Foto van: Kidd
100

Fendt 102

Foto’s
238
Video’s
10
Topics
37

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 102, gezamenlijk zo&apos;n 82.228 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 102 - Versnellingsbak bediening zit vast

Goedendag, van onze 102 met dubbele H-bak zit het bedienmechanisme vast. Toenwe de bak van hoog naar laag schakelden zat de pook vast. Hebben de deksel verwijderd, maar de stangen met de gaffels zijn niet in beweging te krijgen. Iemand een idee wat het probleem kan zijn ?

6 reacties


Fendt 102 - Vervangen dichtingen ventielblok hef en externe koppeling

Hallo, bij mijn fendt 102s blijft er olie lekken aan de ventielblok (ventiel voor hef en externe koppelingen). Ik wil deze dus graag binnenkort demonteren en de dichtingen vervangen.
Moet ik hiervoor de spatborden demonteren? De stoel demonteren? Want nu lijkt het toch te krap om dit tot een goed einde te brengen. Alle hulp is welkom 😉.

2 reacties


Fendt 102 - Voorwaarden voor slagen bij autokeuring

Hallo, ik heb enkele maanden geleden een Fendt 102s gekocht, en ben deze beetje bij beetje in orde aan het zetten. Als ik het goed heb moet ik (Belgische wetgeving) deze laten keuren bij de autokeuring alvorens ik ermee op de weg kan rijden. Mijn vraag is: in hoeverre moet deze in orde staan? Ik denk dat onderstaand lijstje voldaan moet zijn, maar indien er nog zaken bij moeten, gelieve me te laten weten:
-verlichting vooraan en achteraan moet werken
-richtingaanwijzer vooraan en achteraan moet werken
-remlicht moet werken
-zwaailicht moet werken (is één zwaailicht voldoende)?
-remmen moeten functioneren
verder nog zaken die ik vergeet?

12 reacties


Fendt 102 - Hydrauliek snelkoppelingen + trekhaak speling

Hallo,

Ik wil binnenkort een kieper gaan kopen van rond de 4 a 5 ton.
De hydraulische snelkoppelingen zijn nog niet eerder door mij gebruikt de afgelopen 12 jaar.
Kans bestaat dat ik deze moet vervangen.
Echter een leek op het gebied van deze snelkoppelingen.

1 => Wat is de meest gangbare snelkoppeling voor deze toepassing?
Kieper 4 a 5 ton met een tractor van 42pk
2 => Herkent iemand de snelkoppelingen die ik er op dit moment op heb zitten? Hoe heet dit syteem?

De tractor heeft op dit moment enkel een boventrekhaak met een minimale trekbekhoogte van 72cm. Niet ideaal voor een kieper maar ik wil het toch proberen een kieper te vinden waarmee dit werkt.
3 => de trekbek(draaibaardeel) heeft +-5mm speling waar deze bevestigd zit aan de rest van de ophaning. Zou dit kwaad kunnen? De bouten zitten uiteraard muurvast en ik zie nergens een manier om dit syteem te stellen?
4 => Het draaibaardeel kan ik maar hooguit 20 graden naar links of rechts draaien? Ik zou verwachten dat je deze volledig rond moet kunnen draaien?

Alvast bedankt!

21 reacties


Fendt 102 - Tractor plots stilgevallen, suggesties?

Hallo, na het vernieuwen van mijn koplampen maakte ik vorig weekend een klein tochtje in het veld achter ons met mijn tractor. Op enkele honderden meters van mijn erf viel de motor ineens langzaam stil. Ik dacht eerst dat ik zonder brandstof was gevallen, maar dit is niet het geval.
De tractor heeft natuurlijk bij de vorige eigenaar zeer lang stilgestaan, en ik heb de brandstoffilter nog niet vervangen. Dus hoop ik dat dit de oorzaak kan zijn. Het is wel raar, want ik heb er toch al een tiental keren met gereden, en nu valt ie ineens stil.
Bij het herstarten draait de startmotor mooi, maar de motor slaat niet aan.
Iemand nog suggesties wat ik allemaal zou moeten doen/testen?

21 reacties


Fendt 102 - Houtklover op hydrauliek fendt 102s

Hallo, ik heb een houtkloofmachine gekocht die werkt op de hydrauliek van mijn tractor. Op mijn fendt heb ik een ventiel voor de externe steek en retour aansluitingen. Maar de hendel kan je niet blokkeren in de steek positie. Moet ik deze dan met een hendeltje of zo in deze stand houden?

