Betere website

Er is behoefte bij sommige om deze website te verbeteren of veranderen. Dit topic is bedoeld om advies hiervoor in te winnen. Ik ga niet redigeren. Hou het fatsoenlijk, of in ieder geval wat jij daaronder verstaat.

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
De huidige beheerders en admins mogen hier het beheer in dit topic voeren. Voorzover ik weet zijn dit @Tinus , @TurnMeLoose , @Alex Miedema , @SJB533 en @JD6930

Succes!
Boemrang
Inhoudelijk is de site perfect...
Alle lof hoe @Tinus deze opgezet heeft....
Zeker een compliment waard....
dickt
Wat mij betreft is de site ook OK. (y)
Het enige wat ik veranderd zou willen zien is dat je bij al het uploaden een eventnummer mee kunt geven. Nu moet dat allemaal achteraf en bij veel foto's van een evenement is dat veel (extra) werk. Maar @Tinus is al van deze wens van mij op de hoogte.
erik9831
De beste verbetering zou zijn ... Luisteren naar elkaar en respect tonen.

Je kan het niet altijd met iedereen 100% eens zijn en een discussie is zeker niet slecht, maar ze moet op een degelijke manier gevoerd kunnen worden.

Wat ik zou handig vinden, als verbetering op de site zelf ...

Meerdere foto's uploaden en dan apart de namen en types kunnen invullen. Gaat een stuk vlotter werken denk ik, dan zoals het nu is.
NHfan97
Het zou misschien wel handig zijn als je een foto in een reactie kan toevoegen zonder dat je hem moet toevoegen op de site zelf. Bijvoorbeeld als iemand een paar elektrische draadjes moet verbinden maar niet weet welke bij welke past , en hij wilt dat hier vragen . Dan hoeft die niet die foto van de draadjes (wat niet echt iets bijbrengt aan deze site) toe te voegen tussen de tractorfoto's . Is natuurlijk niet echt nodig , maar als jullie nog zouden willen verbeteren leek dit mij wel wat .
EA_MF
@NHfan97 dat is al mogelijk, mots de afbeelding al op het internet staat (en dus een url heeft), dan kun je als het goed is met [img] [/img (en vervolgens weer een blokhaak) een foto zichtbaar maken
SJB533
Quote @erik9831:
Je kan het niet altijd met iedereen 100% eens zijn en een discussie is zeker niet slecht, maar ze moet op een degelijke manier gevoerd kunnen worden

Komt inderdaad respect bij kijken.

Wat wellicht ook van invloed is, is dat er via internet gecommuniceerd wordt. Wordt gauw op een bepaalde manier opgevat, maar anders bedoeld. Een deel is daarbij wellicht te wijten op een regionale manier van iets uitdrukken, waar het in een andere regio toch 'minder positief' wordt bedoeld. Een ander deel is toch het gebrek aan emoties in tekst. Kun je in een tekst niet de juiste emoties vinden, lees je 'm anders dan wellicht bedoeld was door de auteur. (Soms moet je misschien toch maar even vragen, wat bedoeld wordt) Ik denk, dat dat soort dingen ook wel enigszins van negatieve invloed op de sfeer zijn. Wat je dan krijgen kunt is, dat iedereen over elkaar heenvalt en stokers er een nog grotere ravage aanrichten. En er zijn mensen, die niet kunnen nuanceren. Zijn er nog genoeg over, die dat wel kunnen. Wellicht kunnen zij zich proberen te verplaatsen, in diegene die het niet kan? En daarop eventueel wèl een genuanceerd antwoord geven? En ja, ook ik heb wel eens te kampen met zulke problemen. Probeer je iets te schrijven, lijkt het goed, maar staat het er zo krom, dat de gemiddelde Zeeuw (bijvoorbeeld) zich ineens met de dood bedreigd voelt. (Bij deze: mijn oprechte excuses. Ik ben niet zo van de bedreigingen hoor)

Wat ik ook zou appreciëren is, dat mensen eens rustig rond kijken, of een topic überhaupt wel nodig is. Hoe vaak wordt er wel geen topic gemaakt, over een reeds vaker behandeld onderwerp? (Is ook al vaker besproken. Heb zelfs een handleiding gemaakt.) Ik hoef trouwens ook niet zo zeer een agenda hier op TF, waar in staat, dat de vakantie of het weekend begonnen is. Dat kan ik heel goed zelf bijhouden 😉


Nog een vraag aan de leden. Kijk, er zijn natuurlijk tig topics, waar dingen over het certificaat/rijbewijs gevraagd worden. En dan zijn er nog diverse zaken over verzekering en im- en export. Zou het handig zijn, om daar een apart subforum voor te hebben?

@NHfan97
Daarvoor is al ruim een jaar een topic 😉
Boemrang
Quote @erik9831:
Luisteren naar elkaar en respect tonen.

Dit is zeker een goede, die nemen ze zeker mee....
En ik zeg niet dat ik altijd voor 100% goed bezig ben en ik weet zeker dat dit er meerdere zijn hier, maar geef het wel toe... 😛
iedereen maakt fouten hier....
NHfan97
Oeps wist ik niet , maar ben volgensmij wel niet de enige 😛.
Trekkerman Tom
Foto's toevoegen vanaf mijn telefoon werkt niet, lijkt me sterk dat ik de enige ben met dit probleem.
radium45
@SJB533 Zelfs die link opent niet 😃
SJB533
@radium45
Wat voor toestel werk jij in de lieve vrede nog mee?
Trekkerman Tom
@SJB533 Dacht je dat ik dat ook nog niet geprobeerd had, slimmerik?
JD3010
@Trekkerman Tom Heb je er soms nog 1 met een draaischijf?
SJB533
Je weet maar nooit...
Trekkerman Tom
@radium45 Bij mij opent ie wel, maar foto's uploaden werkt dus niet 😉
radium45
@SJB533 Ik heb er nog 1 die ik met draagriemen op de rug heb en met zon antenne van 2 meter...
Nick421
Klein verbeter puntje net als ik gisteren al had genoemd:

Iets maken waardoor je maar 1x een topic kunt plaatsen.
Dus waneer je bijvoorbeeld op de knop klikt, deze grijs wordt, en je er niet nog een keer op kunt klikken.
Scheeld een hoop extra topics 😉
Trekkerman Tom
@JD3010 Ja, op zolder 😃 Maar ik heb er nu toch echt één met veegscherm in handen.
SJB533
@radium45
Modern!

Nee maar ff zonder gekheid. Is het een met tiptoetsen of een met 'wrijfscherm'?
Trekkerman Tom
@Nick421 Dat is een hele goeie!
SJB533
@Trekkerman Tom
Zo'n ding, dat aan de boom groeit, een raam of een Android?
radium45
@SJB533 poetsscherm, ik probeer het straks nog een keer.
Trekkerman Tom
Ik zal het nog eens proberen, wie weet..
SJB533
@radium45
Software?
erik9831
@JD3010 Daar zal wel een app voor bestaan vermoed ik 😃

@SJB533 Dat zou wel een goed idee zijn, van dat subforum over een rijbewijs en of verzekeringen. Alleen is een rijbewijs een vaste materie, die als wet bestaat. Normaal gezien veranderd daar helemaal niets aan, mits kleine aanpassingen in de loop der jaren. Misschien beter dan een rijbewijs pagina waar je al de nodige informatie op terug vind ?

Een verzekering is dan weer een andere zaak, wie biedt het aan, hoeveel kost het ...

Maar ik ben wel te vinden voor een subforum als er nog mensen dit zouden willen.
Trekkerman Tom
Nee, lukt nog steeds niet, 'Failed to open selected file' zegt ze. Op een LG met Android trouwens.
Heren heren. Blijf wel even ontoppic he ????
JD3010
@erik9831 Ja klopt. 😄 Ik ga die gelijk even proberen.
Hurli356
@Trekkerman Tom Te weinig telefoongeheugen. Weet ff niet meer of het in werkgeheugen zat of in opslag geheugen, maar heeft met kwaliteit van je telefoon te maken. Vorige telefoon van mij deed 't ook niet, huidige wel.
SJB533
@erik9831
Gaat me eigenlijk om 1 subforum, waar alles mbt wet- en regelgeving in kan, inclusief de verzekeringskwesties. Dan heb je wel een klein subforum, maar dan hoeven daar ook niet zo gek veel topics doorgespit te worden. Althans, dat vermoeden heb ik...
SJB533
@Hurli356
Kijk, daar hebben we wat aan! @radium45 lees je mee?
Trekkerman Tom
@Hurli356 Hahaha, als het daaraan ligt, vreet ik mijn beide klompen op, het enige wat ik erop heb staan zijn 2 apps en slechts ongeveer 150 foto's, en mijn contactenbestand is ook minuscuul. En wanneer ik in de instellingen kijk bij het beschikbare geheugen, is het balkje bijna geheel zwart gekleurd. En beschikbaar geheugen is zwart 😉
erik9831
@SJB533 Klopt inderdaad, dat het een niet zo groot subforum zou zijn, waardoor het inderdaad ook overzichtelijk blijft.

Wel opletten op de Belgische en Nederlandse leden ... Moeten ze duidelijk vermelden dat het (B) is of (NL) 😄

Ik ben voor 😄
radium45
@SJB533 Ik zal even ruimte maken, heb namelijk nogal veel onzin op het ding staan. 😛
SJB533
@erik9831
Dat is inderdaad een goed punt!
radium45
Quote @Trekkerman Tom:
beide klompen op

Wel zout en peper op doen.
Hurli356
@Trekkerman Tom En toch zit het daar in. Vorige telefoon had RAM van 512 MB denk ik? Huidige 3x zoveel en geen probleem meer.
EA_MF
@Trekkerman Tom met mijn vorige telefoon (HTC Desire 😵 kon ik ook nooit foto's uploaden via de mobiele uploader, ondanks dat ik relatief veel geheugen vrij maakte iedere keer.

Mijn huidige telefoon (Sony Xperia Z1) doet het echter wel feilloos, hoe het kan heb ik geen idee van, maar het is vast een software/geheugenkwrstie.
jordi 1455
Als ik de map deutz-Fahr Onbekend aanklik, kom ik altijd in de map van Deutz-Fahr DX terecht.

Een forum of topic waar bugs kunnen worden gemeld door leden, niet zo dat 40 leden tinus contacteren om dezelfde bug.
erik9831
@jordi 1455 Deze bug heb ik niet ... ik kom in de correcte map terecht.
jordi 1455
@erik9831 vreemd.
JD6930
Quote @SJB533:
@erik9831
Gaat me eigenlijk om 1 subforum, waar alles mbt wet- en regelgeving in kan, inclusief de verzekeringskwesties. Dan heb je wel een klein subforum, maar dan hoeven daar ook niet zo gek veel topics doorgespit te worden. Althans, dat vermoeden heb ik...

Goed idee.

@erik9831

Dat moet heel makkelijk op te lossen zijn, als iedereen gewoon zoals je zegt tussen haakjes (NL) of (BE) achter aan of vooraan in de titel zet ist al opgelost.
JD6930
Quote @jordi 1455:

Een forum of topic waar bugs kunnen worden gemeld door leden, niet zo dat 40 leden tinus contacteren om dezelfde bug.

Whalla!:

tractorfan.nl/topic/82286/
SJB533
Quote @JD6930:
Whalla
Salaam alaikum! 😛 Of bedoel je dat niet?
erik9831
Dom misschien, maar veel tf leden gaan naar meetings en shows van trekkers, maar niemand kent elkaar als je elkaar tegenkomt omdat je niet weet wie wie is (topic bestaat al, door te zeggen wie je ben). Eventueel een topic over wie wie is met eventueel een foto van jezelf. Ik besef dat veel mensen of toch sommige dit misschien niet zien zitten, maar misschien anderen wel. Is dus geen verplichting!!! Kunnen het altijd 'TFsmoel' noemen.
JD6930
@erik9831

Hmm goeie... 😛

Merk: Aandacht
Type: TF Smoel

? 😃
JD6930
@SJB533

Whatte? 😛

Nu int Nederlands? 😛

Ik had eigenlijk ''Voila'' moeten neerzetten of hoe schrijf je het?
erik9831
@SJB533 salami ilikehim 😃

Dacht nog aan iets, maar ben het even kwijt. En zo begint dementie

Ps: weet het weer 😄

Een trekkertrek subforum ?
SJB533
Quote @erik9831:
salami ilikehim

Nee, jij zou moeten zeggen: عليكم السلام
Trekkerman Tom
@Hurli356 Ik heb 8,22 GB beschikbaar, lijkt me toch voldoende?
Hurli356
@Trekkerman Tom Dat is opslaggeheugen, hoe zit je met je werkgeheugen?
walker1
Alle beheerders/admins op één lijn, duidelijke regels wat wel en niet mag qua topics en foto's plaatsen en die regels ook handhaven.
Trekkerman Tom
@Hurli356 'Werkgeheugen' kom ik niet tegen, is daar misschien ook een andere benaming voor?
Hurli356
@Trekkerman Tom RAM, vaak te zien bij instellingen, actieve apps
Trekkerman Tom
@Hurli356 RAM zie ik er ook niet tussen staan.
jasper01
@Hurli356 Ram misschien verkeerde site reactie beter opboeren.nu
Hurli356
@Trekkerman Tom Wat voor telefoon heb je?
Trekkerman Tom
@jasper01 Grappig joh.
Trekkerman Tom
@Hurli356 Een LG.
Hurli356
@Trekkerman Tom ja maar een beetje top toestel (€150+) of goedkope? Goedkope hebben vaak weinig werkgeheugen. Mijn telefoon noemt het wel RAM, instellingen --> applicaties --> actieve applicaties en dan staat er bij mij 0,92 gb gebruikt, 440 mb vrij
Trekkerman Tom
@Hurli356 Dat bedrag moest ik bijna 2 keer betalen 😉 Kan het ook 'cache' zijn?
Hurli356
@Trekkerman Tom Ja dan is je telefoon te 'slecht' waarschijnlijk. Ja kan zijn dat er daar wat staat, wat voor getalletjes staan daar?
Trekkerman Tom
@Hurli356 Een te slechte telefoon voor 280 euro? Hoe duur is een toptoestel dan wel niet?

Cache is het ook niet ben ik nu achter, dat is voor de apps. Wanneer ik er op druk, kan ik er alleen maar voor kiezen om het cachegeheugen te wissen, dus dat gaan we niet doen 😉
Trekkerman Tom
Het is trouwens een LG G2.
Hurli356
@Trekkerman Tom Haha las verkeerd, mn excuses 😉 Ja, maar cache zit wel in je werkgeheugen. Je wist dan niet je apps, maar allerlei gegevens die je telefoon opslaat als jij er mee bezig bent.
Hurli356
Zie niet in waarom jou telefoon niet kan uploaden @Trekkerman Tom 😞 Tot hoe ver kom jij dan? En waar gaat het dan mis?
Trekkerman Tom
@Hurli356 Maar voordat ik apps had kon ik ook al geen foto's plaatsen, dus dat geheugen zal dan sowieso wel te weinig zijn.
Maar waarom heeft die mobiele site zoveel geheugen nodig dan? Nu moeten er dus veel meer leden met hetzelfde probleem zitten, zou die mobiele website niet aangepast kunnen worden, zodat iedereen er gebruik van kan maken?
Trekkerman Tom
@Hurli356 zodra ik bij die mobiele site een foto geselecteerd heb, komt er direct 'failed to open selected file' te staan.
Hurli356
@Trekkerman Tom Nee zit 'm dan niet in het geheugen bij jou telefoon, mijn telefoon doet 't wel en heeft minder geheugen. Als ik met mijn telefoon op tractorfan zit en naar upload een foto ga, kom ik op dat scherm met "Let op! voor mobiele gebruikers is er nu de uploadfunctie op m.tractorfan.nl!" en 'oeps geen flash player'. Ik klik dan op de link, klik op 'selecteer of maak een foto' en kan dan een actie selecteren. Via galerij kan ik dan perfect mijn foto selecteren.
Trekkerman Tom
@Hurli356 Zoals jij het beschrijft probeer ik het ook steeds, maar zodra ik op een foto druk, komt er direct 'failed to open selected file' te staan.
Hurli356
@Trekkerman Tom Hmm heel vreemd?
Trekkerman Tom
@Hurli356 Vind ik ook, daarom kaartte ik het ook even aan ik dit topic, zodat het beheer er wat aan kan doen.
SJB533
@Trekkerman Tom
Het beheer kan er weinig aan doen. We kunnen namelijk niet bij het technische deel
Alex Miedema
Quote @erik9831:
Dom misschien, maar veel tf leden gaan naar meetings en shows van trekkers, maar niemand kent elkaar als je elkaar tegenkomt omdat je niet weet wie wie is (topic bestaat al, door te zeggen wie je ben). Eventueel een topic over wie wie is met eventueel een foto van jezelf. Ik besef dat veel mensen of toch sommige dit misschien niet zien zitten, maar misschien anderen wel. Is dus geen verplichting!!! Kunnen het altijd 'TFsmoel' noemen.

Ik heb op shows vaak een shirt aan met mijn naam op mijn tieten en mijn naam staat op mijn auto, zou iedereen moeten doen 😃
JD6930
@Alex Miedema

Als de jonge vrouwelijke TFers dat doen heb ik daar geen bezwaar tegen. 😃
Trekkerman Tom
@SJB533 'Het beheer' weet toch wel hoe en door wie die mobiele site tot stand is gekomen? Dus kan het beheer toch op z'n minst even doorgeven dat die creatie niet naar behoren werkt, en dat diegene die dat onding in elkaar heeft geknutseld, vanachter z'n computertje, het moet aanpassen zodat het voor iedereen werkt.
Hurli356
@Trekkerman Tom is een apart topic voor 😉 Komt omdat Android zoveel versies heeft die allemaal net iets verschillen en dat maakt het moeilijk.
tractorfan.nl/topic/49504/
SJB533
Trekkerman Tom
@Hurli356 Heb je wel gezien wie dat topic gestart heeft? Niks persoonlijks hoor (hij zal het wel druk hebben), maar ik heb een beetje het idee dat ik nog eerder een reactie terug krijg als ik tegen een schemerlamp begin te praten 😉
Trekkerman Tom
@SJB533 Nee? Wat nee? Ineens was die mobiele uploader er, zonder dat iemand er van wist?
SJB533
@Trekkerman Tom
Blijkbaar ja
Trekkerman Tom
@SJB533 Houd je alsjeblieft niet van de domme... Jij weet net als ik dondersgoed dat dat onzin is.
Boemrang
@Trekkerman Tom Dan toch achter het computertje kruipen en daar de foto's uploaden.... 😃
JD6930
@Trekkerman Tom

De enige die over zo'n dingen gaat is Tinus. En een beetje respectvoller reageren over hem em z'n creaties mag wel he! Tis geen onding want bij vele werkt ie gewoon. Dat jij nu net een versie hebt die ie niet ondersteund is niet leuk maar kun je ook netjes zeggen. 😉
Trekkerman Tom
@JD6930 Heb je het hele topic al gelezen? Dat gaf ik toch ook gewoon aan?
Trekkerman Tom
@Boemrang Waarom is die functie er dan? En boven dien zit ik niet altijd achter de pc.
Boemrang
Quote @Trekkerman Tom:
Waarom is die functie er dan?

Voor jou een vraag en voor mij ook...
Om eerlijk te zijn upload ik nooit via de mobile telefoon...
Is maar net wat je gewent bent natuurlijk....
Maar als de mogelijkheid er voor is dan behoort hij naar mijn mening ook goed te werken....
Komende winter wordt hier na gekeken.... 😃
Trekkerman Tom
Quote @Boemrang:
als de mogelijkheid er voor is dan behoort hij naar mijn mening ook goed te werken....

En die mening heb ik dus ook 😃
JD6930
Quote @Trekkerman Tom:
@JD6930 Heb je het hele topic al gelezen? Dat gaf ik toch ook gewoon aan?

Ja das wel zo, maar die reactie waarin je het helemaal afkraakt vond ik iets te grof.
Trekkerman Tom
@JD6930 Tja, bij mij werkt het niet, dus heb ik er niks aan, moet ik het dan de hemel in prijzen?
JD6930
@Trekkerman Tom

Nee hoor. 😉
Trekkerman Tom
@JD6930 Dus ik je probleem niet?
SJB533
Quote @Trekkerman Tom:
'Het beheer' weet toch wel hoe en door wie die mobiele site tot stand is gekomen?
Nou zit je toch echt fout. Niet iedereen is binair op de hoogte. Ik durf te zeggen, dat achter 99,99% van de accounts een poppetje schuilt, dat binaire vrijwel niets weet. Zeker de materie om de mobiele sites. Dus om met jou woorden te antwoorden op het vorige citaat:
Quote @Trekkerman Tom:
Jij weet net als ik dondersgoed dat dat onzin is.
erik9831
@Alex Miedema Nog nooit geen klappen gekregen dan, van een ontevreden TF'er ? 😃

Zou op zich ook nog wel een idee zijn, TF-shirts ... (heeft nu niets te maken met de website verbeteren) maar kan mensen ook aanzetten tot het met elkaar spreken op meetings omdat ze misschien hetzelfde shirt dragen ...
Trekkerman Tom
@SJB533 Jij moet een reactie 2 keer lezen om hem te begrijpen?
Trekkerman Tom
En trouwens, het beheer beheert deze site toch, dus moet het beheer toch ook wel op de hoogte zijn van de technische ontwikkelingen omtrent de site? Tinus heeft zelf een topic over de mobiele uploader gemaakt, dus is er tenminste 1 iemand die ervan op de hoogte. Hij schrijft namelijk dat na een week hard knutselen de mobiele uploader 'klaar' (niet dus) is, dus hij weet er sowieso meer van.
SJB533
Het beheer is het complete team, niet alleen Tinus. Als je dus zegt, dat het beheer er van weet, zit je er naast. Je wijst de hele groep aan, waar slechts 1 man er van weet.
Jasperfendt
Koop gewoon een fatsoenlijke telefoon, zelf hier werkt het
Boemrang
@Jasperfendt Inderdaad, tussen telefoon en telefoon zit een groot verschil in....
Kun je ook merken met filmen...
Hurli356
@Trekkerman Tom kan ook aan je camera app liggen...
Trekkerman Tom
@Jasperfendt Die heb ik.
Trekkerman Tom
@Hurli356 Ik gebruik geen camera-app, maar gewoon de camera van de telefoon zelf.
SJB533
Dat is een app
MOOI-WARK
Elke week weer de populairste foto's, werken hier niet. Altijd wel leuk om doorheen te kijken.
Trekkerman Tom
Nee, die camera functie zat er al op toen ik de telefoon voor het eerst aanzette, dus die is voor deze telefoon bedoeld. Het is nu wel duidelijk dat het probleem bij die mobiele uploader ligt, die vraagt gewoon teveel geheugen en moet veranderd worden, zodat iedereen er gebruik van kan maken.
SJB533
En dan heet die software geen app?
Trekkerman Tom
Heb ik het geïnstalleerd?
SJB533
Dat maakt niet uit. Rekenmachine installeer je ook niet, is een app, je browser installeer je niet, is een app....
Trekkerman Tom
Maar wel optimaal afgesteld op de telefoon, anders zou het er af fabriek/softwareprogrammeur niet opzitten. Dus nogmaals, aan mijn telefoon (en zeer waarschijnlijk ook aan de telefoons van veel andere leden) ligt het niet, maar wel aan die mobiele uploader.
Andre150
@Trekkerman Tom zelfs mijn goedkope nokia geeft geen problemen met de mobiele upload site. Kan het niet ergens in je instellingen zitten?
jordi 1455
Ik heb wel eens dat website's met een bepaalde internet browser niet correct werkt terwijl het met de ander vlekkeloos werkt. Zoiets kan er bij @Trekkerman Tom aan de hand kan zijn.
Of je software is gewoon te nieuw.
JD6930
@jordi 1455

Dat heb ik ook wel eens.

De personeelssite vant werk doet het thuis bijv. goed op Google Chrome, bij Internet Explorer kan ik niks aanklikken.

TF doet het normaal goed bij beide, maar net kreeg ik bij Internet Explorer een of andere foutmelding constant achter elkaar dat TF IE niet meer ondersteunt en IE opnieuw opgestart werd maar zodra dat was gebeurd stond diezelfde melding er gewoon weer opnieuw.

Nu net met Google Chrome ook een of andere foutmelding......
Trekkerman Tom
@Andre150 Nee, ik heb alles al geprobeerd.
Trekkerman Tom
@jordi 1455 M'n telefoon heeft maar 1 internetbrowser, dus ik heb geen keus 😉
SJB533
@Trekkerman Tom
Die heet ook 'Browser'?
Trekkerman Tom
Die heet 'Internet'.
SJB533
Google Chrome downloaden.
Trekkerman Tom
@SJB533 En nog meer geheugen verbruiken zeker?

Als die mobiele uploader gewoon met minder geheugen genoegen kan nemen, kan iedereen hem gebruiken... Dus dáár moet de oplossing gezocht worden.
EA_MF
@Trekkerman Tom Als je telefoon Google Chrome al niet kan draaien, dan moet je OF wat onnodige meuk verwijderen, of het word tijd voor een toestel wat WEL bij de tijd is, en niet eens gek duur hoeft te zijn, heb je daar geen zin in, prima, maar klaag dan ook niet 😉.
EA_MF
Quote @Trekkerman Tom:
kan ik er alleen maar voor kiezen om het cachegeheugen te wissen

dat is juist het gene wat je WEL moet doen, zijn tijdelijke achtergrondgegevens die veel geheugen innemen, maar waarbij het totaal geen kwaad kan ze eens in de week te verwijderen.
Trekkerman Tom
Quote @EA_MF:
een toestel wat WEL bij de tijd is

Een telefoon van 4 maanden is al uit de tijd?
EA_MF
@Trekkerman Tom LG is nooit echt een top toestelfabrikant geweest in mijn ogen...
SJB533
@EA_MF
Niet alleen bij jou hoor. Eens maar nooit meer
Trekkerman Tom
@EA_MF Ik ben anders zéér tevreden met mijn telefoon, hij is mij nog nooit vastgelopen en is ook nooit traag.
SJB533
Wat LG volgend jaar heeft, hebben Samsung en Sony nu.
JD6930
@SJB533

Samsung is ook niet het beste merk. Al doet de camera het wel goed, en eveneens de uploader naar TF.

De volgende hier zal eerder een Nokia als Samsung worden schat ik. Al is Nokia dan vort Microsoft misschien. Dus of dat dan alles is.....
EA_MF
Quote @JD6930:
Al is Nokia dan vort Microsoft misschien.

Je loopt achter Hans, de Nokia toestellen dragen inmiddels al de naam Microsoft
SJB533
@JD6930
Verrassing voor je

Samsung heeft goeie accu's, qua problemen. Dat is reden 2, om een Sony te nemen, voor mij
Hurli356
@Trekkerman Tom toch heeft @EA_MF wss gelijk. Aantal functies van TF werken alleen met Chrome doordat Google de standaard browser niet meer updatet. Google (Android) wil helemaal over op Chrome. Nieuwe telefoons zit Chrome vaak al voor geïnstalleerd als enige browser. Werkt echt veel beter.
EA_MF
@Hurli356 chrome is naar mijn mening ook gebruiksvriendelijker dan de standaardbrowser
JD6930
@EA_MF

Ok, alle? Ook de kleintjes? (Dus niet Smarthphones?)

Heb nog een oude Nokia die ik als agenda en 2e wekker gebruik. Na 5 jaar nog altijd ongeschonden, ondanks vele malen contact met de grond waarbij ik kapje en batterij weer opnieuw er in moest doen en dus de instellingen van datum en tijd opnieuw moest instellen. Geen krasje er op, en doet het nog perfect.

Heb vorig jaar voor een Samsung SmartPhone gekozen omdat ie toen even wat gebreken leek te tonen, als dat de wekker niet altijd afging en notities eveneens, en een mobiel waarmee je in bereik van wifi op internet kan en whats app kan gebruiken is ook wel handig, ipv dat je voor internet altijd de pc op moet starten om bijv. even je mail te kunnen bekijken.

Onverwoestbare dingen, die Nokia's!

Hoop dat er niet teveel veranderd nu Microsoft de handel overgenomen heeft. Heb nu een Samsung, ook goed toestel, alleen af en toe wat gebreken, en eigenlijk is mijn keuze er op gevallen vanwege een app dat je je camera kunt verbinden met je mobiel. Alleen die app blijkt dus achteraf gezien niet te werken omdat ie de wifi uitschakeld zodra je die app inschakeld....

@SJB533

Accu van mobiel gaat wel vrij snel leeg, maar das bij alle merk smartphones volgensmij wel.

Accu's van camera valt me beetje tegen. Bij de Rollei kon ik enkele jaren met bijna heel de dag vollop foto's of filmpjes maken gewoon met 1 accu vooruit. Nu met de Samsung moet ik blij zijn als ik het met de tweede uiteindelijk haal om de hele dag voorzien te zijn.

Nu had ik bij de Rollei de laatste accu wel een ander merk, maar toch.

Maar @eddyscania heeft daar een handig ding voor, ga eens kijken hoe duur die zijn en of die ook voor camera's als die van mij gemaakt worden.

Voor beurzen etc. wel handig. Nu kan ik weinig filmen als ik veel foto's wil maken.
SJB533
Quote @Hurli356:
Aantal functies van TF werken alleen met Chrome doordat Google de standaard browser niet meer updatet.
Daarom was ik m kwijt, bij een Android-update...
SJB533
Quote @JD6930:
Ok, alle? Ook de kleintjes?
nokia.com/nl_int/

Samsung heeft gewoon waardeloze accu's vergeleken met andere aanbieders
JD6930
@EA_MF

Chrome gebruik ik op m'n mobiel ook standaard. Alleen op pc niet. Daar is Internet Explorer de standaard browser tot nu toe. Al zal dat ook veranderen als Windows 10 er op komt. Aangezien er dan geen IE meer is.
Trekkerman Tom
@Hurli356 Maar het blijft toch absurd dat veel leden van alles aan hun telefoon moeten veranderen om die mobiele uploader te kunnen gebruiken?
Het beste (en het gebruiksvriendelijkste!) is dat die uploader zodanig aangepast wordt dat iedereen hem kan gebruiken.
SJB533
Quote @JD6930:
Daar is Internet Explorer de standaard browser tot nu toe
Dat is al jaren geleden afgeraden, omdat de software, zo lek is, dat grote fabrikanten van keukengerei intussen in de leer zijn gegaan....

Nee Tom, gewoon updaten die handel...
JD6930
@SJB533

Kan je sterker vertellen. Heb afgelopen week even iets moeten doen op een pc met Windows XP. Je raad vast wel waar.

Maar voor bedrijven wordt XP nog wel ondersteunt even ondersteund of niet?

Heb zelf eerlijk gezegd nooit problemen gehad met IE. Maargoed, binnen nu en een jaar moet ik over op Windows 10, wil ik het gratis krijgen, dus dan daar de nieuwe browser maar eens proberen... 😉

Mij is aangeraden eerst wat maanden of een half jaartje te wachten met overstappen op Windows 10.
Hurli356
@Trekkerman Tom Nee, veel telefoons is Chrome al standaard. Android werkt de standaard browser al paar jaar niet meer bij waardoor functies niet meer werken. Alle ontwikkelingen zitten in de eigen Google browser Chrome. Dus probeer het eens, ff installeren en foto proberen te uploaden. Geheugen is nl bij jou telefoon niet het probleem en ook je Android versie is prima. Tinus heeft mij ook x in PB gezegd dat de standaard browser niet voldoet vaak.
Trekkerman Tom
Mijns inziens is het veel gebruiksvriendelijker voor iedereen als er iets anders geüpdate wordt, maar dat heb ik al vaker gezegd hier. Tot die tijd blijf ik mijn foto's gewoon via de computer plaatsen. Want ik zie het niet zitten om voor elke niet werkende functie op internet iets anders te moeten downloaden, daar raakt mijn telefoon logischerwijs langzaam maar zeker steeds voller van, en wordt hij dus ook trager, en dat heb ik er niet voor over.
SJB533
Dus Microsoft moet nog steeds updates leveren voor Windows 95?
Trekkerman Tom
@SJB533 Waar heb jij het nou weer over? Ik bedoel dat die overtijdse uploader eens geüpdate moet worden.
SJB533
Als @Tinus de uploader wel update, hoeft hij toch geen rekening te houden met programma's, die niet meer gebruikt gaan en zelfs niet meer geüpdatet worden?
Alex Miedema
Quote @erik9831:
@Alex Miedema Nog nooit geen klappen gekregen dan, van een ontevreden TF'er ?

Nee, alleen gezellige gesprekken met leuke mensen. De meeste 'toetsenbordterroristen' zijn in het echt best verlegen 😃
SJB533
@Alex Miedema
Erg hè, ben al zo vaak in de buurt geweest 😛
Trekkerman Tom
Dat zijn dan ook oude programma's, en geen programma's van slechts 4 maanden jong bijvoorbeeld.
Hurli356
@Trekkerman Tom daarmee ga jij de mist in, de mobiele browser die jij gebruikt op je telefoon is niet nieuw maar al jaren oud en sinds een paar jaar niet meer bijgewerkt. Dat deze oude software op jou nieuwe telefoon zit is fout van LG, niet van Tinus. Gebruik Chrome en probleem is over.
Trekkerman Tom
@Hurli356 Dan laat ik het erbij, ik pas mijn telefoon niet aan enkel vanwege een ondeugdelijke uploader. Dan blijf ik voorlopig wel gewoon foto's via de pc plaatsen.
Hurli356
@Trekkerman Tom maar jou browser is ondeugdelijk
Trekkerman Tom
@Hurli356 Nee hoor, ik kan er alles mee, behalve foto's uploaden.
Alex Miedema
@Trekkerman Tom even vertalen naar een andere situatie:

"nee hoor, mijn auto kan alles, die is niet ondeugdelijk. Alleen de remmen doen het niet." 😃
maggi
De populairste foto's weer bijwerken
Loeideutz
@Alex Miedema pas op met zo'n opmerking. Er zijn er hier genoeg die roepen dat remmen voor angsthazen is. Maar je maakt het probleem wel goed duidelijk.
Trekkerman Tom
@Alex Miedema Kan ik ook mee leven 😉
julian2003
@Trekkerman Tom
Ik moet een bijna volle bayterij hebben voor fotos uploaden
Trekkerman Tom
@julian2003 Heb ik ook al eens aan gedacht, maar dat maakt ook geen verschil.
inter fan
Ik zat even te denken en het is een pracht website!
Maar ik vind het soms jammer dat als je een foto maakt bij bijvoorbeeld hakselen waarop je een Case en een New Holland beide duidelijk op de voorgrond je maar een categorie kan kiezen.
In mijn ogen zou het een verbetering zijn wanneer je meerdere types kan aangeven?

Het is maar een ideetje 😉...
erik9831
@inter fan vind ik ook wel een goed idee, zoals bij facebook een foto taggen eigenlijk. Meer plaats neemt het zeker niet in, want je doet dan aan cross linken. 1 foto komt dan in 2 verschillende mappen te staan.

Wat ik zelf nog zou doen, of voorstel ... is dat er eens nagezien word of getagde bedrijven echte bedrijven zijn en geen reclame zijn om hun eigen fotopagina te promoten. Geen btw nummer of handelsregisternummer gewoon verwijderen.
JD6930
Quote @erik9831:
Geen btw nummer of handelsregisternummer gewoon verwijderen.

