Oldtimerfestival

Bekijk de website

N380 68, Hoornsterzwaag

25 mei 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimerfestival HoornsterzwaagHet Oldtimer Evenement is dit jaar op de locatie Jan Evertswei. Het terrein ligt weer net als voorheen gezellig tussen de bossen. Het Evenement wordt in de regio overal met borden aangegeven.

Ook dit jaar is er weer een bewaakte fietsenstalling en ruime parkeergelegenheid !

De maand mei staat garant voor een flinke portie zonneschijn. Dat verwachten we dan ook op het 18e Oldtimer Festival te Hoornsterzwaag. Duizenden bezoekers; Jong oud man vrouw weten de weg naar Hoornsterzwaag inmiddels te vinden. Niet verwonderlijk want er is voor iedereen iets te doen.

Oldtimers, ultra light vliegtuigen, bromfietsen, paramoteurs, landbouwwerktuigen, stationaire motoren, maar ook een gezellig marktterrein en een kermis. Voor de liefhebbers is er de hele dag door live-muziek en straattheater. Legendarisch is inmiddels de Zwarte Gekke Race met de meest idiote voertuigen op wielen. Voorafgegaan door grasbaanraces met klassieke motoren en bromfietsen. De oude tijden van de Zwarte Bond herleven ! De organisatie staat erom bekend dat het meest onwaarschijnlijke en wereldberoemde stuntartiesten weet te contracteren. In het verleden waren de wereldkampioenen Free Style Motocross te gast, maar ook de Geschwister Weisheit die met een motorfiets of een Formule I auto Via het slappe koord naar een paal op 60 meter hoogte reden. Ook dit jaar biedt het Oldtimer Evenement weer een hoofdact van wereldformaat:

Bekend uit de Verenigde Staten; een auto wordt van zeer grote hoogte uit een kraan gedumpt. De bedoeling is dat de chauffeur er dan ongedeerd weer uit komt.

Bent U nog nooit in Hoornsterzwaag geweest ? Kom dan eens kijken en val van de ene verbazing in de andere ! Ons laagdrempelig evenement biedt U een hele dag met het hele gezin onder de pannen voor een prettige entreeprijs.

Het Festival word gehouden op het terrein aan de Jan Evertswei te Hoornsterzwaag (gemeente Heerenveen /Opsterland). Surf eens op uw gemak eens door onze site en verbaas u.

Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar: info@dehaanauto.nl.

Toegangsprijzen Hemelvaartsdag € 8 ,00 p.p.[kinderen tot 12 jaar gratis]

Voor deelnemers met een oldtimer of standhouders voor de onderdelenvlooienmarkt is deelname gratis, met een maximum van twee personen per inschrijving. Alle extra inzittenden of extra deelnemers dienen gewoon entree te voldoen.

U kunt deelname alleen online aanmelden. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Fax uw aanmelding naar 0516 - 462950. U kunt ook bellen naar 0516 - 462150 / 06-54220626 (Dhr. D. De Haan).

Adres:
Stichting Oldtimer evenement
Bij de Leywei 85,
8412 SJ Hoornsterzwaag.Alles wat oud, klassiek of op een andere manier bijzonder is en beweegt is welkom. Op het Oldtimer Festival treft u auto's, motoren, vrachtwagens, bromfietsen, stationaire motoren, stoommachine's, vliegtuigen, heel veel landbouwmachine's en werktuigen, fietsen etc. van volledig onbruikbaar tot museumstaat. Vanaf 09.00 uur zijn de deelnemende voertuigen te bekijken. Gedurende de gehele dag zijn er spectaculaire demonstraties met straalmotoren te zien alsmede stoomtractie en dorsmachine's. Veel van deze voertuigen zijn niet alleen te bekijken, maar kunnen ook vaak voor een luttel bedrag gekocht worden. Omstreeks dezelfde tijd begint de grote onderdelenmarkt, waar ook allerlei andere curiosa te bewonderen en aan te schaffen is. De kinderen vermaken zich op springkussens, draaimolens en andere kermisattracties.

Ook in 2017 zijn op het festival tandemvluchten met een paramoteur, een motoraangedreven parachute te zien. (Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden) Op hetzelfde moment starten op verschillende plaatsen op het festivalterrein demonstraties van verschillende stuntteams, waaronder Ultra light vliegtuigen.

Ook vanaf 11.00 uur zijn er doorlopend optredens van lokale, regionale en nationaal bekende Nederlandstalige artiesten. Om een nog breder aanbod te kunnen laten zien, treft u dit jaar meerdere podia op het gehele terrein aan. Behalve deze muzikale optredens bieden wij U dit jaar ook verschillende vormen van theater. Rond het middaguur start de bekende en spectaculaire boedelveiling. Koopjes bij de vleet !!

Vanaf 13.00 uur zijn er klassieke motor en brommerraces in verschillende klassen en disciplines waaronder klassieke motorfietsen, mini's, trikes en quads.

Het meest spectaculaire deel van het Oldtimerfestival hebben we voor het laatst bewaard. Om +/- 19.00 uur begint de gevreesde Zwarte Gekke Race. De meest dwaze voertuigen en misschien nog veel gekkere bestuurders en passagiers nemen het tegen elkaar op in een poging om de meest maffe creatie op wielen in het strijdperk te brengen. De winnaar is degene met het zo origineel mogelijke voertuig of die het meest idioot verkleed is. In de pauze van de Gekke Race presenteren wij u diverse straalmotoren.

Natuurlijk is er daarna volop bier en vele bands in de tenten tot in de late uurtjes.......

« Terug naar de agenda