Landdag Altweerterheide

Bekijk de website

Heltenbosdijk 1, Weert

2 september 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Landdag Altweerterheide Weert

Landdag Altweerterheide

Ieder jaar weer, terug in de tijd van weleer op de eerste zondag van september! in 2018: 2 september. U komt toch ook!

De Landdag is een evenement dat jaarlijks op de 1e zondag in september vele duizenden bezoekers trekt. Op de Landdag herleven de oude tijden. Naast de jaarlijks vaste thema's hebben we ieder jaar wisselende thema's.
De vaste thema's zijn o.a.: oude tractoren, oude landbouwmachines, oldtimers en oude ambachten.



Landdag Altweerterheide

De Landdag is een evenement dat jaarlijks op de 1e zondag in september vele duizenden bezoekers trekt. Op de Landdag herleven de oude tijden.

De initiatiefnemer van dit evenement was Harrie Gubbels. Hij organiseerde samen met een aantal dorpsgenoten een dag waarop bezoekers konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren. Vanaf het eerste jaar is er volop belangstelling van zowel kijkers als deelnemers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een cultureel historisch festival.

Naast de jaarlijks vaste thema's hebben we ieder jaar wisselende thema's.
De vaste thema's zijn: oude tractoren, oude landbouwmachines (meestal in werking te zien), oldtimer vrachtwagens en oude ambachten.
De wisselende thema's variëren van: diverse onderdelen met betrekking tot paarden, honden behendigheid, schapendrijven, brandblussen, enz...

Aan de rand van het evenemententerrein is een horeca gedeelte opgesteld waar men onder het genot van een drankje en een hapje kan genieten van muziek. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht, waar ze gratis kunnen ezelrijden, spellen spelen, schminken en nog veel meer.







« Terug naar de agenda