Transmet

Boutersem

Foto's
0
Video's
0
Topics
0

Over Transmet

Familiebedrijf
De fundamenten van Vervoer Transmet werden al eind jaren ’30 gelegd door Louis Smets en zijn echtgenote Emma Pardon. In 1936 startte Louis Smets met 2 vrachtwagens voor het vervoer van stro en duiven in België en Frankrijk. Maar sindsdien kende het wegtransport een serieuze evolutie van een ambacht naar een vervoersindustrie. Het transportbedrijf uit Boutersem heeft heel deze sociaaleconomische (r)evolutie niet alleen meegemaakt vanop de eerste rij, maar ook actief aangestuurd. In 1991 verhuist Transmet onder leiding van Herman Smets naar een nieuw complex van meer dan 32.000m² te Boutersem-Roosbeek met een state-of-the-art werkplaats en truckwash.

Kwaliteit maakt het verschil! Om een brede waaier aan logistieke diensten aan te kunnen bieden kon een verdere uitbreiding niet uitblijven. Enkele jaren later breidde we uit met een magazijn van 8.000m².

De titel van “Transporteur van het jaar 1999” vormde de spreekwoordelijke kers op de taart van deze evolutie. De titel was niet alleen een bekroning van al het harde werk geleverd in de 20ste eeuw; het markeerde ook het begin van de 21ste eeuw, van een nieuw tijdperk waarin technologie, digitalisering en globalisering voorop stonden en staan. Zo werd in 2000 de volledige vloot uitgerust met boordcomputers. Daarenboven werd in datzelfde jaar de kaap van 100 werknemers overschreden. In 2015 werden alle trailers uitgerust met een tracking systeem om te kunnen voldoen aan de steeds groter wordende vraag van klanten naar realtime informatie.

Ondertussen is ook de derde generatie het team komen versterken. Sinds onze start in 1936 is het aantal werknemers gestegen tot ±150 nu:

25 bedienden
112 chauffeurs
5 magazijniers
7 mecaniciens

Transmet, your Logistics Partner
Vervoer Transmet is actief in drie sectoren: logistiek, huif- en tanktransport. Binnen deze niches proberen we alles aan te bieden. Het huiftransport heeft betrekking op zowat alle soorten goederen, zowel food als non-food, volle en deelladingen. Bij het tankwagentransport gaat het voornamelijk over het vervoer van detergenten en afgeleide producten daarvan, inclusief ADR.

Vervoer Transmet maakt het verschil door volledige logistieke oplossingen aan te bieden aan haar klanten. De logistieke activiteiten, goed voor een 8.000m² aan opslagruimte, vormen een aanvulling op en een uitbreiding van onze dienstverlening. Het kunnen aanbieden van een totaalpakket aan de klanten is een belangrijke meerwaarde voor ons bedrijf. Dit gaat van eenvoudige Cross docking tot meer complexe order picking. Het streefdoel is een totale optimalisatie van de supply chain en het transport management.


Waarom kiezen voor Transmet
Persoonlijk contact met je leveranciers en klanten in het buitenland.
Leveringen en afhalingen volgens je eigen wensen en instructies.
Getrainde chauffeurs om ook gevaarlijke stoffen (ADR) te vervoeren.
Ervaring in afvaltransporten
Vlotte samenwerking met gespecialiseerde partners in Europa voor de verdere verdeling van palletzendingen

Merk / type Aantal

Geen recente bijdrages van dit bedrijf.

« Alle bedrijven