Rietman

Voorzijde pand Rietman Hasselt uw Claas dealer

Eicher Onbekend

Eicher Onbekend

Eicher kennen we van de trekkers, zaaimachines of ladewagen, maar wat vele niet weten is dat Eicher ook gewone landbouwwagens heeft gemaakt.

Bekijk de 4 reacties »

Onbekend Van alles

Onbekend Van alles

Tegenwoordig gebeurt er wel eens wat, maar vroeger ook wel hoor.. vergeten iets te borgen ??

Bekijk de 9 reacties »

Oldtimers Diverse

Oldtimers Diverse

Rietman heeft vroeger ook autotrekkers gebouwd, Totaal een kleine 20 stuks, Deze op de foto is voor zover we weten de enigste overgebleven van deze modellen. Motor was een Chervolet, P3 benzine maar zodra de motor warm is snel overschakelen op petroleum, want benzine was in 40 en 50er jaren in de vorige eeuw ook al duur.

Bekijk de 4 reacties »

Antonio Cararro Onbekend

Antonio Cararro Onbekend

Onlangs weer een Antonio Cararro TTR 4400 afgeleverd, Het voordeel van deze trekker is dat het bestuurderplatform binnen een minuut is om te zetten, zodat de achterzijde van de trekker ineens de voorzijde wordt, ideaal zicht op het werk, Tevens uitgevoerd met de Rietline Humus vijzelmaaier, de maaier die alles aankan zoals stobben, rietpollen, flinke struiken enz. de vijzelrotor maait egaal, geen gehak en geen gerammel van klepels, De Rietline maaiers zijn uniek in hun soort en ideaal voor berm, grasland of zwaar werk in natuurgebieden, maar levert ook topwerk bij park of sportvelden onderhoud.

Reageer »

Onbekend allerlei

Onbekend allerlei

Voorraad gebruikte trekkers bij Rietman Hasselt bij het oude bedrijfspand aan de Hasselterdijk in begin 70er jaren, U ziet een MF 35, Ferguson Tef, Kramer KB 150, 2x Güldner Spessart en een Porsche

Bekijk de 4 reacties »

Onbekend Van alles

Onbekend Van alles

Begin 70er jaren importeerden we Teupenia machines, o.a. Opraapwagens, mestwagen en zelflossers, Ook hadden ze plannen om de productie van cyclomaaiers op te starten, helaas gingen ze failliet, dus na een 3 á 4 wagens stopte dit, hierna werd Rietman dealer van Krone via Kamps de Wild.

Bekijk de 2 reacties »

Onbekend Van alles

Onbekend Van alles

Hemos heeft vroeger ook mesttanken gebouwd, Je kon kiezen in vele maten, ook veelal op gebruikte vliegtuigbanden en.... Hemos dacht mee en maakte maatwerk

Bekijk de 7 reacties »

David Brown 850

David Brown 850

Aflevering uit +/- 1963 nieuwe David Brown 850 door Rietman, Deze David Brown is geleverd met een Rietman cabine.

Bekijk de 9 reacties »

Mörtl Maaibalk

Mörtl Maaibalk

Mörtl is al een oud merk in de wereld van maaimachines. Tegenwoordig worden deze maaiers ook weer volop ingezet in de riet-en natuurgebieden van N W Overijssel, Wij verlagen de aandrijving zodat deze in ideale lijn liggen met de aftakas van bijv. Carraro trekkers, deze maaiers zijn leverbaar in verschillende maaibreedtes en lekker licht in gewicht.

Reageer »

Onbekend Van alles

Onbekend Van alles

Rietman heeft naast mesttanken, schudders, landbouwwagens enz. ook slootkantsnijders gemaakt . Deze werden gemaakt vanaf +/- midden 60er jaren, met deze machine sneed men de slootswal vlak met daarna met een baggerlepel de zode en modder uit de sloot te halen, deze machine was nog puur mechanisch en werd door de aftakas aangedreven, deze machines werden hoofdzakelijk geleverd in de veen/weide gebieden in geheel noord en west Nederland.

Bekijk de 8 reacties »