Mega Trekkertrek Spektakel Loosbroek

Bekijk de website

Nistelrodesedijk, Loosbroek

10 maart 2013

Toegevoegd door

Beschrijving Mega Trekkertrek Spektakel Loosbroek Loosbroek

De Mega Trekkertrek Spektakel…………..
Kracht – Snelheid – Spektakel en Brabantse gezelligheid

Wie voor het eerst getuige is van de Mega Trekkertrek Spektakel zal ongetwijfeld zijn ogen uitkijken bij het zien van al die krachtige en prachtige machines. Maar waar draait het eigenlijk om bij deze krachtigste motorsport ter wereld? Een walmende friettent, een tap die continue plastic glazen vult met bier, muziek en gitzwarte rook spuwende tractor, vrachtwagen en lawaai, veel lawaai . Er lopen klompen en naaldhaken over het terrein en iedereen is enthousiast over het spektakel. Acht jaar geleden vond de eerste officiële Mega Trekkertrek Spektakel plaats. Voorgaande jaren een groot succes en dan doel ik niet alleen op het aantal bezoekers, maar ook op het aantal deelnemers. Door het enthousiasme wat we hebben ervaren geven we ook dit jaar weer wat gas bij. Dit jaar grasmaaiers race voor het nodige extra vermaak zorgen. Daarnaast kunnen de Jeep eigenaren met elkaar de strijd aangaan op deze baan om elkaars krachten te meten. In de hobbyklasse: Alles wat rijdt….en iedereen mag meedoen . Dat geeft natuurlijk een hele leuke strijd .”Maar we hebben ook een klasse met vrachtwagens waaronder ook het team van Rhino Rocket , een team van eigen bodem . en niet te vergeten de Jeeps en de Unimogs. Op de vier banen zal er continue vermaak zijn zeker met de diverse zeer speciale tractoren en trucks die deze dag special naar Loosbroek af reizen.
Landbouwvoertuigen
“De oorsprong van de Trekkertrek ligt natuurlijk bij de landbouwvoertuigen. Die hebben we onderverdeeld in een algemene en sportieve klasse. Onder de algemene klasse verstaan we de tractoren die dagelijks in gebruik zijn bij de agrariërs. Ze staan bij wijze van spreke zaterdag in het veld en zondag aan de start bij de race. De categorieën die we hierin kennen zijn: 3.5 ton, 4,5 ton 5 ton en de 6 & 7,5 ton,
en 11 ton. De sportklasse onderscheid zich van de algemene klasse door hun opgevoerde motoren. Het showelement ligt er hier dik bovenop. Uitstraling en kracht, daar zijn deze tractoren voor gebouwd. De categorieën hierin zijn: 2,5 - 3.5 - 4.5ton en de 5,5 en 6,5 ton, ” En voor de derde keer boerensport dit zijn opgevoerde landbouwvoertuigen zodoende krijgen de gewone landbouwvoertuigen een eerlijker strijd. Dit zijn de 3,5 – 4,5 – 5,5 en 6,5 ton klasse
100 meter
Bij Mega trekkertrek Spektakel 203 moeten de deelnemers proberen om met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand te verplaatsen over een honderd meter lange baan. Deze sleepwagen is aan de achterzijde voorzien van wielen, terwijl het gewicht aan de voorzijde rust op een sleepvoet. De wagen is verder uitgerust met een ballastbak, waarin maximaal twaalf ton aan stalen gewichten kan worden geplaatst. Bij de start van de ‘pull’ rust bijna al het gewicht op de wielen, maar doordat de ballastbak gedurende de trekpoging door de wielen van de sleepwagen naar voren wordt bewogen, zal er steeds meer gewicht op de sleepvoet gaan rusten. De benodigde trekkracht neemt daardoor toe, totdat de combinatie ten slotte tot stilstand komt.
Wie het verst komt, wint
“De tractoren trekken een sleepwagen vooruit over de gebrondeerde zandbanen van 100 meter lang, die we speciaal hebben aangelegd. Op de sleepwagen staat een teller die de meters aangeeft die de tractor trekt. Voor iedere klasse wordt het gewicht op de sleepwagen aangepast. Het is een sportieve strijd tussen de deelnemers, maar levert tegelijkertijd een spectaculair schouwspel voor de bezoekers. Brullende motoren, veel paardenkracht, Brabantse gezelligheid en een sportieve onderlinge strijd tussen de agrariërs zelf en anderzijds tussen de loonwerkers onderling.

Grasmaaierrace demonstraties

En last but not least de grasmaaierracers met een aantal verschillende demonstraties: welke je moet zien om te geloven wat voor snelheid deze halen. Voor de SuperStandaardklasse mag je alleen aan de start verschijnen als de maaier volledig bestaat uit standaard onderdelen zoals deze origineel door de fabriek is afgeleverd. Het enige wat gewijzigd mag worden is de overbrenging, zodat de zitmaaier een hogere topsnelheid kan behalen. In de Special A en B klasse rijden de waaghalzen. Zij hebben meestal zelf een frame gebouwd en deze voorzien van een maximaal 600CC blok dat vaak van een crossmotor of wegracer wordt afgehaald. Sommige van deze racers hebben het indrukwekkende vermogen van 110PK. En dat gaat hard! Kortom: kijk en geniet van dit spektakel van jewelste, want ook sommige van deze rijders pimpen hun grasmaaier op tot een plaatje!

Jetzt geht’s Los & Mega TrekkerTrek Spektakel in Loosbroek.

Blond schuimend bier in literpullen & Krachtmeting tussen PK’s inclusief een geweldige stuntshow. Dat wordt feesten en spektakel op vrijdag 8 en zondag 10 maart aan de Nistelrodesedijk in Loosbroek. De organisatie van de Mega TrekkerTrek vult de vrijdagavond in met Duitse gezelligheid in het Bourgondische Brabant. “Een uitstekende combinatie, toch? Het is nog te vroeg voor de Duitse Octoberfesten, dus we halen de sfeer gewoon naar Loosbroek alvast als voorproefje en dat doen we met geweldige artiesten zoals de Partymusik van Woenderbaar, het hoge entertainment gehalte en het enthousiasme van Die Tolle Leute en de stemmingmaker Apres ski Mit Der Willie. Twee leuke evenementen met elk een eigen sfeer en publiek die niet helemaal toevallig in één feesttent gehouden worden. “De verwarmde tent wordt gebouwd voor het Mega TrekkerTrek Spektakel en dit jaar hebben we weer gekozen voor de sfeer van de Duitse Bierfesten!
Je begrijpt het al: een grote tent vol met lange tafels en pullen bier. Veel pullen en veel bier! En dat in combinatie met de artiesten van die avond dan komt dat helemaal goed. Woenderbaar is dé partyband om in een feesttent los te gaan op het Duitstalige feest der herkenning. De 8 koppige band presenteert ‘die besten Spitzen Hits aus Deutschland’. Het 3tal Die Tolle Leute heeft Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk al veroverd en gaat nu Nederland bestormen te beginnen in Loosbroek: Festival der Liebe, Rosamunde, Fiesta Mexicana, Schatzi schenk mir ein Foto zijn slechts een greep uit het repertoire van het bruisende trio. En Stemmingmaker
pur sang Apres ski Mit Der Willie.
Iedereen is welkom op vrijdag 8 maart bij Jetzt Geht’s Los en we gaan er met z’n allen een gezellige avond van maken. De grote bierpullen staan al klaar om gevuld te worden!” Verkleden voor deze avond is geen must, “maar het zou wel super leuk zijn en zeker sfeerverhogend werken. Voor het mooiste kostuum hebben we nog een prijs op de plank liggen.” Tent open om 19.30 uur. Aanvang programma 20.00 uur. Voorverkoop € 10,-- bij J.Schouten in Loosbroek. Paperpoint Heeswijk-Dinther, Coöp Hubers Vinkel, Texaco Tankstation van Zoggel Berlicum en via de website: www.megatrekkertrekspektakel.nl. Aan de kassa € 15,00. De organisatie heeft er zin in: proost alvast!

Kortom er is veel moois te zien op 10 maart. Ook aan de kleintjes is gedacht natuurlijk: in de verwarmde tent kunnen zij zich vermaken twee springkussens en een draaimolen. Verder is er een schminkhoek en een knutselhoek waar kleurplaten klaar liggen. Dus aan alles is gedacht. We zien jou graag op ons evenement. Iedereen is van harte welkom op zondag 10 maart.
Vanaf 10.00 uur verschijnen de tractoren aan de start.
De entreeprijs vanaf 12 jaar is € 5,-- en u kunt uw auto gratis parkeren.
Voor meer info: www.megatrekkertrekspektakel.nl
Entree € 5,--, kinderen tot 12 jaar gratis en ook het parkeren kost niets
« Terug naar de agenda