Landbouwshow

Bekijk de website

De Weijver 5, Hoogwoud

7 augustus 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Landbouwshow Hoogwoud






Landbouwshow OPMEER

Maandag 7 augustus 2017 is weer de Landbouwshow te OPMEER: Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!

Op 7 augustus wordt voor de 108e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden.

De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland, het is een dagje uit voor de hele familie. De Landbouwshow Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Hierbij is de top van het Noord-Hollandse rund- en wolvee aanwezig. Ook staat op deze dag de Nationale Paardensport centraal, met diverse Nederlandse en provinciale kampioenschappen.

Erik Groot uit Spanbroek geeft een demonstratie van schapen drijven met zijn bordercollies. Show De overval hierbij komen 3 vierspannen, boeven, indianen en politie in voor. De 'Black Pearls' verzorgen een dressuurshow. 'Lits mar Krigel' geeft een show waar kinderen en Shetlanders aan meedoen. En de slotshow is dit jaar de Trojka aanspanningen; 3 tuigpaarden worden naast elkaar ingespannen om zich aan het publiek te showen. Kortom: genoeg spektakel om niet te missen!

Van 08.30 uur tot 17.00 is er op het evenemententerrein van Opmeer van alles te beleven.
Ook dit jaar worden er weer diverse keuringen gehouden, de mooiste koeien, kalfjes, schapen en geiten strijden om het kampioenschap van Opmeer. Voor het bestuur is het ieder jaar weer een uitdaging om de spectaculaire shows binnen de poorten te krijgen. Gelukkig worden we gesteund door onze sponsoren, met als hoofdsponsor de Rabobank.

In de hal stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen, dit keer met het thema poppenhuizen en miniaturen Ook de kleindierkeuring is daar te bewonderen en de kinderen kunnen er knutselen en met Lego spelen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen in een speciaal circuit quad rijden. Ook voor de jeugd is het uitdagende Rabo AZ voetbalspel er. De kynologenclub laat zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven.

Op de beurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren kortom: OPMEER, Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij! .

Het parkeren is dit jaar gratis en vooraf kaarten via internet kopen is goedkoper.

Voor meer informatie: landbouwshow-opmeer.nl/











« Terug naar de agenda