AgriClassic

Bekijk de website

Kloosterstraat 2, Assen

15 april 2017

Toegevoegd door

Beschrijving AgriClassic Assen



Oude tijden herleven tijdens de AgriClassic in de TT Hall Assen. Origineel of gerestaureerd, gepoetst of wat roestig; in het paasweekend gaat u op de AgriClassic terug in de tijd met ruim 350 tentoongestelde tractoren, landbouwwerktuigen en stationaire motoren uit vervlogen tijden. Het hele alfabet is aanwezig, van Brons tot Waterloo Boy en van Austro tot Zetor. AgriClassic is een evenement wat u als oldtimerliefhebber absoluut niet mag missen!

De onderstaande informatie betreft de afgelopen editie in 2015. Ook voor de komende editie in 2017 zal een soortgelijk programma worden opgezet. Dit kan echter wel afwijken.

Thema melkwinning
Zoals elke editie heeft de AgriClassic ook deze keer een thema wat speciale aandacht krijgt. Dit jaar is dat het thema ‘melkwinning’. De hele ontwikkeling van melken met de hand naar een melkrobot en alles wat daarmee samenhangt, wordt op de tentoonstelling in beeld gebracht. Er wordt ter plekke zelfs ambachtelijk kaas gemaakt.

Wat is er te zien?
Bijvoorbeeld een Deutz type robuster. Volgens de eigenaar is het de enige in Nederland. Daarnaast ziet u er verschillende modellen Same vanaf het eerste type, een Hanomag rups-trekker, een David Brown smalspoor en de enige Allis Chalmers D19 diesel die er in Nederland te zien is. Dit is zo maar een greep uit de collectie van zeldzame machines die er op de AgriClassic te zien zijn, vol trots geshowd door hun eigenaren.

Miniaturen en onderdelen markt
Naast al het echte, grote materiaal zijn er ook diverse miniaturen en diorama’s te bewonderen en bij de aanwezige handelaren ook te koop. Uiteraard zijn er verschillende standhouders aanwezig met onderdelen, documentatie en gereedschappen.

Voor de kleintjes
Ook kinderen zijn van harte welkom op de AgriClassic. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een speurtocht of quiz samengesteld over thema’s die te vinden zijn op de show. Voor de allerkleinsten tot 12 jaar wordt er zelfs een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat is hier te downloaden. Wie het knutselwerk inlevert op de AgriClassic maakt kans op mooie miniatuur-trekkers!

Workshop Schilderen
Dames, kom ook naar de AgriClassic! Terwijl de heren zich vergapen aan alle techniek maakt u tijdens een creatieve workshop een leuk schilderij. Meer informatie vindt u hier.



Meer informatie: agriclassic.nl/

« Terug naar de agenda