Elfdorpentocht

Bekijk de website

Hinvertsweg 25, Albergen

25 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Elfdorpentocht Albergen



Begin 2000 kwam er bij een van de leden van de Oude trekker club Albergen het idee een Elfdorpentocht te organiseren. Net zoals de Friese 11-stedentocht, maar dan met oude trekkers. De gemeente Tubbergen heeft officieel 9 kerkdorpen maar samen met Mander en Harbrinkhoek toch 11 dorpen. Dit resulteerde in 2002 in een eerste Elfdorpentocht. In dat jaar waren er zo'n 45 trekkers die meereden. Inmiddels zijn ze toe aan de 12e Elfdorpentocht en is het aantal trekkers gestegen tot een maximum van 200. Inmiddels is het niet meer mogelijk om met de rondrit alle dorpen aan te doen. De reden hiervoor is dat dan vaak gebruik moeten worden gemaakt van dezelfde wegen. Er wordt wel geprobeerd om zoveel mogelijk dorpen aan te doen.

De lengte van de rondrit is ongeveer 50 kilometer. Op diverse punten staan er verkeersregelaars om de veiligheid tijdens het oversteken voor deelnemers en overig verkeer te waarborgen. Tijdens de rondrit worden de deelnemers voorzien van diverse versnaperingen bij een drietal stops.

De Elfdorpentocht start aan de Hinvertsweg 26 bij loonbedrijf Gebroeders Poppink in Albergen.

De Elfdorpentocht vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van augustus. Vanaf 1 april is er elk jaar de mogelijkheid om u op te geven voor de Elfdorpentocht. Vol = vol.

Voor inlichtingen en opgave kunt u bellen met:
Hans Hannink 0546-869225

We gaan met veel plezier weer aan de slag voor de 16e editie van de Elfdorpentocht d.d. 25 augustus 2018 De inschrijving hiervoor kan vanaf 1 april 2018 8.00 uur bij de familie Hannink, telefoonnummer 0546-869225

« Terug naar de agenda