Pony & Paardenmarkt & oldtimer tractoren

Bekijk de website

Rijssenseweg 76, Enter

16 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Pony & Paardenmarkt & oldtimer tractoren Enter
In de jaren vijftig werd in het Overijsselse Enter door de winkeliers, om hun waren wat extra te promoten, voor het eerst een bescheiden braderie gehouden. Dit gebeuren is geleidelijk uitgegroeid tot de huidige Enterse Paarden- en Ponymarkt die jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers trekt op de donderdag in de 2e week van de noordelijke bouwvakvakantie. Dit jaar wordt de markt voor de 49e keer gehouden.

Door de Dorpsstraat strekt zich de braderie met een kilometers lang lint uit van kramen met allerlei waren en standwerkers. Bij de Mariaschool verkoopt de jeugd hun waar op de rommelmarkt.

Rondom het Dorpsplein wordt de paarden- en ponymarkt gehouden waar enkele honderden paarden en pony's worden aangevoerd en de handel reeds vroeg in de morgen begint (ongeveer vanaf 6.00 uur). Ook dit jaar worden er weer verkiezingen gehouden voor het mooiste paard en pony. Ook zal wordt de gemeentelijke All over prijs uitgereikt voor het allerbeste paard of pony van de markt. Tevens is er een Vleesveekeuring nabij de markt.

Er zijn er tevens OUDE TRACTOREN, LANDBOUWMACHINES en demonstraties van oude ambachten te bezichtigen. Info/opgave tractoren: G. Holland. Tel: 0547-381380

De markt bezoeken is natuurlijk geheel gratis.


« Terug naar de agenda