Trekkerslep Schoonebeek

Bekijk de website

Oldenhuis Gratamaweg, Schoonebeek

21 mei 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Trekkerslep Schoonebeek Schoonebeek
De 12e editie van de trekkerslep komt er weer aan!

Dit jaar 2018 organiseert Stichting Trekkerslep Schoonebeek voor de 12e keer haar Trekkerslep evenement op 2e pinksterdag.

2013 was een speciaal jaar voor de organisatie, de stichting had de eer om de Schoonebeeker Pluim in ontvangst te mogen nemen, deze prijs wordt ieder jaar door de Culturele raad Schoonebeek aan een persoon, stichting of vereniging toegekend die iets voor het dorp betekenen op het gebied van cultuur of saamhorigheid voor het dorp.
Stichting Trekkerslep Schoonebeek is zeer vereerd met deze toekenning en het geeft het team van de trekkerslep een extra stimulans om de trekkerslep in Schoonebeek op een nog hoger niveau te tillen. Aldus Arjan Kolkman voorzitter van de stichting.
Voor de komende wedstrijd wordt er al maanden hard gewerkt, mede door de komst van een tweede sleepwagen. Voor 2017 staat er weer veel op stapel; zo komen er o.a. trekkers uit België en Duitsland, ook zullen er tractoren met oude vliegtuig motoren op de baan verschijnen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de jongere bezoekers, zo is er de grote "zandbak" voor de kleintjes, vorig jaar met groot succes geïntroduceerd en dit jaar weer iets groter gemaakt. Er zal ook een smink clown aanwezig zijn.
De stichting hoopt dit jaar weer op een groot bezoekersaantal aan de deelname zal het niet liggen, de startlijsten waren binnen twee week al gevuld.

Meer informatie op www.trekkerslepschoonebeek.nl

De 12e trekkerslep in Schoonebeek heeft net als in 2017 twee sleepwagens. De sleepwagens zijn echte "wolven in schaapskleren" , de wagens zetten trekkers van klein tot groot allemaal keurig stil, ook de zwaarste sporttrekkers gaan door de knieën! Met de Sleepwagens komen ook de oldstockrijders voor een demo of puntenwedstrijd naar Schoonebeek. De oldstock trekkers, zijn kleine trekkers met grote motoren, veel al benzine V6 en V8 motoren maar er zijn ook een paar diesels, meest met de zogenaamde Duramax V8 motoren, vermogens kunnen zo maar tot 800 pk oplopen! (zie www.deoldstock.nl) Stichting Trekkerslep Schoonebeek is blij de sleepwagens te mogen ontvangen!

Entree voor het trekkerslep evenement in Schoonebeek bedraagt € 5,00 p.p. kinderen tot 12 jaar gratis.

Ook zijn er deze dag op het terein weer oude tractoren (oldtimers) te bewonderen.

Locatie TrekkerSlep Schoonebeek is: Oldenhuis Gratamaweg nabij industrieterrein de Vierslagen.

« Terug naar de agenda