Ponymarkt & countryfair annex braderie

Bekijk de website

Brink 2, Scheerwolde

11 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Ponymarkt & countryfair annex braderie ScheerwoldeElk jaar op de tweede zaterdag van augustus dit jaar op Zaterdag 11 augustus 2018 is er een middeleeuwse markt, Pony markt, Braderie en Landbouwmechanisatieshow in Scheerwolde.

PROGRAMMA:

06.00 uur - 14.00 uur: Jaarmarkt Scheerwolde
-----------------------------------------------------------------------
Waar er afgelopen jaren er een grote middeleeuwse markt, western countryfair en boerenmarkt werd georganiseerd, wordt dit jaar wederom een succesvolle markt georganiseerd. Meer informatie volgt te zijner tijd. Op de pagina "Markt" staat het overzicht van het programma.

06.00 uur - 14.00 uur: Ponymarkt
---------------------------------------------------

Onze ponymarkt (de 50e editie) heeft landelijke bekendheid en behoort tot de grootste vijf van ons land! De markt trekt elk jaar zo'n vierhonderd dieren. Voor diegene die niet alleen wil genieten van de dieren zelf maar ook van het toch wel specifieke wereldje van de paardenhandelaar en het beklinken van koop en verkoop van een paard is het vroeg opstaan geblazen. De markt vangt veelal aan rond een uur of zes. De meeste handel vindt in de eerste uren plaats. Voor ieder dier dat op de markt aangevoerd wordt, is er een premie beschikbaar van € 5,00. Een kleine tegemoetkoming voor de handelaar.

06.00 uur - 14.00 uur: Grote braderie
--------------------------------------------------------

Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd . De markt/braderie begint vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 15.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

06.00 uur - 14.00 uur: Rommelmarkt
--------------------------------------------------------

Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

06.00 uur - 14.00 uur: Landbouwmechanisatieshow
-------------------------------------------------------------------------------

In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

06.00 uur - 14.00 uur: Oude tractoren, machines en bromfietsen
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Veel mensen raken hier niet op uitgekeken en de diversiteit is een prachtig schouwspel op zich. We streven naar een zo groot mogelijke aanvoer, zodat iedereen dit stukje nostalgie kan herbeleven.

13.30 uur: Verloting
------------------------------

De trekking van de loten vindt plaats om 13.30 uur. Deze zal worden verricht door burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland in de feesttent op de Brink.

14.00 uur: Zeskamp op de Brink
------------------------------------------------

Lachen, zweten en vooral genieten... Er strijden meestal rond de acht teams tegen elkaar in verschillende onderdelen. Voor de deelnemers mooi om te doen, maar voor het publiek eveneens genieten!

Contactgegevens:
----------------------------
E-mail: info@feestinscheerwolde.nl
Secretaris: 06-49371615
Marktmeester: Josien Velkers, 06-50424501, markt@feestinscheerwolde.nl[img]
« Terug naar de agenda