Illustratie van:

Fendt 104 S - vloeistofkoppeling

Waar kan ik de vloeistof van de vloeistofkoppeling pijlen en hoe weet ik of hij optimaal functioneert? en hoeveel moet erin zitten?

Deel dit topic

Reacties

Thomastrekkerfan
Volgens mij hoef je het niveau normaal gesproken niet te controleren tenzij er klachten zijn. Ik meende dat je ze ook niet pijlen kon maar alleen door de exacte hoeveelheid olie erin te doen. En om te controleren of de vloeistofkoppeling goed werkt zet je de trekker op de rem, in de hoogste versnelling, koppeling op laten komen en dan vol gas geven. nu zou het toerental ergens rond de 1100-1500 toeren moeten blijven hangen.

Maar hier zijn zeker mensen die de precieze getallen weten 😉
basia
Reactie van Thomas klopt wel ; alleen 1500 toeren is wel wat veel ; 1100-1200 is beter in de buurt volgens mij .

Is dit hoger dan misschien iets olie bijvullen .
Thomastrekkerfan
Het toerental was ff een gok inderdaad 😉
Bijvullen mag je zoiezo nooit doen, want de olie inhoud komt heel nauw meende ik.
Tenzij er een niveauplug in zit, dan zou het wel kunnen lijkt me.
rick11441
Er zit een klepje op zij bij de vloeistof koppeling. Zien dat je de plug voor het gat krijgt, afvullen tot hij overloopt en je hebt genoeg olie op je koppeling. Is normaal een gesloten systeem waar je niets aan hoeft te doen..
armpie
Quote @rick11441:
Zien dat je de plug voor het gat krijgt, afvullen tot hij overloopt en je hebt genoeg olie op je koppeling
Dat dacht ik dus ook, alleen is mij door een mede tf-er verteld dat er voor verschillende type's verschillende hoeveelheden voorgeschreven worden. En omdat er dezelfde vloestofkoppelingen in verschillende type's zitten gaat deze vlieger dus niet op.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 104 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5