Ooievaarsrun 2019

Bekijk de website

Platinaweg 6, Den Haag

14 september 2019

Toegevoegd door

Beschrijving Ooievaarsrun 2019 Den Haag

De Ooievaarsrun is een toertocht met vrachtwagens, waarin mensen met een verstandelijke beperking meerijden vanaf Den Haag door het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Organisaties bieden deze dag geheel belangeloos vrachtauto’s inclusief een bestuurder aan, om in vier runs ruim 550 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Al sinds 1987 wordt deze rit op de tweede zaterdag in september gereden (in 2018 op verzoek van de Gemeente Den Haag op de derde zaterdag).

Op 12 september 1987 werd voor de eerste keer gestart vanaf de Kerketuinenweg. Onder begeleiding van motorrijders van Politie Haaglanden ging de rit via het Westland, Pijnacker, Zoetermeer over de A12 naar de boulevard in Scheveningen. Daar werd de deelnemers en chauffeurs nog een feestprogramma aangeboden in de Caballerostrandtent. Over het terras was een tent geplaatst om meer mensen te kunnen onderbrengen. Het bestuur werd tijdens het weekend van het evenement bijgestaan door vele vrijwilligers. Deze eerste Triple Ooievaarsrun was een groot succes.

Voor het tweede jaar benaderden wij de toenmalige directie van de visafslag om daar onze deelnemers aan het aansluitende feestprogramma te mogen ontvangen. Sinds dat jaar staat de visafslag elk jaar gratis tot onze beschikking voor het feestprogramma.

Succes

Door het grote succes van de eerste Triple Ooievaarsrun, werd de organisatie overspoeld met aanvragen van zowel chauffeurs als gehandicapten. De Triple Ooievaarsrun is toen uitgebreid naar 3 x 75 vrachtwagens en daarna naar 3 x 100 vrachtwagens. In verband met verkeersveiligheid en drukte in de stad is besloten in 2006 de run aan te passen naar 4 runs van 75 vrachtauto’s. Hierdoor is de naam aangepast en heet het evenement nu de Ooievaarsrun.

Op 2 januari 2012 mocht onze stichting de Haagse Pluim in ontvangt nemen. De Haagse Pluim wordt jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Haagse stadhuis uitgereikt aan een organisatie die zicht inzet voor de beeldvorming van Den Haag. In 2013 kreeg een aantal bestuursleden de Haagse Stadspeld uitgereikt voor hun inzet voor de Ooievaarsrun.
« Terug naar de agenda