van 2 rollen sisal touw.

Ik vermoed, dat er nog touw opzit voor een 150 à 200 stuks.

Waren pakken van 17kg
goeiedag eem
@jehan met sisal 150m/kg rond de 450 pak en met nylon touw iets meer, Sisal koste me dit jaar bij de groothandel 58 inclusief btw, en wylon bijna ge helft, sisal is ongeveer 40% duurder
goeiedag eem
Voor omschakeling van sisal naar nylon hoef je met een newholland niets aan de knoopapparaten te doen, met onze persen, deutz-fahr en de newholland heb ik dit jaar beide soorten touw in gehad en met de omschakeling geen probleem gehad, hij knoopt met nylontouw wel iets mooier vind in dan met sisal, sisal had ik het dikste touw 150m/kg en dat kan net in de kraaiebekjes, met 175 knoopte hij wel super met sisal maar dat touw kon de druk/ strakheid van de pakken niet aan waar we mee persen
jeet
@jehan ik pers met sisal van het merk tip top 175 pers als ik me niet vergis +- 500 pakjes met 2 klossen dus 1 zak
MF65
Ik gebruik sisal 150m/kg (Welger). Reken altijd 400 pak per rol, rekent makkelijk en kom je altijd uit. Heb geen ervaring met Nylon, als je overstapt dan ook kiezen voor 150m/kg of naar een andere verhouding?
goeiedag eem
@MF65 overstappen naar nylon kun je geen 150 m/kg van nylon pakken dat is te dik dat is voor de grootpak persen, dan kom je 250m/kg, is neemde ik het dikste touw voor de kleine pakken pers, je kan ook wel 350 m/kg krijgen is voor je zelf beter, haal je meer pakken uit een zak touw, maar dat snijd erg in de vingers als je ze in de handen moet hebben. Daarom pers ik altijd met het dikste touw, zodat je ze ook nog goed in de handen kan hebben.
fastrac3155
Ik heb geen ervaring met sisal mr in wezen zou je eigenlijk niets of heel weinig aan de knopers hoeven te verstellen hoogstens de opening van de touwschijf en/of de veerdruk op de knoperbek mr dit zal een beetje afhankelijk zijn van hoe glad het touw is, mr dit us een kwestie van grofweg afstellen en dan onder het persen gaan finetunen.

Wij persen met nylon touw van 300m per kg en dat gaat super. Weinig last van losse touwen en ook geen klachten van klanten.

Sisal is in verhouding tot nylon gewoon te duur geworden.
jehan
Allemaal zo ongeveer het zelfde dus .komt mooi overeen met wat wij aan aantal balen persen met 2 klossen touw
fordmichel
Hoi.
allemaal bedankt voor de info, dan gaan we vanaf dit seizoen over naar nylon.
allemaal een mooi droog hooi seizoen.
groet michel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
5