Oldtimershow

Bekijk de website

Pingjumerstraat 21, Witmarsum

8 april 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimershow Witmarsum



Historische Tractor vrienden Witmarsum (H.T.W.)

DOELSTELLING:

Het is ons opgevallen dat er in Witmarsum diverse historische tractoren zijn. Vroeger zag je deze tractoren overal aan het werk. Nu staan ze binnen uit het zicht, in de schuur. Witmarsum ligt op de grens van “veeteelt en bouwhoek”. Wellicht is dat vanuit de historie reden geweest dat we hier veel mechanisatie hebben gehad. Veel bedrijven hebben hier in het dorp hun bestaan gevonden in onderhoud en reparatie van tractoren en machines. Ook zijn hier veel bedrijven die door middel van loonwerkzaamheden op het land de kost verdienden. En natuurlijk niet te vergeten alle boeren die met de bedoelde machines op het land werkten. Het is leuk om deze tractoren met eventuele machines eens uit de schuur te halen en aan de huidige inwoners van Witmarsum te laten zien. Doelgroep: tractoren die minstens 35 jaar oud zijn.

ORGANISATIE:

In de zomer van 2014 hebben J. Cats en M. Heeringa het idee om een tractordag in Witmarsum te organiseren vorm gegeven. Zij hebben, in samenwerking met hun kinderen, mensen die in het bezit zijn van een historische tractor uitgenodigd. Op 12 april 2014 is de Historische Tractordag voor het eerst georganiseerd. Meer dan 70 (!!) tractoren hebben aan deze primeur meegedaan. Op het terrein van mechanisatie bedrijf Hogenhuis waren deze tractoren opgesteld. Daar konden deelnemers en belangstellenden de tractoren bewonderen. Een toertocht over de Marnedyk maakte de dag tot een compleet succes. Reden genoeg voor de initiatiefnemers om deze dag terug te laten keren tot een jaarlijks evenement.

In de zomer van 2014 is de eerste tractordag. georganiseerd. Omdat het toen zo’n succes was, was er in 2015 ongeveer het dubbele aan deelnemers bereikt! In 2016 werd er een derde trekkerdei georganiseerd en werden rond de 100 deelnemers bereikt. Ook dit jaar, in 2017, hopen we op nog meer deelnemers.

WAAR en WANNEER:

Zaterdag 08 April 2017, aanvang 10:30 uur. Locatie: Witmarsum, Pingjumerstraat 2-4 (terrein Hogenhuis)

VOORWAARDEN:

•U bent als deelnemer zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en uw verzekering van uw tractor;
•Deugdelijke remmen en stuurinrichting zijn een vereiste;
•Inhalen is niet toegestaan;
•U houdt zich aan de geldende verkeersregels;
•U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen;
•U doet mee op eigen risico.

PROGRAMMA:

Binnenkort op de website bouwbedrijf-heeringa.nl/trekkerdei/

WAT KOST HET:

Wij vragen van de deelnemers geen geld. Reden is dat deelnemers al kosten moeten maken om te komen. Bij aankomst krijgt u koffie en koek. Voor het overige kunt u voldoende aan eten en drinken krijgen bij het tegenover liggende café “De Otterbar”. Dit is dan voor uw eigen rekening.

HOE KAN IK MIJ AANMELDEN:

U kunt zich aanmelden via de website door een deelname formulier te downloaden: via bouwbedrijf-heeringa.nl/trekkerdei/ Het formulier stuurt u per e-mail of per post naar de organisatie toe. Na ontvangst van het ingevulde aanmeldingsformulier bent u officieel aangemeld voor de tractordag. De aanmeldingsformulieren worden door de organisatie bijgehouden en geregistreerd in een deelnemerslijst. Op de tractordag meldt u zich aan bij de tent, waar uw naam wordt afgevinkt op een deelnemerslijst. U ontvangt daarbij een stempelkaart en een aandenken van deze dag.

Voor vragen of nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met: Jan Cats (0517-531441) of Menno Heeringa (0517-531738).

Uiteraard kunt u ons ook digitaal benaderen via: trekkerdei@hotmail.com

Wij zien u graag op 8 april 2017!

Fam. Cats en Fam. Heeringa

MET DANK AAN:

Bouwbedrijf Heeringa, Garage Cats, Loonbedrijf K. Haitsma, Mechanisatiebedrijf LMBW, Bakkerij de Schiffart, Café de Otterbar, Poiesz supermarkten, Oliemaatschappij Firezone, Fietswinkel Elgersma, Tractor club OTMV (Pionier)

« Terug naar de agenda