Historische Feldtage

Bekijk de website

Hopmanns Kamp 2, Nordhorn

10 november 2019

Toegevoegd door

Beschrijving Historische Feldtage NordhornTreckerveteranenclub Nordhorn (Duitsland) is een club voor het behoud van historische en waardevolle landbouwmachines en -apparatuur.

In 2019 is er weer de "Historischer Feldtage" met speciaal Techniek in de 50er jaren

Beste vrienden van klassieke tractoren, Na 25 jaar van "Historischer Feldtage" heeft de Treckerveteranenclub Nordhorn weer diverse tractoren en machine's ter bezichtiging voor het behoud van historisch waardevolle landbouw machines en apparatuur" is een echte organisatie. De Treckerveteranenclub Nordhorn heeft met de Historischer Feldtage een van de grootste en mooiste klassieke tractoren evenementen in Duitsland dat in de komende jaren blijft!

Deze volgende show zal plaatsvinden op: 10 & 11 Augustus 2019! In 2019 viert men 26 jaar historischer feldtage. De organisatie is ook van plan een top verrassing te presenteren.

Er is tevens op deze dag een (onderdelen)markt.

De Historischer Feldtage vind plaats in Nordhorn Duitsland net over grens bij Twente. U vindt het naast het Tierpark (Dierentuin). U kunt het vinden door borden Tierpark te volgen.

Volgende shows:

10 & 11 augustus 2019 26 jarig bestaan Historischer Feldtage

===========================================================================

“Historische Feldtage” in Nordhorn is een event der superlatieven! Een bezoek is dan ook een “must” voor de vrienden van de “oldtimers” onder de landbouwmachines.

Na 25 keer “Historische Feldtage” en meer dan 300.000 bezoekers geldt Nordhorn als het Mekka voor de vrienden van oldtimers onder de landbouwmachines. Bezoekers komen uit alle delen van Europa en van overzee. Een voorproefje gewenst? Gewoon bij YouTube het trefwoord “Historische Feldtage Nordhorn” invoeren. Meer dan 5.700 zoekresultaten zorgen voor een indrukwekkend voorproefje van de overvloed aan activiteiten en tentoonstellingsstukken.

Ieder jaar doen meer dan 1.600 exposanten, met meer dan 2.000 tractoren en landbouwmachines, vele spannende tijdperken herleven. Onder de meer dan 1.000 verschillende machines en apparaten, vindt u regelmatig rariteiten zoals de Hanomag WD ploeg, waarvan er wereldwijd slechts twee bewaard gebleven zijn, het “Eicher-Rad”of het vele onder het merk IHC tentoongestelde.

Landbouwmachines in aktie

Het 15 hectare grote expositieterrein is door elementen in het landschap en door terrassen op een natuurlijke wijze ingedeeld. Zo wordt het voor de bezoeker echt spannend. Achter een haag of achter een wal vindt hij het grote “Fahrerlager”, een onderdelenmarkt met meer dan duizend vierkante meter ruimte voor de verkoop van reserveonderdelen, literatuur, gereedschap en fan-artikelen, of één van de vier consumptie-gelegenhedenen met een oppervakte van in totaal 7.500 m². Echt spannend wordt het pas op het twee hectare grote terrein waar de museumstukken zijn tentoongesteld en het 8 hectare grote terrein waar demonstraties plaatsvinden. Hier wordt geploegd, geegd, mais gehakseld, graan geoogst met zelfbinders en combines, stroo geperst en verladen, gras gemaaid of worden aardappels gerooid.

Weer

De Historische Feldtage in Nordhorn vinden buiten in de open lucht plaats. Tot de perfecte outfit behoren waterdichte kleding én laarzen. Wie zich op alle weersomstandigheden voorbereid doet alles juist. Zo wordt het bezoek bij ieder weertype een belevenis. We hopen natuurlijk dat u de Historische Feldtage Nordhorn in T-shirt en korte broek kunt beleven!

Oud ontmoet nieuw

Door de niet aflatende respons van de bezoekers, de goede aansluitingen op het verkeersnet en het attractieve terrein hebben de producenten van landbouwmachines Nordhorn ontdekt. Gelijktijdig met de "Historische Feldtage 2015" organiseerde Deutz-Fahr op een deel van het terrein voor het eerst een Road-Show.

Voor elke bezoeker een groot avontuur

“ Historische Feldtage Nordhorn” biedt alle techniekfanaten, die opgegroeid zijn op een boerderij, die als kind veel tijd doorgebracht hebben op een boerderij waar met landbouwmachines werd gewerkt, of die nu beroepsmatig in de landbouw en met landbouwmachines werken, een onvergetelijk avontuur. Ze kunnen herinneringen uit hun jeugd weer doen herleven. Overal sissen, brommen, tuffen en werken landbouwmachines. U kunt het zien, horen en ruiken! U kunt uw kinderen,familie en uw kennissen een wel zeer bijzondere belevenis bieden. Vergeet uw camera niet! Een dergelijk groot aantal interessante motieven wil gefotografeerd en/of gefilmd worden! En ... vergeet niet op de onderdelenmarkt een souvenir van Uw “lievelingsmerk” te kopen. Bij de meer dan 100 verkopers vindt U vast en zeker een lang gezocht reserveonderdeel, een bijzonder model, een prachtige stikker of een oude handleiding.

Gezocht Speciale voertuigen

Voor het jaar 2019 is de organisatie nog op zoek naar zeldzame, speciale of unieke voertuigen! U kunt ons elke maandagavond bereiken van 18.30-21.00 uur via het telefoonnummer +49 5921 330022 of U stuurt ons een mail aan info@treckerclub.de met vermelding van de voertuiggegevens inclusief het chassisnummer.

« Terug naar de agenda