Oldtimerdag

Bekijk de website

Dijkhuizen 41, Ruinerwold

18 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimerdag RuinerwoldLet op! toerroutes zijn sinds 2017 sterk gewijzigd.
Zie: oldtimerdagruinerwold.nl/nieuws/


De Oldtimerdag Ruinerwold is een van de grootste openlucht oldtimerevenementen van Noord en Midden-Nederland met jaarlijks ruim 1.500 deelnemende voertuigen en ruim 25.000 bezoekers. Deze dag staan Voertuig en deelnemer staan centraal.

Men is geen inschrijfgeld en geen entreegeld verschuldigd.

Er zijn Jaarlijks meer dan 12 verschillende soorten voertuigen met historische waarde te bekijken op een 2 km afgesloten parcours in het centrum van Ruinerwold.

De organisatie heeft het motto "zien en gezien worden" hoog in het vaandel. Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde, waarbij het voertuig en zijn beheerder centraal staan. De deelname aan oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen maar in het algemeen wordt de leeftijd van 25 jaar als grens aangehouden. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1976 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.

De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt. Dit alles is bepalend voor het "gezicht" van de Ruinerwoldse Oldtimerdag.

In de loop van de jaren zijn meer dan 12 verschillende categorieën ontstaan zoals: Auto's, Tractoren, Motoren, Legervoertuigen, Brommers, Solexen, Vrachtwagens, Scooters, Stationaire motoren, Caravans en Fietsen.

Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een 2 km lang afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. Het dorp Ruinerwold maakt deel uit van de groene plattelandsgemeente De Wolden in Zuidwest Drenthe nabij Meppel. In het parcours bevinden zich 5 horecabedrijven met bijbehorende voorzieningen.

Om 8 uur 's morgens wordt de doorgaande weg in de kern van het dorp afgesloten voor verkeer, de voertuigen worden vanaf 8 uur direct opgesteld bij binnenkomst waarna men zich moet melden bij de inschrijftafel. Iedere deelnemer wordt hier geregistreerd en ontvangt de benodigde informatie over de dag. Rond 10:30 uur vertrekken de tractoren voor hun toertocht van ca. 20 km, zij zijn rond 13:00 uur weer terug in het parcours. Tussen 12:30 en 16:15 uur maken alle andere voertuigen hun rondrit van ca. 40 km. Na de toertochten komen alle voertuigen terug in het dorp voor bezichtigingen. Om 17:00 uur wordt de dag afgesloten met het uitreiken van een vaantje.

26e Oldtimerdag Ruinerwold is in 2018 op 18 augustus

Na het succes van voorgaande jaren komt er ook dit jaar weer een oldtimer onderdelenbeurs. De organisatie heeft plaats voor 40 kramen op een terrein grenzend aan het parcours en verwacht weer veel publiek.

De organisatie heeft het motto "zien en gezien worden". Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde, waarbij het voertuig en zijn beheerder centraal staan. De deelname aan oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen, ter indicatie de bouwjaren variëren tussen 1903 en 1975. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1975 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.

De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt. Daar het evenement gericht is op de oldtimer en zijn beheerder, zijn er niet of nauwelijks randactiviteiten zoals bijvoorbeeld een braderie of een markt.

Graag tot ziens elk jaar op de 3e zaterdag van augustus van 8.00 tot 17.00 uur.

Meer info: www.oldtimerdagruinerwold.nl

« Terug naar de agenda