100

Fendt 108 SL

Foto’s
36
Video’s
1
Topics
4

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 108 SL, gezamenlijk zo&apos;n 25.707 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 108 SL - Hydrauliek lek hef. Hoe krijg ik de hef cylinders er af? Vervolg.

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Fendt 108 SL 4x4 😄, de trekker zat bij de boedel van ons nieuwe huis. Helaas kan ik er niet veel mee, want de hydrauliek werkt niet goed....
Ik ben een leek op het gebied van trekkers........maar ik durf wel van mijzelf te zeggen dat ik een reparatieproject aan kan.

Weet iemand waar je een werkplaatshandboek kan downloaden, of kopen? Of een goede site naast dit forum?

De trekker:
Onder de motorkap, boven op de motor, zit een grote Hydrauliekolietank (geplaatst voor de dieseltank). Als ik daar een aantal liters olie in gooi, werkt alles (stuurbekrachtiging, voorlader en hefinrichting) maar na enige tijd is de olie op met al gevolg dat alle hydrauliek uitvalt.

De hydrauliekpomp is denk ik wel goed, ik kon met de voorlader een hele dikke dennenboom ontwortelen en optillen en ook was het geen probleem om een half kuup zand op te tillen.

De cilinders van de hefinrichting (achter) lekken behoorlijk, dus ik zit er aan te denken om die als eerste te repareren. Weet iemand hoe je die 2 cilinders moet demonteren?

Daarnaast lees ik hier en daar over hydrauliek onder de stoel?? Waar moet ik op letten?

24 reacties


Fendt 108 SL - Handrem

Hallo, de handrem van mijn f108sl werkt niet. Je kan m tot bovenaan optrekken maar het werkt niet. De remmen werken wel. Iemand een idee?

6 reacties


Fendt 108 SL - reviesiemotor

Hoy, heeft er iemand ervaring met het ontluchten van een rotatiepomp van een fendt 108sl.We hebben de motor laten reviseren en krijgen hem niet ontlucht ( geen brandstof in de leidingen).

5 reacties


Fendt 108 SL - revisie fendt 108 sl

Hallo,

ik ben voor mijn eindwerk (proef in het laaste jaar electromechanica) een fendt 108 aan het revizeren. heeft u soms techniesche gegevens en afmetingen vande cabine daar over?
mvg baptist

5 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines