Argo beëindigt importcontract met Louis Nagel

Het Italiaanse Argo Tractor heeft het leveringscontract met Louis Nagel beëindigd voor de merken Landini en McCormick. De trekkerimporteur heeft de dealers in een brief laten weten dat de opzegging 'eenzijdig' en ‘tegen alle verwachting in’ is gebeurd. Louis Nagel geeft in de brief aan zich niet te kunnen vinden in de argumentatie van Argo Tractor, en gaat niet akkoord met het eenzijdige besluit.

Opmerkelijk?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Je zal maar net een trekker besteld hebben.
inter fan
Ja, zonde, slechte eerste ervaring met het merk heb je dan..
Terwijl het best een mooie trekker/merk is als je het mij vraagt.
@Fast Eddy
deeremeneer
Onze Nagel specialist en JD kenner zal hier straks ongetwijfeld zijn mening over gaan geven in een veel te lang verhaal.
radium45
Het zit Nagel niet meer mee de laatste jaren.
mf 6150
Das knap lullig
valmet6400power
@deeremeneer @radium45

Is dit de nagel aan de doodskist of hoe moet ik dit zien? 😃
Fast Eddy
@inter fan

Het zijn ook geen rare trekkers.
Eerder zag je veel Landini`s rond rijden.
Kees2030
Nou, het zit ze zeker niet mee.
walker1
@deeremeneer We wachten in spanning af.
Arrie94
Ze doen wel veel met precisielandbouw, maar of dat voldoende is?
jd8520t
Omgeving Dronten weet ik maar 1 Landini en 1 Cormick te rijden.
jordi 1455
Eerst Verliest Nagel John Deere en nu Mc-Cormick en Landini.
inter fan
@jd8520t Dit zal ook zijn omdat er weinig dealers zijn, en zonder een groot dealer netwerk heb je ook niet zomaar veel trekkers rijden.

@Arrie94 Grootste inkomsten bron was Argo (Volgens artikel), en de kosten voor pand en werknemers blijft gelijk is het toch wel moeilijk voor zo'n bedrijf lijkt mij?
trean
Op hun facebook te zien verkochten ze er minstens 10 per jaar, er zijn vergelijke merken die daar heel blij mee zouden zijn. Zoals Zetor, Belarus, Kubota (zonder tuinbouw), linder, farmtrack, koiti en dergelijke
Tinus
Zeer opmerkelijk. En nu? Geheel niet meer te koop in Nederland? Hoe gaat zoiets?
walker1
Quote @Tinus:
Zeer opmerkelijk. En nu? Geheel niet meer te koop in Nederland? Hoe gaat zoiets?

Argo is gestopt met Nagel als importeur, ze zullen wel een andere importeur zoeken of mogelijk rechtstreeks aan de dealers leveren.
Garantie op al geleverde trekkers blijft gewoon bestaan, daar blijft de fabriek, Argo dus, altijd eindverantwoordelijke voor.
Helemaal niet meer te koop is beetje onzin natuurlijk, ze worden gewoon nog geproduceerd en mogelijk staan er nog trekkers op voorraad bij dealers of nog bij Nagel. Als je als boer perse een Landini of Cormick wilt kan dat altijd wel, een dealer kan een trekker bv ook via een dealer in Duitsland bestellen.

Er staat (nog) niet te lezen wat de redenen waren bij Argo om met Nagel te stoppen, maar de betrouwbaarheid als fabrikant wordt er zo ook niet beter op als je om de paar jaar van importeur wisselt.
Fendt_favorit
@trean

Ga er maar niet vanuit dat alles op Facebook geplaatst wordt wat eenieder verkoopt 😉.
jehan
Zal het alleen aan argo liggen dan ..dr zal best iets zijn wat de reden is
deeremeneer
@Tinus Ik denk dat die achter de schermen al wel met een nieuwe importeur bezig waren. Ik verwacht binnenkort wel een persbericht over een nieuwe importeur.
walker1
Quote @deeremeneer:
@Tinus Ik denk dat die achter de schermen al wel met een nieuwe importeur bezig waren. Ik verwacht binnenkort wel een persbericht over een nieuwe importeur.

Niks voor jou? hahaha 😄
JD6930
Sund!
deeremeneer
@walker1 Naah niet mijn kleur 😃
JD6930
Quote @inter fan:
@Arrie94 Grootste inkomsten bron was Argo (Volgens artikel), en de kosten voor pand en werknemers blijft gelijk is het toch wel moeilijk voor zo'n bedrijf lijkt mij?

Ach, ze komen er vast wel weer boven op. 😉 In tegenstelling tot wat jaren geleden zitten ze nu onder een sterk moederbedrijf.

Of het voor alle medewerkers zo goed afloopt is een andere vraag. 😞
inter fan
Argo zal toch ook niet zomer zonder reden stoppen met Nagel?
Zullen vast al wel bezig zijn met een nieuwe importeur, of net zoals John Deere alles via een paar grotere dealers, alleen heeft Mc Cormick of Landini naar mijn weten nog niet veel grote dealers.
jd user
Heeft john deere in het verleden dan met nagel gebroken?...

Of nagel met john deere?...

En helaas de "klant is altijd koning".En bedrijven moeten in dit hedendaagse nederland de lat weleens verleggen ,om naar het zelfde resultaat te kunnen komen.
deeremeneer
@jd user john deere had met nagel gebroken en niet andersom.
jd user
@deeremeneer,

bedankt voor het antwoord.Word nagel dan misschien weer ooit john deere importeur?...
jordi 1455
@Tinus via dealers volgens de website van landbouwmechanisatie.
mechaman.nl/blog/2016/…
erik9831
@inter fan ik ken een dealer van landini, maar van reclame is er niets te merken. Je kan helemaal niet zien dat hij dealer is.

Zullen wel zien wat het zal worden, als de nieuw word voorgesteld
jd8520t
Voor Landini, Cormick is geen markt meer in Nederland. Waarom zou je voor deze merken kiezen, die ook nog vaak bij kleine dealers zitten? Voor Hurliman, Lamborghini en Same geldt hetzelfde. Kent u iemand die de afgelopen 5 jaar een nieuwe van deze merken heeft gekocht? Steyr loopt ook op zijn eind.
trean
@jd8520t landini is wel markt voor. Die bouwen ook trekker met extra hoge bodemvrijheid voor speciale teelten. Dat zijn maar een paar trekkers per jaar. Same hurliman en lamborghini zijn overgespoten deutzen en hebben geen eigen importeur en dealernetwerk.
erik9831
@jd8520t Je moet verder kijken dan je neus lang is, of verder kijken dan je eigen land.

In Italië zal je bijvoorbeeld sneller een Same of een Lamborghini zien rondrijden dan een Deutz-Fahr.
caseboy
@jd8520t voor landini en cormick is zeker markt in dit land alleen het dealernetwerk is eigenlijk veel te klein. Landini en cormick trekkers zijn perfecte trekkers voor tuinders en kleinere boeren
Kees2030
@jd user

John Deere wil niet meer met een importeur werken.
Alleen via grote hoofd dealers.
Nagel gaat dus echt geen JD meer importeren in de toekomst.

Gr Kees
jordi 1455
@trean sdf Benelux importeert nog steeds SAME trekkers. Er zijn nog steeds boeren die SAME willen. Overigens zijn het geen overgespoten deutz trekkers maar is deutz een groen gespoten SAME vooral de modellen onder de 100pk. Uildriks mechanisatie levert nog steeds same trekkers.
inter fan
@jd8520t, Waarom is er in Nederland geen markt voor deze merken?
Boeren zijn nu juist vaak opzoek naar een iets goedkopere trekker.
Tevens is de trekker van Argo gewoon goed alleen het dealernetwerk is niet sterk waardoor je er weinig ziet rijden, maar wanneer je een dealer in de buurt hebt zullen dit er al meer worden.

In Nederland vielen de verkopen van Mc Cormick 2,3% en Landini 0,5% vies tegen, maar daarentegen is de verkoop van Mc Cormick in Frankrijk met 17% gestegen voor Mc Cormick, wat dus niet kan betekenen dat het een slechte trekker is.
radium45
@inter fan Het zit een hoop mensen ook nog een beetje tussen de oren, dat ze menen Fendt of John Deere te moeten rijden met alle overbodige luxe erop en eraan.
inter fan
@radium45 Tegenwoordig is elk merk goed, zelf zonde om meer uit te geven aan Fendt in mijn ogen, maar iedereen mag natuurlijk zijn mening houden.

Ik had zelf graag eens zo'n Mc Cormick geprobeerd 😛.
trean
@jordi 1455 ik bedoelde meer dat die meerliften op het deutz netwerk. Sdf heeft in de alleen nog een verkoopkantoor in drontem en geen echte importeur.
walker1
Quote @trean:
@jordi 1455 ik bedoelde meer dat die meerliften op het deutz netwerk. Sdf heeft in de alleen nog een verkoopkantoor in drontem en geen echte importeur.

SDF regelt volgens mij ook zelf de import. In Wijchen (bij Nijmegen) is SDF Benelux B.V. gevestigd.
trean
@walker1 dat kan. Trekkers gaan iig rechtstreeks naar de dealer af fabriek.
Ritchie
Landini is zowat marktleider in thuisland Italië dacht ik.

Bovendien, het is afwachten hoe het nu verder loopt met de verkopen van deze merken. Argo heeft McCormick in de markt gezet als de luxere variant, terwijl Landini het echte no-nonsense merk wordt. Echte boerentrekkers dus.

Wie weet pakt deze strategie wel goed uit, want met de kwaliteit is de laatste jaren al helemaal niks meer mis. En het uiterlijk zeker niet 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
3
GESPOT IN DIT TOPIC