Husqvarna rider

Beste tf'er.
We zijn al een tijdje aan het denken om een frontzitmaaier te kopen. We zoeken prijs/kwaliteit de beste frontzitmaaier. Ons oog valt op een Husqvarna Rider R112 c5. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Of hebben jullie soms een beter merk/model?

Voor diegenen die gaan zeggen:"Een zitmaaier is geen tractor!" Heb ik al een antwoord klaar:"Waarom is er dan de rubriek: "Het forum voor alles wat gemotoriseerd is, maar geen tractor."?"

mvg inspecteurfendt 😉

Deel dit topic

Reacties

Nick421
Wij hebben thuis de rider 13C.
Goeie maaier, lekker vlot. Makkelijk in onderhoud.
Je hebt er ook een paar types waarbij je het maaidek gemakkelijk verticaal kunt opklappen. Makkelijk voor schoonmaken en messen slijpen.
mbvaltra

Dit wordt/is onze 4de jaar, 300 uur op de teller. Nog nooit iets mee gehad, alleen nieuw setje v-snaren voor het maaidek.

Edit: maaidek kun je heel makkelijk opklappen. Alleen vsnaar los en je kunt hem opklappen.
mbvaltra

Bij 2de minuut kun je zien hoe makkelijk het gaat
steyrTom
Husqvarna zijn wel goeie maaiers. Hoe nieuwer de maaier hoe makkelijker je het maaidek omhoog kan klappen om schoon te maken. De hydrostatische aangedreven zijn meestal duurder dan de versnellingsbak versie maar rijden wel fijner. Als je een nieuwe koopt kun je overwegen een jonsered te kopen. Dit is een rode Husqvarna en meestal ook goed koper.
inspecteurfendt
Quote @steyrTom:
jonsered

Ik weet niet of ze nog zitmaaiers verkopen. jonsered.com/be/nl/…
John Deere 8345r
@inspecteurfendt das vreemd....
steyrTom
@inspecteurfendt zijn nog wel te krijgen. Laatst nog 1 in elkaar gezet.
T6020 power
Niet de beste maaiers in onderhoud en technish verouderd die ook wel snel wij hebben nu een stiga en die is veel beter maar dat is mijn mening
newholland6640
Ja die stiga is beter omdat jullie die nu hebben zeker. Nou doe mij maar een rider!
inspecteurfendt
Quote @T6020 power:
Ja die stiga is beter omdat jullie die nu hebben zeker. Nou doe mij maar een rider!
johndeere6506
Als je echt waar voor je geld wilt hebben koop dan een Toro, Ferrari of een Walker. De allerbesten op dit gebied 😉
Fiat Heinz
@inspecteurfendt wat @johndeere6506 zegt klopt wel, nog beter werkt een zero turn maaier. Maar de vraag moet zijn: wat is je budget? Als je er geen fortuin aan uit wilt geven, kom je bij de minder dure machines terecht. (trouwens ook geen weggevertjes). Als je het mij vraagt heeft Husqvarna een gebruiksvriendelijker product dan Stiga. Heb zelf Stiga, maar Husqvarna werkt makkelijker
oldtimergek
@inspecteurfendt Ik heb een Jonsered FR2312 MA en is identiek aan Husqvarna. Het Husqvarna teken staat er gewoon voorop. Hij bevalt mij geweldig, ik heb wel de automaat versie dat vind ik persoonlijk makkelijker.
vanmeij
Wij gebruiken nu een husqvarna r15 v2 awd, bouwjaar 2009. prima machine, gebruiksvriendelijk en nog zeer weinig mee gehad. wij hebben gekozen voor een 4 wiel aangedreven versie omdat wij schuine kanten tot wel 20% maaien. gaat perfect. machine heeft nu 500 uur
zorg wel voor een goede set banden, want de trelleborg banden die er standaard onder zitten zijn niet echt wat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
17