10 reacties


Fendt 102 - Rook en olie uit uitlaat oliecarter

Hallo, gisteren nog wat zitten prutsen aan mijn tractor. Als de tractor een tijdje draait, en ik een ritje heb gereden komt er wel lichtjes rook uit de uitlaat van de oliecarter. Is dit normaal of mag daar normaal niks uitkomen? Wat is de functie van deze uitlaat?
De volgende ochtend liggen er enkele drupjes olie die uit de uitlaat van de carter zijn gedrupt.
Moet ik me zorgen maken?

24 reacties


Fendt 102 - Glas van verlichting vooraan stuk

Hallo, ik heb mijn fendt 102s gekocht met een defecte koplamp (het glas is stuk). Raden jullie aan om enkel naar dit glas op zoek te gaan (lampje zelf werkt nog) of metéén de twee koplampen vervangen?

24 reacties


Fendt 102 - Lek aan hydrauliek Fendt 102s

Hallo, ik ben nieuw hier op dit forum. Ik heb twee weken geleden een Fendt Farmer 102S van 1978 (watergekoeld) aangeschaft. Ik wil deze tractor vooral gebruiken (hobbymatig) maar op termijn ook grondig restaureren. Zelf heb ik geen kennis over tractoren, maar heb wel kennis van machinebouw, dus ik hoop dat één en ander me zelf lukt.
Ik heb afgelopen weekend ontdekt dat er wat hydrauliekolie op de achteras van de tractor drupt. Komend weekend ga ik eens alles proper spuiten met de hogedrukreiniger (want nu hangt er nog veel vet en zand overal aan) om beter te kunnen zien vanwaar deze olie precies komt. Maar ik zie alleszins al olie bovenop de ventielblok liggen (waar een grote afsluitdop met binnenzeskant zit). Dus het lijkt dat de olie daaruit komt. Indien dit volgend weekend bevestigd wordt, zou ik dan best deze ventielblok demonteren en alle dichtingen vervangen?
Al erg bedankt. Waarschijnlijk horen jullie me nog vaak de komende weken 😉.
Roeland

42 reacties


Fendt 102 - Welke motorolie gebruiken en wat kan ik doen aan een lek bij de lift?

DRINGEND
Welke motorolie moet ik gebruiken?

de olie van de lift moet constant bijgevuld worden en het is niet duidelijk waar hij verliest. Er zou een buisje linksachter zitten waar een beetje olie uitkomt, dit zie je als je achter de tractor staat. Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt.

4 reacties


Fendt 102 - Cardan blijft doordraaien nadat ik hendel aan het stuur uit zet

Cardan blijft doordraaien als ik hendel aan het stuur op uit zet , moet motor stil leggen en daarna stopt cardan welk is de oorzaak ervan ??

6 reacties


Fendt 102 - Luikje koppelingshuis aftakas inschakelen

Hallo ik heb sinds kort een 102 s en heb daarover een paar vragen

rechts zit een gat waar je de koppeling kan zien ,hoort daar een dop op ??
Hoe schakel ik de aftakas in en werkt deze op de koppeling??
welke hydroliek moet erin ??
hoeveel pk is hij precies en kan deze een pz 165 maaier hebben gr

0 reacties


Fendt 102 - Pijl versnellingsbak en olie

Hallo ,weet iemand misschien waar je het versnellingsbak niveau controleeerd en wat de hoogte is bij een 102s??
en welke olie hoort er in de bak ??

5 reacties


Fendt 102 - Start niet gloeibougie probleem?

Hi, ik heb een fendt farmer 102s. Nu start ie opeens niet meer. De motor draait wel goed en lijkt alsof hij bijna wilt starten elke keer.
Waar zit de gloeibougie en kan ik die testen oid? Of moet die vervangen worden wellicht? zit wel genoeg diesel in etc.

5 reacties


Fendt 102 - Start niet gloeibougie probleem?

Hi, ik heb een fendt farmer 102s. Nu start ie opeens niet meer. De motor draait wel goed en lijkt alsof hij bijna wilt starten elke keer.
Waar zit de gloeibougie en kan ik die testen oid? Of moet die vervangen worden wellicht? zit wel genoeg diesel in etc.

0 reacties


Fendt 102s - Onderhoud / Keerringen vervangen/Onderdelen gezocht

Hallo,
Ik zal in dit topic fotos en vragen plaatsen met betrekking tot de Fendt 102s waar ik op dit moment mee bezig ben.
Ik zoek nog de volgende onderdelen:
=> Vloeistofkopperling + as?
Oude is helaas beschadigd(aluminium behuizing kapot) en zal vernieuwd moeten worden. Ook heeft het middelste deel van de koppeling redelijk wat speling op de as.
Wie heeft hier ervaring mee of weet waar ik hiermee naar toe kan?
Gegevens: VTK332TD
=> Tandkrans + tandwiel startmotor
1 tand is half afgebroken van de tandkrans. Nooit iets van gemerkt tijdens het starten maar kan het moeilijk zo laten zitten. Iemand ideen waar deze krans te krijgen en hoe moeilijk is het om deze zelf warm te stoken en erom heen te tikken?

43 reacties


Fendt 102 - Bijrijdersstoel

Iemand nog een adresje voor de "orginele" bijrijderszittingen?

1 reactie


Fendt 102 - Herinrichting wil niet zakken

De hef van onze 102 wil ineens niet meer zakken, weet iemand of er een regelknop op zit voor de daalsnelheid?

4 reacties


Fendt 102 - Versnelingsbak as 33 vervangen

Wie kan mij uitleggen hoe ik een versnellingsbak as nr 33 kan vervangen? Huidige is afgebroken. Tevens ben ik zoekende naar degene die het onderdeel kan leveren. Bij voorbaat dank voor reactie en geboden hulp👍🏻

7 reacties


Fendt 102 - Aftakas koppeling kapot, hoe vervangen?

Hallo allemaal,

Vorig seizoen is tijdens het schudden de aftakas koppeling kapot gegaan. De aftakashendel deed het op dat moment al niet, hij ging heel zwaar en hij ontkoppelde niet ver genoeg, dus de aftakas op een andere manier aan gedaan. Na een tijdje schudden begon het wat te tikken en na een knal was het weer over. Toen we aan de onderkant keken, bij het lamellenpakket, zagen we dat er een lager kapot was. Is dit het enige wat er dan kapot is? En waar kan ik deze lager bestellen?

Hoe moeten we te werk gaan met het splitsen van de trekker, waar moeten we op letten? En hoe kunnen we de aftakashendel weer goed afstellen?

groet,

Iwan

3 reacties


Fendt 102 - Waar op letten bij het vervangen van een brandstofpomp fendt 102s. moet ik ook nog opletten wat de tandwielstand is?

Mijn brandstof pomp moet vervangen worden van mijn fendt 102s, maar zijn er nog speciale dingen waar ik op moet letten? stand van het tandwiel ofzo?

en hoe kan ik de brandstof pomp het beste afstellen?

kan iemand mij hier iets mee op weg helpen?

3 reacties


Fendt 102 - Lek aan mazouttank waar de vlotter is bevestigd draaid dit eraf en zit er en dichting op of is het in elkaar gepest

Lek is aan de bovenkant van de buitenste ring met de 3 uitparingen

2 reacties


Fendt 102 - Plaats van de zekeringen

Ik heb een Fendt 102s waarvan de remlichten niet werken. Ik dacht eerst om de zekering te checken maar waar vind je deze aan de trekker. Ten tweede als dit niet de oorzaak zou zijn wil ik de remschakelaar controleren, waar bevind die zich.

Hopelijk geraak ik er uit met een beetje hulp
Dank

1 reactie


Fendt 102 - Lift lekt langs afdichting

Dag,

Ik heb een fendt 102s gekocht.
Onlangs heb ik gemerkt dat er olie lekt langs de afdekplaat van de zuiger als ik iets ophef. (zie foto's in bijlage)
De olie wordt door de hoge druk langs de afdekplaat geperst.

Is dit makkelijk op te lossen? Wat voor dichting zit daar tussen?
Is deze na verloop van tijd misschien verduurt? Hij heeft blijkbaar wel een poos buiten gestaan.

B.v.d.
mvg,

18 reacties


Fendt 102 - Hoeveel olie moet er in mijn versnellingsbak en hydrauliek

Hallo
De olie van mijn fendt fw 138s moet vervangen worden. Nou vroeg me dus af hoeveel olie er in de versnellingsbak moet en hoeveel er in het hydrauliek gebeuren moet. Of iemand die een goede site weet waar ik al deze info kan vinden

Alvast bedankt

4 reacties


Fendt 102 - Hydrauliek in combinatie met hef zorgt voor gekraak

Hallo,
Ik ben nieuw hier en heb een aantal vragen.
Ik heb een fendt farmer 138s?
Mijn eerste vraag is misschien een hele domme vraag maar dit is of dit hetzelfde is als de 102s. En zoniet welk model het dan wel is want de emblemen op de kap ontbreken.
Gister heb ik de hef in combinatie met het hydrauliek ventiel geprobeerd en dit werkte wel alleen begon er iets heel erg te kraken als de hef en hydrauliek beide in een hogere stand staan. Kan dit liggen aan te weinig olie? En zo ja zit het pijlglas hiervan links onder het stuur, voor de versnellingsbak?
Alvast bedankt
Pieter

