Foto van: Kidd

Farmall DGD4

Foto’s
19
Video’s
0
Topics
2

Informatie over de Farmall DGD4

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de DGD4.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de DGD4, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Farmall DGD4 - Defecte(lager) geluid bij loslaten gas.

Wie weet wat het probleem kan zijn van het krassende geluid bij het loslaten van het gaspendaal? Ik heb alle lagers van de aandrijving al vervangen. Het lijkt wel alsof de lagers in de achteras-behuizing meedraaien.
Groeten Chris

2 reacties


Farmall DGD4 - Vele vraagjes...

Hoi, Ik ben al ettelijke jaren liefhebber van oud spul, en naast mijn 3 oldtimer auto's, heb ik me begin dit jaar een Farmall DGD4 uit '56 gekocht.

Voor mij hoeft een trekker niet in nieuwstaat te zijn. Ik zie ze graag als ze echt geleefd hebben. Natuurlijk vind ik compleet gerestaureerde exemplaren ook wel prachtig.

Onlangs heeft een kennis de tractor voorzien van een nieuwe koppeling en een groot onderhoud. Hij start perfect en loopt erg goed. Ook schakelen verloopt prima.

Nu zit ik met wat vragen omtrent dit model.

Bij aankoop was de originele zetelbevestiging (soort bladveer) afgebroken en had de vorige eigenaar de stoel gewoon op een plank gemonteerd. Nu ben ik al maanden op zoek naar zo'n veer, maar niks te vinden. Ook niet via de specialisten, ihcparts en Jo Smeets etc... Ik heb een detailtekening van het geheel, maar het zou fijn zijn als iemand eens een echt foto kon doorsturen van hoe het er eigenlijk uitziet. Dan kunnen we het eventueel zo goed mogelijk namaken. Het is dus enkel de veer dat ik zoek, de houder e.d. is in prima staat.

En dan nog een probleem. Tijdens het vervangen van de koppeling is de trekker gans afgestoomd. Nu werkt de lift niet meer. Iemand een idee wat dit kan zijn en hoe ik dit kan nakijken of repareren? Bij aankoop werkte hij wel, dus ik denk gewoon ergens vocht ingekropen of te weinig olie ofzo...


Alvast bedankt voor de tips!

15 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Farmall machines