PK Weekend

Bekijk de website

Hoofdstraat 153, Dalerveen

8 juli 2017

Toegevoegd door

Beschrijving PK Weekend Dalerveen



Zet alvast is uw agenda: PK weekend Dalerveen Drenthe is 08, 09 en 10 juli 2017.

(Elk jaar 2e weekend van juli)

Het PK-Weekend zal Dalerveense gronden laten schudden !

In 1994 werden voor het eerst trekkerslepwedstrijden gehouden te Dalerveen,waarbij de winnaars in de diverse klasses zich plaatsten voor deelname aan de bekende 'Stöppelhaene wedstrijden' in Raalte. 23 juli 2002 is het bestuur uitgebreid met 3 personen en is de "Stichting Donder en Geweld" opgericht, zo werd de trekkerslep omgetoverd (m.m.v. Hans Kazan) tot een heus PK-Weekend, daarbij hadden de bestuursleden het populaire crossweekend in Lichtenvoorde voor ogen, maar dan wel kleinschaliger (ahum … kleinschaliger?)Het nieuwe bestuur besloot het niet alleen bij trekkerslepwedstrijden te laten, maar moest grondig uitgebreid worden, op een speciaal daarvoor ingericht terrein even buiten het dorp diverse wedstrijden gehouden met machines, waarvan niet verwacht wordt dat die voor wedstrijdgebruik geschikt zijn. Tot op de dag van vandaag is het PK-Weekend uitgegroeid tot een op zich zelf staand evenement wat niet vergelijkbaar is met andere evenementen. Sfeer, Spanning, Sensatie, Gezelligheid, Stof, Kabaal, Bier … etc… dat is wat je zoal kan vinden tijdens het grootste PK-Evenement van Noord-Nederland. Door het overweldigende aantal deelnemers aan de diverse onderdelen, hebben de bestuursleden in 2006 besloten de traditionele scheiding van de trekkerslep op zaterdag en de crosses op zondag te laten varen. Na reeds een aantal jaren het PK-Weekend te hebben georganiseerd , leren de bestuursleden er steeds beter mee omgaan, maar het wordt nooit vanzelfsprekend. Alle voorgaande en potentiële sponsoren moeten benadert worden, schema' s moeten opgesteld worden, diverse vergaderingen voor aanpak en nieuwe ideeën, vrijwilligers moeten benadert worden, inschrijfavonden georganiseerd en natuurlijk moeten de bekers en het prijzengeld bepaald worden, etc … De PK-Crew heeft er ieder jaar weer mee te maken en ze zetten zich er dan ook voor de volle 150% voor in.

MEER INFORMATIE: WWW.PK-WEEKEND.NL



Stichting Donder en Geweld doet al ruim tien jaar jaar lang de eigen naam eer aan. Autocross, caravanraces, autoblubbering, trekkerslep en de pruts- en knutselrace staan onder (veel) meer op het programma net buiten Dalerveen. Om precies te zijn bij De Haar – een zeer kleine buurtschap die drie huizen telt – vindt het spektakel plaats op vrijdag 08 zaterdag 09 en zondag 10 juli 2017.

Vijf fanatiekelingen – voorzitter Jan Uineken, Giny Eising, secretaresse Hilda Smits, Laurens Nijland en penningmeester Simone Pol – trekken de kar. “Eigenlijk is het hele terrein op de kop gegooid”, weet Jan. Hij heeft samen met Laurens het terrein en de camping ‘in handen’. Giny houdt zich onder meer bezig met de inschrijvingen, advertenties en de website.

“De autocrossbaan is totaal vernieuwd. Het was altijd een standaard ovalen baan, maar dit jaar komen er ook stuurmanskunsten bij kijken. Ook dat is puur op het oog van vertier en vermaak. Zolang er maar geen ongelukken gebeuren. Veiligheid staat voorop.”

Het onderdeel autoblubbering is nieuw. “Autoblubbering staat voor een aanloop van vijftig meter en een modderbak van vijftig meter. Bij een redelijke snelheid ontstaat er een leuke vloedgolf met modder.” De pruts- en knutselrace is ondertussen uitgebreid met een mini- en juniorenklasse. Het prijzengeld bij de races is vijftig (eerste plaats), dertig (tweede stek) en twintig (derde) euro. “De eerste auto van de dag die over de kop vliegt, krijgt een premie van 25 euro”, weet hoofd autocross Hilda.

We doen het met elkaar, want zonder vrijwilligers kom je nergens. Het PK-weekend is een soort van reünie, die wel iets heeft van de TROS-familie. Ook door de ongeveer 130 vrijwilligers, die na het evenement worden bedankt in de vorm van een feestavond. Jong en oud helpen deze dagen mee door hekken te plaatsen en banen uit te graven. De weersverwachtingen lijken goed. “De modder maken we trouwens zelf”, vertelt Jan.”Met behulp van duizenden liters water wordt de blubber stap voor stap opgevoerd.”

Wanneer is de organisatie tevreden? “Als we geld overhouden en er geen ongelukken gebeurd zijn. Het is puur mensen vermaken. We krijgen zelfs bezoek uit Duitsland.”

De entree op zaterdag bedraagt acht euro, toeschouwers betalen een dag later tien euro. Een passe-partout kost vijftien euro. Het bezoek aan een optreden van de band op de zaterdagavond kost tien euro.

Bezoek www.pk-weekend.nl voor meer informatie







]

« Terug naar de agenda