6 reacties


Fendt 102 - Fendt lift werkt niet

Ik heb een fendt 102 maar de lift werkt niet. Wie heeft hier ervaring mee

31 reacties


Fendt 102 - informatie

Hallo tfers,
Ik was in de agrapower aan het lezen en zag er een artikel staan over een fendt 102s. Daar stond in het algemeen een beschrijving en de geschiedenis van een fendt 102 (s,ls,sa) Ook stond er wat over een 102 hierover wat vragen:
-klopt het dat ze heel weinig zijn verkocht? Waarom? Bouwjaar? Aantal gebouwd?
-de opvolger was de fendt 102s ('72-'75) dan, die is veel meer verkocht. Wat waren de verbeteringen ten opzichte van een gewone 102? hoeveel aantal van gebouwd?
-de 102s werd dan nog eens vernieuwd ('76-'79), nog eens in ('79-'82) en nog eens in ('83-87) wat waren de vernieuwingen toen? Behalve aan het chassisnummer, zijn er dan nog manieren op te herkennen van welke reeks bouwjaren hij is?
Bedankt voor alle informatie!

I.v.m de bouwjaren die ik bedoel, hier een link

12 reacties


Fendt 102 - Fendt 102S

Er wordt mij een Fendt 102S bouwjaar 1974 te koop aangeboden. De tractor heeft een paar jaar ongebruikt in weer en wind buiten gestaan. Ziet er van buiten niet mooi uit. Waar moet ik op letten bij deze machine. Wat zijn de zwakke punten ? Volgens de eigenaar startte hij vroeger goed en alles (hef, verlichting, instrumenten etc etc. )deed het. Er moet in ieder geval een nieuwe accu in. (kapotgevroren). Hoe zwaar moet die zijn ? 85 Ah voldoende ? Graag tips en adviezen.

Groet Folkert

8 reacties


Fendt 102 - aandraai momenten van kop

Ik ben aan een fendt 102 s bezig met een mwm moter wie weet wat de aandraai momenten zijn van de koppen en watvis bij zo moter de klepspelling alvast bedankt mvg arjan

15 reacties


Fendt 102 - koper ringen

Hallo,

hoe kun je erachter komen hoeveel mm ringen er onder de bussen van een fendt 102 moeten?

alvast bedankt.

3 reacties


Fendt 102 - hoe weer in zijn versneling krijgen

We hebben de deksel van de versnelings bak van mijn fendt er af gehaalt maar hij stond nog in zijn versneling hoe zou ik deze weer terug moeten zegge want we weten nie hoe de palletjes moete staan voor deze versneling als niemand het weet morgen zal ik foto's er van maken

6 reacties


Fendt 102 - moet ik de kabine verwijderen om eennieuw contactslot te plaatsen

Hoe het begon 1st batterij leeggestart met koud weer .batterij opgeladen dan kreeg ik geen stroom meer op het contactslot . nieuwe batterie gehaald maar nog het probleem nu zeggen ze contactslot vervangen maar hoe ...

13 reacties


Fendt 102 - Sparex verf

Kan iemand me vertellen hoeveel verharder en verdunner er ongeveer bij 1 liter verf moeten (alle producten zijn van sparex).

en zijn er hier ook mensen die op de site van sparex kunnen inloggen ??

14 reacties


Fendt 102 - Tik in de motor?

Hallo,

Ik zit al een tijd rond te kijken en voor een Fendtje oid. Ik weet nou een lijke 102 testaan maar er zit een tik in de motor maar de prijs is er wel naar. Wat zou dit kunnen zijn of zeggen jullie van laten staan?

Mvg

18 reacties


Fendt 102 - Knipperlichten Fendt 102

Hallo,

Ik ben inmiddels zover gevorderd dat ik bijna alle stroom van mijn Fendt 102 werkend heb.
Enige zijn dus nog de knipperlichten die niet werken.

Nu doe ik alles volgens het schema en heb ik een vraag aan de gebruikers van een Fendt 100-serie:

Als een knipperlicht (links of rechts) aan staat.. brandt er dan op het dashboard 1 lampje? Of 2 (van de 3)?
Zelfde vraag voor de alarmlichten... hoeveel en welke lampjes van de 3 branden er dan?

Alleen antwoorden als je het zeker weet! Aan antwoorden van 'volgens mij 1' heb ik niks.

Nogmaals, het gaat om de knipperlichten zoals ze volgens het originele schema zitten aangesloten met deze knipperautomaat:
0336208001

en deze alarmlichtenschakelaar:
0336851008

28 reacties


Fendt 102 - john deere velgen

Zijn oude john deere velgen de zelfde steek als van een ouwe fendt allebij 8 gaats ?

badankt !

10 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines