Foto van: Kidd
100

Fendt 105 LS

Foto’s
172
Video’s
1
Topics
29

Informatie over de Fendt 105 LS

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 105 LS.

Fendt 100

Overige machines in deze serie:

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de 105 LS, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 105 LS - Krast/kraakt als ik hem in de van de 3 naar de S doe

Goedemiddag ik heb een vraag aan jullie.
Als ik hem in de 3 versnelling heb. En hem dan naar de S wil doen kraakt/krast die. Hij komt er wel in maar met iets gekras. De vraag waar kan dat aan liggen kan ik er iets aan doen of hoeveel kost het denken jullie om het te laten maken

4 reacties


Fendt 105 LS - Iemand die de juiste lengte weet van een topstang op een 105LS ?

Goedeavond, iemand die toevallig ook een 100 serie heeft en die de min of max lengte weet van zijn/haar topstang? Of hoe je dit opmeet? Ik zit te twijfelen tussen 625-835mm en 725-935mm. Alvast bedankt!

3 reacties


Fendt 105 LS - Lampje op dashboard

Hallo sinds vanochtend brandt er nu een geel lampje op het dashboard met een F er in ik vraag mij af wat dit betekent en ik en hoe ik het weer uit krijg alfast bedankt

5 reacties


Fendt 105 LS - Remas lekt na nieuwe o ringen

Goedendag ik heb ik vraag ik zit met een probleem mijn rem as van mijn fendt 105 lekte ieta olie. Dus heb hem uit elkaar gehaald en 4 nieuwe o ringen in gedaan. Maar sindsdien lekt hij nu alleenmaar meer olie. Iemand die dit ook heeft of iemand die weet hoe dit op te lossen is? Alvast bedankt.!

4 reacties


Fendt 105 LS - Hoeveel kost trekker spuiten.

Hallo allemaal ik heb een vraag. Ik heb fendt 105 ls staan met cabine. Weet iemand wat het ongeveer kost om de trekker compleet te spuiten?

11 reacties


Fendt 105 LS - Het op knappen van fendt 105ls

Hallo ik heb een vraag ik ga binnenkort mijn fendt 105ls opknappen het plaatwerk de cabine. Waar moet ik opletten tijdens het opknappen?

0 reacties


Fendt 105 LS - Geluid bij hydrauliek leidingen

Sins een week maakt onze fend 105 geluid bij de hydrauliek lijdingen onder het stuur. Toen het geluid begon hadden we wel wat in de hef maar gebruikten we de hydrauliek verder niet. Hij maakt geluid als de moter ongeveer 1500 toeren maakt. Als je minder toeren maakt maakt hij geen geluid en als je meer gas geeft maaky hij ook geluid. Het klinkt alsof hij de olie niet kwijt kan. Ook worden de leidingen erg warm. We zijn er al even mee doorgereden. Maar waar komt dit door. En kan het kwaat?

11 reacties


Fendt 105 LS - Problemen met heffen

Hallo,
Ik heb een Fendt 105 LS. De trekker bevalt heel goed er is alleen een probleem met heffen.
Als je iets heel zwaars op moet beuren, zoals een volle gronbak met zand dan gaat de hef ongewenst helemaal het uiterste naar boven. Als hij dan boven is gaat hij ook niet meer naar beneden met de hef hendel. Als je aan de hydrauliek hendel zit zakt hij wel met een rotgang naar beneden.
De hendel van de diepteregeling staat goed. Ik hoop dat iemand mij hier wijzer kan maken.
MVGR.

2 reacties


Fendt 105 LS - Mijn trekker heeft een poos stil gestaan en wil niet meer starten

Hoi ik heb een fendt 105 ls. ik wil de trekker opknappen nu ik meer tijd voor heb wil ik er mee bezig. maar ik wou de trekker vandaag starten maar dat ging niet. veschillende accu's al geprobeerd maar helaas de motor gaat een paar keer rond dan houd hij er mee op. zou ik zo'n trekker aan kunnen slepen of kan dat niet? en wat is er een ander mogelijkheid? groetjes Jeron Bouwman

4 reacties


Fendt 105 LS - Maat banden 105 ls

Wat is de maximale maat banden wat achteraan onder een fendt 105 ls met cabine past zonder de cabine op te hogen groeten 8340

25 reacties


Fendt 105 LS - hoe werkt koudstart op fendt 105ls ?

We hebben nog niet zo lang deze fendt farmer 105ls maar onze vraag is , kan deze ook voorgloeien of is er een andere koudstart voorziening bijvoorbeeld een etherknop of klep?

17 reacties


Fendt 105 LS - Probleem met koppelingsplaten vervangen

We hebben vandaag onze fendt farmer 105 ls geprobeert doormidden te halen en dat ging eerst heel goed maar nu staat hij 10 cm uit elkaar en hij kan niet verder omdat de drukveer van de aftakas koppeling blijft hangen achter een stuk van het achterste deel van de trekker dus zo kan de trekker niet verder uitelkaar weet iemaand hoe dit moet? Alvast bedankt

10 reacties


Fendt 105 LS - Vloeistofkoppeling verversen? Of bijvullen?

Sinds 2 weken heb ik een Fendt 105ls gekocht uit 1980 en ik heb er al aardig wat kilometers mee gereden. Maar ik heb nu een probleem met de koppeling. Ik zag dat er al aardig wat vragen over de vloeistofkoppeling zijn. Maar daar komt eigenlijk geen duidelijk antwoord op. Als ik hem in zijn 2 zet dan duurt het een poosje en veel gas voordat hij uit de vloeistofkoppeling komt. dit is zo bij alle versnellingen. toen wij hem kochten zijn wij er 2 uur mee naar huis gereden en hebben wij nergens last van gehad. Ik vroeg me af of je de koppeling kan verversen of kan bijvullen zelf kon ik niks vanaf de buitenkant vinden waar je hem kan bijvullen of verversen. alvast bedankt.

23 reacties


Fendt 105 LS - Enkelwerkend ventiel werkt niet

Hallo,

Vandaag aan het mestrijden, maak steeds gebruik van de hydraulische achter afsluiter. Nu (na 8 tanken succesvol) werkt de achterafsluiter niet meer op het enkelwerkend ventiel. Deze bouwt geen druk op meer op, en schiet ook niet meer in de overdruk. Wel hoor je de olie heel langzaam langs stromen. Het dubbelwerkende ventiel ernaast (ook als enkelwerkend te gebruiken) werkt wel gewoon.
Weet iemand wat dit kan zijn? Het blokje lekt geen olie.
Mvg
Sjoerd

23 reacties


Fendt 105 LS - Hef gaat onregelmatig op en neer

Hallo,

Een tijdje geleden heb ik de keerringen in de inwendige cilinder van de hef vervangen. Echter vandaag met de schudder op pad, ging de hef steeds onregelmatig op en neer, zonder aan de hef te zitten. Als ik op trek, gaat de hef naar beneden en komt daarna weer omhoog.
Heeft iemand dit vaker gehad? Zou het hefventiel versleten zijn? Of zou de kering weer lek zijn?
Morgen check ik de olie peilen, omdat de olie nu warm is.

Mvg
Sjoerd

5 reacties


Fendt 105 LS - Lekt olie uit carter ontluchting?

Hallo,

Vorige week heb ik mest gereden met de 105 met de 7kuubs tank. Kreeg het best te voorduren. Sindsdien begint hij wat meer motorolie te lekken. Mijn vraag is, komt dit uit het carterontluchting? Of is het iets anders? Hij rookt hier ook altijd iets uit
Motoroliepeil is iets gezakt
Het is de slang die aan de rechterkant bij het blok vandaan hangt (vanuit de cabine bekeken)

19 reacties


Fendt 105 LS - Fronthef opbouwen, hoe bevestigen?

Hallo,

Ik begin binnenkort met het maken van een fronthef voor op de 105. Nu was mijn vraag, hoe kan ik deze het beste bevestigen? Moet ik hem naar achteren brengen? Of is alleen aan het moederblok voldoende?

Mvg
Sjoerd

14 reacties


Fendt 105 LS - Scharnieren achterraam cabine losmaken

Hallo,
Heb van de week een achterruit gekocht voor de 105, nu wil ik echter eerst het kozijn van de trekker halen om deze in de verf te zetten. Maar ik krijg echter het kozijn niet los van de cabine. Zit er een trucje achter? (Zie foto voor het scharnier)
Mvg
Sjoerd

12 reacties


Fendt 105 LS - Waar op letten bij koop

Waar moet ik op letten bij een aankoop van een 105 ls? Nog bepaalde gebreken of iets dergelijks?

Groeten.

7 reacties


Fendt 105 LS - Olie wordt uit de versnellingsbak gegooid.

Hallo,
Mijn fendt gooit al een tijd olie uit de versnellingsbak via de versnellingspook. Maar vandaag was dit wel heel erg en lag er ook een gigantische plas onder. Heb me naar huis toe laten slepen. Wat zou dit kunnen zijn? Zit er een keerring bij de versnellingspook die de olie tegen gaat?

Mvg
Sjoerd

61 reacties


Fendt 105 LS - koop

Ik heb een mooie goedlopende fendt 105 ls
ik wil graag iets groters .
0615211883

7 reacties


Fendt 105 LS - loopt niet meer

Hallo gisteren heb ik de fendt gestart. Hij startte al moeilijk maar met voorgloeien sloeg die aan. Toen na 20 meter rijden sloeg die af en ging die niet meer aan. Ik heb toen gecontroleerd of er diesel bij de injectors kwam en dat was het geval dus er zit geen lucht in het systeem.

Nu is de accu leeg dus kan ik het niet testen. Het is wel erg koud de laatste dagen zou het daaraan kunnen liggen want de fendt staat buiten?

22 reacties


Fendt 105 LS - hoe vlamstarter aansluiten

Hallo mensen,

Ik heb vandaag een nieuwe vlamstarter gehaald voor de fendt omdat die kapot was en de tractor dan in de winter niet start.

Nou had ik deze eropgezet maar nu is mijn vraag waar ik de kabels aan moet sluiten omdat die er niet aanzaten.

Ik heb een zwarte kabel voor de klep die de diesel naar de vlamstarter laat stromen. waar moet die aangesloten worden? en ik heb nog een kabel van de vlamstarter zelf waar moet ik die op aansluiten?

alvast bedankt

4 reacties


Fendt 105 LS - bekleding(onderdelen)

Ik zoek onderdelen voor een fendt 105ls turbomatic.
-bekleding aan de binnenkant van het cabine
-rubbermatten op de grond in de cabine

5 reacties


Fendt 105 LS - witte kap op cabine

Hallo,op deze site heb ik een 105ls gezien met een witte kap op de cabine,graag zou ik willen weten waar die te verkrijgen is.alvast bedankt

6 reacties


Fendt 105 LS - motorolie is dun en ruikt erg naar diesel

Hallo ik pijlde vandaag de olie van de fendt en toen viel me op dat de olie erg dun was hij druppelde veel van de peilstok af. De olie ruikt ook sterk naar diesel. Ik denk dat er misschien ergens diesel bij de motorolie komt. En met dit koud vriesweer zou de olie juist dikker moeten zijn de olie is een jaar geleden vervangen en daarna heeft hij nog maar 25 uur gelopen dus daar ligt het niet aan.

44 reacties


Fendt 105 LS - start niet met koud weer (wel met startpiloot)

Hallo we hebben hier thuis een Fendt farmer 105LS turbomatik staan. hij start niet maar met startpiloot start hij wel.

Nu is het probleem dat hij met koud weer (onder nul graden) niet start. Ik heb gekeken naar het voorgloeisysteem. Dus ik ben gaan kijken en ik zag dat hij een soort van gloeibougie in de inlaat heeft. Dus die heb ik eruit gehaald maar hij deed niks. Wat kan daar kapot aan zijn?
Er loopt een stroomkabel heen en een dieselleiding maar daar komt geen diesel uit.

55 reacties


Fendt 105 LS - servo laten bijzetten

Ik zou graag een servo laten zetten op mijn oude traktor heeft iemand ervaring hiermee of dat goed werkt en wat de kostprijs daarvan ong gaat zijn alvast bedankt

3 reacties


Fendt 105 LS -

Weet iemand waar je ergens een tweedehands orginele stoel kan kopen voor deze trekker. Misschien heeft iemand ervaring met een andere oplossing : een bedrijf die de stoel eventueel hersteld. Alvast bedankt voor de reakties. Groet Arie

9 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines