Boerendag met Oldtimershow

Bekijk de website

Oude Rielseweg 2, Alphen

11 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Boerendag met Oldtimershow AlphenU bent van harte welkom op de 35e Boerendag en Oldtimershow in Alphen N.B.

Elk jaar werken wij met een thema en voor dit jaar is het nog niet bekend.

10.00 uur: aanvang nostalgische Boerendag en Oldtimershow.

10.30 uur: officiële opening door vz. Boerendag en burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen/Chaam. Aansluitend graan dorsen met de vlegel.

Maar de gehele dag kunt u uw nostalgisch ‘boeren-hart’ ophalen op het dorpsplein, de akkers en het weiland, in de demo-weide, bij de werkplaats, de dorsstraat en de grote tent.

U treft hiervoor een programmaoverzicht aan maar naast de vaste demonstraties kunt u ook nog kijken naar, meedoen met, proeven van ….:

lekkere honing, melkmachientjes, bijenkorven vlechten, schapenkaas, het tingieten, honden-agility, touwslagerij, wijn proeven, de koperslager, het kantklossen, spinnen en vilten, oude gereedschappen, mosterd maken, KIKA, portretschilderen, P.R. Groei en Bloei, sportgroep, op grootmoederwijze wassen, mini-kermis attracties, thema-miniaturen, het malen met div. maalmachientjes, op de boerenkar, geiten en konijnen, hoefsmid, keientrekkers, Lakevelder-koeien, houtsculptuur, de kastanjehouten omheining, boekdrukkunst, handboogschieten, berkentwijgen werkstukken, vendeliers en tamboer, ganzen hoeden, glas graveren, Boerenschilderkunst, graan vlegelen, oldtimer tractoren, auto’s, werktuigen, (brom)fietsen, solexen, stationaire motoren, micro-pulling, de marktlui met brocante en antiek, gereedschappen, smidse, boerenspul, miniaturen, klompen, kinderkleding, speelgoed…..

En vooral de kinderen kunnen volop genieten met o.a. het koe melken, vuile kleren wassen, schilderen/knutselen, schminken, schooltje spelen, koekjes ver-sieren en in de draaimolen, op het springkussen of vliegend tapijt……………..

Geniet en wellicht tot zaterdag 11 augustus 2018 bij onze 35e editie.

Het terrein is gelegen aan de Oude Rielseweg te Alphen (NB)
« Terug naar de agenda