Foto van: Kidd
100

Fendt 105 LS

Foto’s
191
Video’s
1
Topics
36

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 105 LS, gezamenlijk zo&apos;n 15.200 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 105 LS - Motorblok Fendt MWM D226

Beste ,

Ik begin stilaan ook een beetje de hoop de verliezen in mijn motorblok om hem te lassen.
Dus heb ik wat zitten rondkijken naar een motorblok.
Fendt 105LS maakt gebruik van de motorblok met als type MWM D226 4.2.
Als je dan zijn tegenhanger bekijkt dan zie je dat ze gebruik maken van de D226-4( De S versie)
De LS heeft een volledig gesynchroniseerd versnellingsbak ( ik vermoed ook een versnellinsbak van een 300 serie,net zoals de motorblok die wordt ook gebruik in een 300 serie)
Mijn vraag is nu: is de LS versie van motorblokken compatibel met de de oudere versnellingsbak van bevestiging ?
Als bijlage voeg ik de kenplaat toe als bewijs dat ze hier gebruik maken van een 4.2 motorblok van MWM

Alvast bedankt

23 reacties


Fendt 105 LS - Motorblok Fendt farmer 100serie

Beste liefhebbers,

Zoals jullie in voorgaande topic hebben kunnen lezen heb ik last van een gebarsten motorblok afkomstig van een Fendt 105LS.
Ik had een motorblok zien staan voor een Fendt 108S/106S. Volgens mijn informatie zou deze motorblokken allemaal van het zelfde type zijn( D226-4)
Ik had vandaag iemand gecontacteerd die een motorblok te koop had staan. En deze vertelde mij dat deze niet zal passen op mijn Fendt 105LS( bouwjaar 1980).Mijn Fendt heeft fuseevering op de fusees zelf en geen algemene vering op de vooras zoals een 103S.
Mijn vraag is nu : is dit waar ?
Bestaan er meerdere types van motorblokken voor een Fendt farmer 4cilinder ? Ik kan mij voorstellen dat er 2 soorten bestaan naar gelang de bevestiging op de vooras en bouwjaar. Maar scheelt dat zoveel ?
Moest er nog iemand een D226-4 te koop hebben mag je mij altijd een bericht sturen.

Mvg,
Bert

13 reacties


Fendt 105 LS - Barst in motorblok

Beste ,

Ik heb 2 maand geleden een tractor gekocht. Een 105LS , wat was ik fier toen ik deze trekker gekocht heb. Na 3 weken heb ik deze tractor gebruikt voor te ploegen.En als kers op de taart heb ik hem is aan de rotoreg gehangen. Alles ging heel goed.
Tot ik hem een week na het rotoreggen van stal nam...
Voor het starten kijk ik meestal alles is na voor ik hem start en hem ga gebruiken. Bij het controleren van de koelvloeistof merkte ik dat het niveau van de koelvloeistof gedaald was.
Dus met andere woorden , ik zit met een lek. Bij het inspecteren van de motorblok heb ik ontdekt dat de motorblok ooit is gerepareerd geweest met een soort epoxy.( Vermoed ik)
Maar natuurlijk is deze niet deskundig hersteld geweest waardoor hij op bepaalde locaties nog water verliest. Bij aankoop heb ik dit natuurlijk niet opgemerkt.( En de meeste kwaaltjes komen effectief maar boven water als je hem is goed aan het werk zet )

Nu zijn er 2 oplossingen ( miss nog iets meer maar voorlopig hou ik het bij deze 2):
-Lassen van motorblok met behulp van een TIG
-of de motorblok herstellen met Belzona 1111

Mijn vraag is nu :
Hoe tevreden zijn jullie van Belzona? Is dit een goede oplossing op langdurig termijn of is dit een oplossing voor een paar jaar ? Ik heb daar al veel goede verhalen van gelezen maar ik vraag mij af of dit product begint te verzwakken op lang termijn ?

Alvast bedankt.

86 reacties


Fendt 105 LS - Rem blokkeert van portaalas

Goedemorgen,
Ik heb een 105LS waar de rem van blokkeert. Nu wil ik de portaalas loshalen, maar hoe is dat het beste te doen. Moet de balk waar de cabine op staat er helemaal af?

2 reacties


Fendt 105 LS - Cabine rubber en afdichtingsrubber gezocht

Goedenmiddag ik zoek voor mijn fendt 105ls rubber voor de ramen in de kozijnen te zetten en rubber om afgedichten 2 soorten heb laten vertellen van allebij 25 meter maar waar kan ik het bestellen en weet iemand ook welke soort. Ben al bij dealer geweest die weet zo ook niet helaas.

2 reacties


Fendt 105 LS - Welke fronthef op Fendt 105 LS

Hallo, ik zoek een fronthef voor op een Fendt 105 LS.
Zijn daar nog originele frontheffen voor te koop of welke andere fronthef kan erop?

MVG

9 reacties


Fendt 105 LS - Hoe kan het dat ik altijd moet blijven Sturen met mijn fendt

Als ik met mijn fendt op een rechte weg rij moet ik altijd blijven sturen hoort dat zo of kan ik er wat aan doen de trekker is hydraulisch gestuurd.
Mvg Jan

6 reacties


Fendt 105 LS - Welke voorwiel lagers passen?

Het linker voorwiel van mijn Fendt heeft erg veel speling, als ik uitwijk naar de berm stuurt de trekker weer net zo hard terug naar links. Ik wil de lagers dus gaan vervangen, ik heb al geprobeerd om de lagers te spannen, maar de moer kan niet verder in worden gedraaid. Maar kan iemand mij vertellen welke maat ik nodig heb?
Ik ben momenteel in Oostenrijk dus ik kan niet kijken wat er nu inzit.
Het is een Fendt 105 Ls uit 1978, de voorwielen zitten met 6 tapeinden vast.
De foto uit de bijlage kreeg ik van het bedrijf waar ik de lagers wil bestellen, welke moet ik kiezen?

5 reacties


Fendt 105 LS - Krast/kraakt als ik hem in de van de 3 naar de S doe

Goedemiddag ik heb een vraag aan jullie.
Als ik hem in de 3 versnelling heb. En hem dan naar de S wil doen kraakt/krast die. Hij komt er wel in maar met iets gekras. De vraag waar kan dat aan liggen kan ik er iets aan doen of hoeveel kost het denken jullie om het te laten maken

4 reacties


Fendt 105 LS - Iemand die de juiste lengte weet van een topstang op een 105LS ?

Goedeavond, iemand die toevallig ook een 100 serie heeft en die de min of max lengte weet van zijn/haar topstang? Of hoe je dit opmeet? Ik zit te twijfelen tussen 625-835mm en 725-935mm. Alvast bedankt!

3 reacties


Fendt 105 LS - Lampje op dashboard

Hallo sinds vanochtend brandt er nu een geel lampje op het dashboard met een F er in ik vraag mij af wat dit betekent en ik en hoe ik het weer uit krijg alfast bedankt

5 reacties


Fendt 105 LS - Remas lekt na nieuwe o ringen

Goedendag ik heb ik vraag ik zit met een probleem mijn rem as van mijn fendt 105 lekte ieta olie. Dus heb hem uit elkaar gehaald en 4 nieuwe o ringen in gedaan. Maar sindsdien lekt hij nu alleenmaar meer olie. Iemand die dit ook heeft of iemand die weet hoe dit op te lossen is? Alvast bedankt.!

4 reacties


Fendt 105 LS - Hoeveel kost trekker spuiten.

Hallo allemaal ik heb een vraag. Ik heb fendt 105 ls staan met cabine. Weet iemand wat het ongeveer kost om de trekker compleet te spuiten?

11 reacties


Fendt 105 LS - Het op knappen van fendt 105ls

Hallo ik heb een vraag ik ga binnenkort mijn fendt 105ls opknappen het plaatwerk de cabine. Waar moet ik opletten tijdens het opknappen?

0 reacties


Fendt 105 LS - Geluid bij hydrauliek leidingen

Sins een week maakt onze fend 105 geluid bij de hydrauliek lijdingen onder het stuur. Toen het geluid begon hadden we wel wat in de hef maar gebruikten we de hydrauliek verder niet. Hij maakt geluid als de moter ongeveer 1500 toeren maakt. Als je minder toeren maakt maakt hij geen geluid en als je meer gas geeft maaky hij ook geluid. Het klinkt alsof hij de olie niet kwijt kan. Ook worden de leidingen erg warm. We zijn er al even mee doorgereden. Maar waar komt dit door. En kan het kwaat?

11 reacties


Fendt 105 LS - Problemen met heffen

Hallo,
Ik heb een Fendt 105 LS. De trekker bevalt heel goed er is alleen een probleem met heffen.
Als je iets heel zwaars op moet beuren, zoals een volle gronbak met zand dan gaat de hef ongewenst helemaal het uiterste naar boven. Als hij dan boven is gaat hij ook niet meer naar beneden met de hef hendel. Als je aan de hydrauliek hendel zit zakt hij wel met een rotgang naar beneden.
De hendel van de diepteregeling staat goed. Ik hoop dat iemand mij hier wijzer kan maken.
MVGR.

2 reacties


Fendt 105 LS - Mijn trekker heeft een poos stil gestaan en wil niet meer starten

Hoi ik heb een fendt 105 ls. ik wil de trekker opknappen nu ik meer tijd voor heb wil ik er mee bezig. maar ik wou de trekker vandaag starten maar dat ging niet. veschillende accu's al geprobeerd maar helaas de motor gaat een paar keer rond dan houd hij er mee op. zou ik zo'n trekker aan kunnen slepen of kan dat niet? en wat is er een ander mogelijkheid? groetjes Jeron Bouwman

4 reacties


Fendt 105 LS - hoe werkt koudstart op fendt 105ls ?

We hebben nog niet zo lang deze fendt farmer 105ls maar onze vraag is , kan deze ook voorgloeien of is er een andere koudstart voorziening bijvoorbeeld een etherknop of klep?

17 reacties


Fendt 105 LS - Probleem met koppelingsplaten vervangen

We hebben vandaag onze fendt farmer 105 ls geprobeert doormidden te halen en dat ging eerst heel goed maar nu staat hij 10 cm uit elkaar en hij kan niet verder omdat de drukveer van de aftakas koppeling blijft hangen achter een stuk van het achterste deel van de trekker dus zo kan de trekker niet verder uitelkaar weet iemaand hoe dit moet? Alvast bedankt

10 reacties


Fendt 105 LS - Vloeistofkoppeling verversen? Of bijvullen?

Sinds 2 weken heb ik een Fendt 105ls gekocht uit 1980 en ik heb er al aardig wat kilometers mee gereden. Maar ik heb nu een probleem met de koppeling. Ik zag dat er al aardig wat vragen over de vloeistofkoppeling zijn. Maar daar komt eigenlijk geen duidelijk antwoord op. Als ik hem in zijn 2 zet dan duurt het een poosje en veel gas voordat hij uit de vloeistofkoppeling komt. dit is zo bij alle versnellingen. toen wij hem kochten zijn wij er 2 uur mee naar huis gereden en hebben wij nergens last van gehad. Ik vroeg me af of je de koppeling kan verversen of kan bijvullen zelf kon ik niks vanaf de buitenkant vinden waar je hem kan bijvullen of verversen. alvast bedankt.

23 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines