Trekkerslep Coevorden

Bekijk de website

Hendrik Beerlingweg 3, Coevorden

5 augustus 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Trekkerslep Coevorden Coevorden





De Wedstrijd word gehouden in Steenwijksmoer nabij Coevorden. De datum's zijn vrijdag 04 en zaterdag 05 augustus 2017. Dan vindt weer de jaarlijkse Trekkerslep plaats in Steenwijksmoer. Het beloofd weer een gezellig feest te worden met deelnemers uit Nederland en Duitsland. Vrijdagavond zal er tevens een optreden plaatsvinden van een band.




De Wedstrijd is in Steenwijksmoer nabij Coevorden. De datum's zijn vrijdag 04 augustus en zaterdag 5 augustus 2017. Dan vindt weer de jaarlijkse Trekkerslep plaats in Steenwijksmoer. Elk jaar wordt deze wedstijden gehouden in het 1e weekend van augustus. Het beloofd weer een gezellig feest te worden met deelnemers uit Nederland en Duitsland. Vrijdagavond zal er tevens een optreden plaatsvinden van een band of DJ.

De stichting Trekkerslep Coevorden organiseert dit jaar al voor de 27e keer een trekkerslepwedstrijd in Coevorden. In 1989 de eerste in Drenthe, en begonnen als een regionale wedstrijd met 80 deelnemers is het nu uitgegroeid naar een toonaangevende wedstrijd in Nederland, waarbij de wedstrijd vaak als Pionier voor de sport nieuwe klassen ed toevoegt, die dan later door andere organisaties gevolgd wordt.

Zoals elk jaar vindt dit plaats in het eerste weekend van Augustus. Nu op 31 juli en 1 augustus, waarbij op vrijdagavond tot middernacht wordt gesleept en zaterdag de gehele dag, op vrijdagavond wordt de avond opgeluisterd door de medewerking van muziek

In 1989 opgezet door Leen Vroege, Henri Juurlink en Teun Ydens , in het begin werd er nogal sceptisch tegen de sport aangekeken, maar de organisatie had er vertrouwen in en zette door, en nu 25 jaar later blijkt dat de trekkerslepsport een seriueze sport is geworden met verschillende competities.

In 1993 is er een Stichting opgericht en in 2013 bestaat het bestuur uit 9 personen die er het hele jaar mee bezig zijn.

Er wordt gestreden in 17 verschillende klassen met over de vierhonderd deelnemers uit binnen en buitenland , zowel standaard als sportklassen, maar anders dan bij andere regionale wedstrijden zijn er in Coevorden de zogenaamde Duitse klasse, waarbij op een andere trekhaakhoogte wordt getrokken. Hierdoor ziet deze klasse er altijd heel erg spectaculair uit.

Op beide dagen zijn er twee volwassen sleepwagens, de For Farmers wagen uit Salland en Still-Running uit de Achterhoek

Op de zaterdag is er de inmiddels bij de jeugd geliefde Gazonmaaierslep met de minislepwagen Obelix

Het terrein is gelegen aan de H.Beerlingweg in Steenwijksmoer.

Trekkerslep Coevorden wordt elk jaar het eerste weekend van augustus gehouden.



« Terug naar de agenda