Boerendag / Landbouwdag

Bekijk de website

Kerkplein 1, Ommen

25 juli 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Boerendag / Landbouwdag Ommen



Woensdag 25 juli - Boerendag

De landbouwdag, ook wel Boerendag genoemd, mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. Van de veekeuring tot de boerenmarkt en van het goede doelenplein tot de welbekende fietstocht. Ook zullen vanaf begin juli de bekend creaties van stro aan de invalswegen van Ommen staan, speciaal voor de jaarlijkse Strobalenwedstrijd.

Boerenmarkt (Kerkplein)
Op het Kerkplein, rondom de Kerk, vindt de Boerenmarkt plaats. Het is een gezellige Boerenmarkt met voor elk wat wils, leuke kramen met diverse onderdelen zoals hobby, streekproducten, informatie, oude ambachten en brocante.

Goede Doelenplein (Markt)
Op de Markt is het goede doelenplein oftwel het activiteitenplein, met voor elk wat wils. Voor de kinderen zijn er o.a. dieren om te aaien en een springkussen. Daarnaast is er muziek, oude tractoren en kun je een ponyritje maken. Ook wordt hier op het plein geld ingezameld voor het goede doel 'met gehandicapten de boer op'.

Fietsroute door Ommen
Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de welbekende en zeer succesvolle fietsroute niet. We fietsen door de mooie natuur van Ommen en het Vechtdal, waarbij een aantal boerenbedrijven hun staldeuren openzetten om een kijkje te komen nemen.

Veekeuring (Vrijthof)
De jaarlijkse veekeuring vindt ook dit jaar op de Vrijthof plaats, waarbij een keur aan mooie kalfjes en koeien beoordeeld worden door een deskundige jury en natuurlijk ook door het publiek. De activiteiten hier vinden plaats van 11.30 tot 16.30 uur.

Vlooienmarkt: Elke Bissinghdag op de Varsenerdijk (10.00-17.00 uur)

Braderie: Elke Bissinghdag in het centrum van Ommen, op de Varsenerdijk en de Vechtbrug (10.00-17.00 uur)





« Terug naar de agenda