HATZ TL116

De restauratie van een TL116

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vanavond dus de letters van het neusembleem afgeplakt, een klusje waar ik al een tijdje tegenaan zat te hikken.. Pfffff...het zit er op, maar als je nog geen tik had, krijg je die hier wel van..

Bekijk de 13 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Toch even speciale aandacht voor het luchtfilter. Die staat weer wijs van zich af te kijken in z'n nieuwe jasje. Z'n deukjes heeft hij gehouden, iedereen loopt wel eens een schram op in z'n leven.

Bekijk de 11 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vanavond het neusembleem weer opgehaald. Hier en daar nog iets bijwerken, maar verder niet verkeerd. Valt nog best tegen hoe strak die randjes echt worden.

Bekijk de 16 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vandaag eindelijk weer verder kunnen gaan met de Hatz. De spatborden zitten er inmiddels op, ineens wordt het wat!

Bekijk de 25 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vanavond bezig geweest met de koplampen van de Hatz. Bij de oude zat het grijze rubber om het glas heen en dat viel weer in de spiegel. Bij het nieuwe rubber en de nieuwe spiegel krijg ik dat niet voor mekaar. Hoort dat eigenlijk wel zo te zitten? Of moet het rubber om het glas en de spiegel samen zitten? Ik heb wat rond gezocht op internet, maar kan ook geen voorbeeld vinden.

Bekijk de 7 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Gisteren nog even met de Hatz bezig geweest. Het viel me van begin af aan al op dat hij een beetje een flodderend geluid maakt. Ik dacht eerst dat de uitlaatpakking niet goed dicht zat, maar het lijkt uit het luchtfilter te komen. Heeft iemand een idee wat dat eventueel zou kunnen zijn? De trekker heeft natuurlijk wel erg lang stil gestaan. Het blok is verder niet los geweest, enkel de kleppen zijn gesteld. Hij heeft goede compressie en start ook zeer vlot.

Bekijk de 14 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Na een lange pauze door hooikoorts, vakantie en andere klusjes, eindelijk weer verder met het hatzje. De kabelboom zit inmiddels in elkaar en is gesoldeerd. Nu alles op het dashboard aansluiten en daarna alles op de trekker borduren en aansluiten.

Bekijk de 30 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Dit is het stekkerdoosje achterop de Hatz. 7-polig, maar er zijn er maar 5 in gebruik. De beide richtingaanwijzers missen.

Bekijk de 13 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vandaag lekker dagje vrij, dus even lekker verder met het Hatzje. Inmiddels zelfs al aan de typeplaatjes toe gekomen. Onder het aangekoekte vet kwamen nog twee vrolijke plaatjes tevoorschijn. De bovenste is van de trekhaak, de onderste is het vernederlandste plaatje van de trekker zelf. TL116 is geen type van Hatz, maar bedacht door de Nederlandse importeur die de trekkers opschroefde en van een eigen typeaanduiding voorzag.

Bekijk de 39 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Hoogtepunt van vandaag was toch wel even het ritje met de Hatz. Meteen even de kar er achter gehangen, zodat ik kon proberen of de verlichting op de aanhanger het ook doet. Het werkt allemaal goed, dus we kunnen door. Eigenlijk zien dat ik hem nog ergens onder de pijp krijg.

Bekijk de 31 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Toch nog een 'oude' foto van de Hatz gevonden.

Bekijk de 20 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

De foto van vrijdag, maar dan 60 jaar geleden.

Bekijk de 8 reacties »