Oldtimer tractorendag

Bekijk de website

Wassenaarweg 8, Zelhem

2 oktober 2016

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimer tractorendag Zelhem



Op zondag 2 oktober 2016, is er weer een Oldtimer tractorendag in Zelhem

Op zondag 2 oktober wordt bij Museum Smedekinck in Zelhem weer een Oldtimerdag gehouden. Belangrijk onderdeel van deze dag is de oldtimertractorenrit, waarvan de start en finish bij het museum zijn. \
Circa zeventig bezitters van een oldtimer tractor vertrekken om 10.00 uur voor een ruim 30 km lange rit. Om circa 13.45 uur worden de tractoren weer terug verwacht, waarna ze bij het museum worden opgesteld en nog tot 16.30 uur bewonderd kunnen worden.
In en rondom het museum is er tijdens de tractorenrit voor jong en oud al van alles te zien en te beleven. Allereerst zijn er de diverse oude landbouwwerktuigen, stationaire motoren, enzovoort. Vanaf 13.00 uur zijn er ook oldtimer motoren te bewonderen. De demonstraties door politiehondenvereniging de Trouwe Vriend beginnen om 15.00 uur. Verder zijn er diverse demonstraties van oude en bijzondere hedendaagse ambachten, hobbyisten, kunstenaars en stands met streek- en andere producten. In De Stal van het museum is de expositie "Museum Smedekinck, rijk aan ambachten" te zien en ook de akker met oude landbouwgewassen, bongerd met oude fruitrassen en de kruidentuin kunnen bezichtigd worden. Er zijn diverse lekkernijen en natuurlijk ook koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. En naast het geronk van de op het erf aanwezige oldtimers, dat de liefhebbers als muziek in de oren zal klinken, is er ook live-harmonicamuziek.
De entreeprijs is € 4,00. Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang.

Adres museum:
Museum Smedekinck (top)
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
Tel.: 0314 62 06 64
Museum Smedekinck met kruidentuin en Ludgerkerkje is gevestigd op industrieterrein De Vinkenkamp achter de fabriek van Buisman VIV.

Klik hier voor foto's van dit evenement.

myalbum.com/album/Dw1lMUmwflqp/

« Terug naar de agenda