Mengmesttank geremd ?

Volgens de wet moet een landbouwaanhanger met een massa vanaf 3500kg geremd zijn. Ik heb een oud mengmesttank van 4000 liter die origineel niet geremd is ( waarschijnlijk 30 jaar oud ). Mag ik hiermee de weg op achter een trekker van 60 pk zonder een proces te krijgen. (dus volgens de wet).

Deel dit topic

Reacties

ricooo12
Ik denk dat ie dan wel geremt moet zijn
ik zie net op je profiel staat dat u in België woont maar daar maakt het toch niet uit lijkt me?
JD1640
@ricooo12 Ik woon inderdaad in België, maar ik werk in Nederland.
Loeideutz
In Nederland zijn ze ook met zoiets bezig. Ook 3500 kg. Waarschijnlijk komt er zoiets van een overgangsperiode. En daarna is het aan de wondere zonen van Hermandad hoe graag ze een bekeuring willen uitschrijven.
ricooo12
@JD1640 aha oke dan
Ik zie vaak zat oudere 4m3 of 5m3 tanken over de weg rijden in de buurt waarvan de meeste volgens mij niet geremd zijn ik heb nog nooit iemand gehoord over een bekeuring
Boemrang
Hopelijk heb je hier iets aan....
veiliglandbouwverkeer.nl/Veilig_landbouwverkeer/…
Voorkomen is beter dan genezen...
JD1640
@Boemrang Volgens de info moet deze dus geremd zijn, het is inderdaad hoe gaan ze ( politie ) hier mee om. En zolang maar niets gebeurd natuurlijk.
Nick421
Ach de politie weet zelf helemaal niks van regels. Ze zullen je echt niet zomaar aanhouden om dat te gaan controleren.

Als je zorgt dat de trekker wel goed remt, en de verlichting verder in orde is. Zou ik t grust aandurven.
Arrie94
@JD1640 @Nick421 + zorg dat je niet de aandacht trekt. Als je aangehouden zou worden om iets opvallends, dan lopen ze vaak de rest ook even na, en dan zou het ontbreken van een remslang wel ineens een probleem kunnen zijn. Al is de kans hierop is heel klein.
kerstrunner
@Nick421 Ik denk inderdaad wanneer je op het zicht in orde bent (verlichting en signalisatie,op tijd proper maken...) de arm der wet je minder makkelijk zal tegenhouden. Als ze je aan de kant zetten voor een licht dat hangt te bengelen komen ze vanzelf bij je ongeremde as uit. Blijft natuurlijk de vraag wat als je een ongeval krijgt? Zoals Boemrang zegt: voorkomen is beter dan genezen!
deJong
Ik had laatst wel een controle toen ik aan het mestrijden was. liet ik de agenten de hydrauliek e.d. zien zegt meneer doodleuk tegen mij. dis wel mooi joh maaruh ik zie alleen slangen...
fendt308-driver
@deJong
Dus je mocht verder? Of ff de rem laten zien?
mike_v
Zelf een enkel as kipper (±10 ton), mesttank (+3500kg), mestwagen (ook zwaarder) ..., allemaal niet-geremd, omdat het toen nog "niet bestond". Nooit tegengehouden geweest (Belgïe). Zolang je in orde bent met verlichting, lading, ... zal je sowieso al niet snel tegen gehouden worden. Zien ze dan dat het standaar niet aanwezig is, zullen ze er weinig van zeggen. Is het wel aanwezig maar stuk, dan is het een andere zaak.

Volgens mij is het ongeveer zoals een gordel. Is je oude van voor 19** en zitten er standaard geen gordels in, dan moet het ook niet(?)
Wimsumar
Beste Fendt308-Driver:
Quote @fendt308-driver:
ff de rem laten zien?

Dan ken je DeJong nog niet. Hij liet ze een 'remspoor 'zien. 😎

xgraphics.be/shop/files/…
JD1640
Vat wordt bedrijfsmatig gebruikt om water te geven aan beplanting /bomen etc. Om problemen in de toekomst te voorkomen ga ik toch maar informeren wat een geremde as compleet kost
hobbyboer
Wat zijn de eisen die aan zo'n rem worden gesteld?

Mag zoiets ook? google.nl/imgres/…
O N
@JD1640 Is geen probleem zolang de massa van het trekkend voertuig groter is als de totale massa van de aanhanger (voorbeeld als je vat 5 ton weegt in totaal en je trekker 5ton 500kg moet ie niet geremd zijn ) .
Dat is toch wat ik me hier altijd laten vertellen heb .
fendt308-driver
@O N
Helemaal niet dat gaat maar tot 3500 kg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0