Deutz-Fahr DX 6.50

Foto’s
251
Video’s
4
Topics
3

Informatie over de Deutz-Fahr DX 6.50

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de DX 6.50.

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de DX 6.50, gezamenlijk zo&apos;n 14.960 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Mooie machine
Pluspunten
Beest
Minpunten
Spatborden gevoelig voor rot
Vooraanzicht
Achteraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Mooie machine

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Deutz-Fahr DX 6.50 - Reparatie Versnellingsbak (vast in laagste gearing)

Goedemiddag,

Ik schrijf dit bericht vanaf een met facebook verbonden account omdat ik mijn gegevens kats vergeten ben, maar enfin.

Ik ben nu een jaar trots eigenaar van een Deutz-Fahr DX 6.50 met heel veel pech. Vorig jaar heb ik de lagers van het deel van de voorwielaandrijving in de versnellingsbak vervangen. Dat is er een paar maanden later, op de terugweg van Den Haag, opnieuw uitgelopen na het verliezen van de banjobout voor het inschakelen van de voorwielaandrijving.

Nu is dat inmiddels gerepareerd, maar voordat ik er aan begon vond ik aan het magneetje op de oliestop van de versnellingsbak een kogeltje dat ik niet kon plaatsen, de versnellingsbak zag er op zichzelf prima uit. Bij de eerste keer starten merkte ik echter dat de trekker begon te rijden als ik hem in de vrij heb (heel langzaam). Daarnaast kan ik de pook van de verschillende groepen niet naar de hoog en laag krijgen, alleen midden en achteruit. Als ik hem in een van die versnellingen zet slaat hij af op het moment dat ik de koppeling los laat, dus het lijkt mij dat hij dan twee groepen tegelijk schakelt. De 1 tot en met 6 zorgt er wel voor dat hij harder rijdt als hij in de vrij staat.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het mij dat de arretering van de groepen kapot is. Er zit vanaf het potje waar de poken in gaan namelijk een heveltje die het bij deze trekker niet meer doet, maar bij onze andere dx nog wel omhoog gaat als je de pook opzij duwt.

Mijn vragen luiden: hoe weet ik dit zeker, hoe ga ik dit repareren, is het zelf te doen en wat is de werkwijze?

Alvast heel vriendelijk bedankt voor de hulp!

10 reacties


Deutz-Fahr DX 6.50 - Als een dx 6.50 2 aftakassen heeft is dit dan een engelse?

Als een dx 6.50 2 aftakas stompen heeft is dit dan een engelse ? Zit daar veel verschil in kwaliteit met een duitse 6.50?

10 reacties


Deutz-Fahr DX 6.50 - klepspeling

Hoeveel is de klepspeling bij een deutz dx6.50 met 913 motor

1 reactie


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Deutz-Fahr machines