Foto van: Deutz-oldie

Deutz D55

Foto’s
111
Video’s
3
Topics
23

Documenten

Deutz D50 - D55

34 pagina’s, 14.83MB

Informatie over de Deutz D55

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de D55.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de D55, gezamenlijk zo&apos;n 52 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Deutz D55 - Brandstofpomp werkt niet goed

Beste tf-ers

Ik heb zojuist een d55 gekocht die al.een poos stil staat. Nu wou ik de motor opstarten dus alle olien gecheckt. Bij de pomp moest best een slok bij. Alle slangen naar de pomp schoongemaakt etc en geeft dus goed brandstof vanuit de tank. Nu wil de pomp de brandstof zeer slecht tot niet doorgeven naar de verstuivers. Geeft wel brandstof maar zomaar af en toe en zeer weinig per cilinder. Heb nog een goed pomp liggen maar iemand ideen wat ik eerst eens vlot kan proberen voor ik ze uitwissel. T gaat om een 4cil bosch lijnpomp

Alvast bedankt

Grt deutz-5006

8 reacties


Deutz D55 - O ringen tussen ventieleblok

Beste tf-ers,

Wie kan mij de juiste maat o ringen geven voor tussen het hydraulisch ventieleblok en je hefbediening etc? Zijn nu al twee kee vervangen maar blijft lekken vandaar..

Mvg Deut -5006

7 reacties


Deutz D55 - Hendel hef deutz d55 werkt niet goed

Goedendag

ik heb de hendel van de hef inrichting eraf gehad om te kunnen spuiten maar nu ik deze terug heb geplaatst kan ik deze maar een paar cm bewegen terwijl ik deze eerst helemaal naar boven kon trekken wat doen ik fout of weet iemand wat er aan de hand is.

b.v.d. jacques

2 reacties


Deutz D55 - Deutz D55 orginele kleur

Volgens de kenners is het originele kleurnummer 6001 groen. Mijn vraag is of dit wel juist is. Die van mij was donkerde dan de kleur 6001 en dat vind ik eerlijk gezegd ook een mooiere kleur. Welke kleur had mijn Deutz D55 toen hij in 1963/64 is verkocht?

5 reacties


Deutz D55 - Olie lekt uit carteronluchting maar geen damp/druk.

De luchtgekoelde F4L812 loopt erg netjes (rookt alleen wat de eerste minuut bij koude motor, start en trekt prima) en heeft ook erg weinig onderdruk (dus geen damp/druk uit de carterontluchting). Het probleem is dat er redelijk wat olie lekt uit de carterontluchting. Hij lekt/spat geen olie uit de uitlaat, waardoor ik kapotte zuigerveren betwijfel. Hoe kunnen we dit verhelpen? Alvast bedankt voor jullie bijdrage!

21 reacties


Deutz D55 - Hefinrichting werkt niet goed

Normaal zou de hef moeten reageren op de volle slag van het ventiel (hy/sr 10) dus hendel van horizontaal (senken) naar vertikaal (heben). nu is het probleem dat hij bij hendel 2cm omhoog tedoen de hef stangen al helemaal naar boven brengt. als je het ventiel van boven loshaalt zie de plunjer wel de volle slag maken. wie o wie heeft er ervaring met het probleem?

6 reacties


Deutz D55 - ik heb onlangs een deutz d55 opknapper aangeschaft.

De trekker loopt goed maar als ik de koppeling intrap blijft de trekker doorrijden en kan er niet geschakeld worden. Ik heb het stelstangetje die de koppeling bediend iets langer gemaakt maar dat helpt niet. Weet iemand van jullie misschien hoe ik dit probleem kan oplossen. met vriendelijke groeten, Martin Smits mfcsmits@gmail.com

10 reacties


Deutz D55 - Achtervelg met band

Ik kan een set achterwiel velgen incl band kopen met de maat 14.9 R28 ( zf landbouwsteek ) Zou deze op mijn deutz D55 passen?

10 reacties


Deutz D55 - Aansluiten gloeitrekschakelaar

Ik heb een gloeitrekschakelaar met aansluiting 15, 17, 19, 50a. Daarnaast een gloei controle spiraal met 2 aansluitingen. En de uiteindelijke gloeibougies. Hoe sluit ik dit alles aan? Zover ik weet gaat de aansluiting 15 naar de 15 op het contactslot. De 50a naar de startmotor.

1 reactie


Deutz D55 - Kleurnummer geel

Wie weet het kleurnummer van de kleur geel op de Deutz D55. De rand op de motorkap oa.

2 reacties


Deutz D55 - welke olie in D55

Welke olie gaat e in de Deutz D55 van 1964?
Motor, hydrauliek, bak.

5 reacties


Deutz D55 - Tank inhoud

Wat is de tankinhoud van de dieseltank bij de Deutz D55.