Dat gaat een beetje moeilijk denk. Je kunt ook andermans bedrijf op TF toevoegen. Maar daar hebben de meesten geen Btw nummer etc van gok ik.

Er zijn er idd wel die hun site als bedrijf op tf vermeld hebben. JTN fotografie bijv.
erik9831
@JD6930 dat is inderdaad het moeilijkste, het nakijken van deze bedrijven. Anderzijds kan je dan wel met andere woorden een totaal fictief bedrijf toevoegen eigenlijk ? Niet dat ik zelf zoiets aanraad, maar is dus wel een gaatje in het systeem, kan misbruik uit voort komen.
JD6930
@erik9831

Tja... maar als je een bedrijf zich moet laten toevoegen omdat het anders niet kan kun je het hele bedrijven gedoe wel weg gooien want dan ist vrijwel zeker dat dat vrijwel niet gebeurd.

Het is wel te controleren. Als je het niet gelooft dat het bestaat als bedrijf. Op Google opzoeken. 😉

Overigens moet ik zeggen dat stichtingen of verenigingen ook geen bedrijven zijn maar wel handig als die op TF kunnen.

Wat misschien handig zou zijn is dat je op een of andere manier een evenementen pagina hebt waar je een evenement toe kan voegen en dan per jaar de foto's toe kan voegen. Dus dat je een evenement kan spotten bij een foto naast het huidige bedrijf en trefwoord spotten en als je dat gespot hebt een jaar in een lijst aan moet klikken.

Door dat evenement aan te klikken op die evenementen pagina zou je dan de foto's en gegevens van dat evenement kunnen zien en eventueel voor dat jaar een datum of datums aan kunnen klikken en dat het dan automatisch als agenda punt met link naar het evenement in de agenda komt te staan.

Ook het aan kunnen geven dat je herinnerd wil worden aan dat agenda punt/evenement zou mooi zijn.
robbin lamers
Een tractorfan App lijkt mij heel handig. Misschien een ideetje voor @tinus om te maken?
inter fan
@erik9831 Klopt, dus is het eigenlijk onmogelijk maar toch erger ik me eraan 😛 .
Hopelijk komt iemand met een beter idee wat wel uitvoerbaar is.
erik9831
@claasfan je bedoelt de links die bij de topic's staan ? of wat werkt er niet meer correct ?
jordi 1455
@claasfan ik heb het probleem ook. Truckfan loopt bij mij niet helemaal soepel met google chrome, zo verschijnen bij sommige merken de types niet.
Loeideutz
Ik heb zelf ook nog wel een verbeteringstip. Ik vind het een ramp om op deze site oudere topics terug te vinden. Of misschien zoek ik op de verkeerde manier. Dan graag daar wat tips voor.
Nick421
@Loeideutz ik zag dat jij had gereageerd in het topic genaamd: "houdoe....."

Maar ik kan dit topic niet openen. Ligt dit aan mij?
GD tuning Garyp
@Nick421 Dat ligt niet aan jou.
brauheist
@GD tuning Garyp nou wil ik ook wel weten waar het over ging
GD tuning Garyp
@brauheist T ging he-le-maal nergens over.
valmet 605
@GD tuning Garyp weet jij wie de topic starter is van HOUDOUloe topic?
GD tuning Garyp
@valmet 605 Jd6930 himself
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote:
oudere topics terug te vinden.

Dat is heel eenvoudig: Ga naar je profielpagina en klik op [topics] in de blauwe menubalk. 😄

Hierbij in 1 klik:
tractorfan.nl/user/29843/…

Topics van anderen idemdito op profielpagina van het lid.

Dan wordt het inderdaad afhankelijk van je eigen geheugen om vervolgens met zo weing mogelijk 'kernwoorden' ( merk, type, onderdeel of gebeurtenis) een schot te wagen. (Soms zijn topics 'domweg' verwijderd).
Johndeeretje
Misschien een kopje met `ervaringen`. Als een lid dan een nieuwe machine oid heeft gekocht, zijn of haar bevindingen hiervan plaatsen. Zo kom je meer te weten over machines, voordelen en de nadelen ervan.

Of natuurlijk handige oplossingen voor een probleem met een machine oid!
Loeideutz
@Wimsumar Het probleem is dus dat ik vaak niet weet wie een topic heeft geopend, of hoe je het precies schrijft. En dat maakt het zo moeilijk.
Loeideutz
@Nick421 Zie topic : houdoe en Jasperfendt. Daar wordt meer uitgelegd.
Alex Miedema
@Loeideutz als je het onderwerp, of enkele woorden uit het topic nog weet, kun je het met de zoekfunctie vinden toch?
Loeideutz
@Alex Miedema Ik kom dan altijd bij Google uit. En bij Google heb ik altijd het idee van: hier heb je een heleboel mogelijkheden en zoek het maar lekker uit.
Alex Miedema
@Loeideutz de zoekmachine is inderdaad 'powered by Google', maar die is op zo'n manier ingesteld dat hij alleen op tractorfan zoekt. Mij brengt het in ieder geval meestal wat ik zoek.
jordi 1455
Een pb verwijderknop zou handig zijn, dan kan ik eindelijk die oude pb's waar de laatste reactie vier jaar geleden is geplaatst eindelijk eens opruimen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
181
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
1