Oogstdag

Bekijk de website

Lhee 61, Dwingeloo

11 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Oogstdag Dwingeloo

Oogstdag Oude Stijl in Dwingeloo is een dag vol gezelligheid en sfeer omlijst door de klanken van een boerenkapel en de vrolijke muziek van de volksdansgroepen. De oostdag vindt dit jaar weer in Lhee vlakbij Dwingeloo plaats. Voor de 36e maal wordt de Oogstdag Oude Stijl gehouden. Een gehele dag vol gezelligheid en sfeer. Vele demonstraties en aktiviteiten geven u een compleet beeld van hoe in vroeger dagen het koren geoogst, verwerkt en uiteindelijk voor consumptie gereed gemaakt werd. De nostalgie viert hoogtij als de oude dorsmachine die wordt aangedreven door een locomobiel uit 1900 zich langzaam in beweging zet. Op verschillende plaatsen vinden exposities, voorstellingen en demonstraties plaats.

Volop vertier voor jong en oud ....

Al wandelend langs de oude Saksische boerderijen bent u getuige van diverse aktiviteiten die u terug brengen naar grootmoeders tijd: boeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, boerinnen binden de garven. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Op verschillende locaties vinden exposities plaats: o.a. oude trekkers en motoren, modelbouw en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en diverse schilders exposeren een ruime collectie schilderijen. Tijdens het oogstfeest worden dorswedstrijden met dorsstok en vlegel gehouden. Kom naar het dorpshart van het schilderachtig en idyllisch gelegen dorp Lhee vlakbij Dwingeloo, en geniet een hele dag lang van de sfeer van het ouderwetse oogsten.

Er zijn ook diverse oldtimer tractoren te bewonderen.

Informatie voor bezoekers:

De Oogstdag vindt plaats op zaterdag 11 augustus 2018 in het dorpje Lhee vlakbij Dwingeloo. Lhee ligt op ca. 5 kilometer van het dorp Dwingeloo.

Entree volwassenen is € 5,= en kinderen tot en met 12 jaar GRATIS. Parkeren is GRATIS.

Uw kind zal volop genieten op de Oogstdag. Voor hem/haar zijn er vele activiteiten waaronder de gratis kindervoorstelling. Uw kind zal zich geen moment vervelen. Van groot belang is tevens het hoge educatieve karakter van de Oogstdag. Uw kind zal afhankelijk van zijn/haar leeftijd op verschillende wijze kennis nemen van de methoden en technieken waarmee vroeger de oogst werd uitgevoerd. Gaandeweg de dag zal hij/zij veel nieuwe ervaringen opdoen van elementen uit vroeger dagen.

Natuurlijk zijn op het terrein de noodzakelijke voorzieningen als toiletten aanwezig. Er is een centrale informatiepost en indien nodig kunt u een beroep doen op onze EHBO post.

Voor meer informatie over de Oogstdag Dwingeloo:

Toeristisch Informatie Punt Dwingeloo
Brink 15
7991 CH Dwingeloo
Tel. 0521-591000

Tot ziens elk jaar op de 2e zaterdag in augustus.
« Terug naar de agenda