7 reacties


Deutz D55 - welke maat banden / velgen zit e op een deutz d55 van 1964 met 812 motor

Welke maat banden / velgen zit er op een deutz d55 van 1964 met 812 motor

6 reacties


Deutz D55 - Set koppakking F4L712

Beste Tf'ers,

Een probleem ...

Ik heb afgelopen week een koppakkingset besteld bij Granit met bestelnummer 154042002 voor een F4l712 motor. De geleverde set heeft nummer 38004287 (deze zouden blijkbaar identiek zijn.)

Nu heb ik de cilinderkop gedemonteerd, blijkt hier geen dichting tussen te zitten. Klopt dit ? (wel een zichtbaar verlies van compressiedruk via die cilinderkop)

In de set van granit zit namelijk een zilver ronde dichting (niet op de foto zichtbaar), maar deze ronde is te groot om tussen de cilinderbus en de cilinderkop te plaatsen. Ook zit er in de set een rubberen ring, in de rode kleur.

Al de andere onderdelen in deze set kan ik thuisplaatsen, buiten dan de zilveren grote ring en rode rubberen dichting.

Of is de zilveren ring een opvulring voor onderaan de cilinderbus en de rode rubberring de pakking die rond de cilinderbus gemonteerd word bovenaan ?

In het onderdelenboek staat er ook geen dichting op vermeld, maar lijkt mij vreemd dat er geen dichting zou tussen zitten. Nog nooit gezien dit het zou dan ook meteen de eerste keer zijn om dit te zien.

Op de lees meer link staat de afbeelding van de set bij granit. (zilveren dichting niet bij op foto)

4 reacties


Deutz D55 - Kostprijs motor revisie

Beste TF'ers,

Ik heb dus een vraag over een D55 met een F4L712 motor.

Ik kan wel zonder problemen een revisie bedrijf vinden, alleen antwoorden ze niet op mijn vraag.

Dat een revisie van een motor in kostprijs kan verschillen is uiteraard zeer correct, er kan bij de ene motor al iets meer stuk zijn als bij de andere motor uiteraard.

Heeft er toevallig al iemand een revisie laten doen aan zo een motor of een type motor dat bijna hetzelfde is. Wat was de kostprijs hiervan ?

Dit om toch enig idee te krijgen hoe diep ik in de buidel mag tasten 😄

14 reacties


Deutz D55 - Welke accu

Wie weet wat voor een accu er in een Deutz D55 4 cil moet.

8 reacties


Deutz D55 - Handrem systeem

Ik heb een Deutz D55 en ben op zoek naar het handremsysteem (handrem, steun met vertanding en stang en steun), wie kan me hieraan helpen? Alvast bedankt!

1 reactie


Deutz D55 - F4L 712 olielek

Beste Tf'ers,

Ik heb gisteren men trekker een 10 minuten laten draaien, na het laten herstellen van mijn lekkende brandstofleiding.

Na 10 minuten kwam er plots een grote hoeveelheid olie van de motor afgelopen. Ik heb 2 foto's genomen en aan dit topic toegevoegd.

Weet er iemand, wat hier zoveel olie verliest, koppakking, dichtingen klepgeleiders ... ?

Hartelijk bedankt voor de helpende antwoorden alvast.

tractorfan.nl/picture/922144/

tractorfan.nl/picture/922145/

7 reacties


Deutz D55 - Deutz D55 temperatuur meter/sensor

Iemand een idee waar de sensor van de temperatuurmeter zich moet bevinden?
De vorige eigenaar heeft de leiding afgeknipt aan de meter en wsl ook de sensor verwijderd. Ik kan nergens vinden waar de sensor ingedraaid moet worden.
Betreft een mechanische temperatuurmeter.
Dank u.

4 reacties


Deutz D55 - hydroliek

Beste tf-ers,

Het tandwiel van onze oliepomp is er jaren afgeweest en dat heb ik er nu weer terug in gezet. Er zit olie in, maar de pomp geeft niks geen druk. hef gaat niet omhoog en je hoort hem niet werken. zou er lucht in de leidingen oid kunnen zitten?

mvg deutz-5006

10 reacties


Deutz D55 - Technische bundel

Hallo

Kunnen jullie ons helpen voor een volledige technische bundel van de Deutz D55 waarin alles te vinden is over onderhoud, hoe alles werkt... ?

Mvg Marc T.

1 reactie


Deutz D55 - Weinig hydroliek

Hallo,

Bij mijn Deutz D55 heb ik sinds kort te weinig hydrolisch druk en/of debiet.
Ik moet de motor veel toeren laten maken om mijn voederbak te heffen, of de mais zaag te laten werken, vroeger ging dit prima op lage toeren.

Ik heb al een nieuwe hydrolische pomp geplaast, het oliefilter gecontroleerd (is er nu uit), en de leidingen nagelopen; echter nog steeds werkt hij slecht.

Iemand een idee wat dit kan zijn ?

Alvast bedankt Maarten

5 reacties


Deutz D55 - D55

Heeft deze Deutz D55 een doordraaiende aftakas?

Groeten Aaldert

8 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Deutz machines