Foto van: Svendt28

Fendt 5s

Foto’s
51
Video’s
5
Topics
6

Informatie over de Fendt 5s

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 5s.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de 5s, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 5s - Vragen over motortype en aandrijfas+vloeistofkoppeling Update!

Hallo,

Afgelopen week heb ik weer een projectje gekocht namelijk een Fendt 5s, deze zou een probleem hebben in de versnellingsbak(trekker maakte lawaai en wou niet meer rijden). Na inspectie van de bak kwam zag ik dat hier niet veel mee aan de hand was en heb ik de trekker gesplitst bij de vloeistofkoppeling. Hier was het probleem duidelijk te zien aan de splines van de koppeling en de ingaande as(zie foto's).

Nou heb ik gezien op Histoparts dat er voor de koppeling dus een inlasbus te zijn verkrijgen(zie foto). Nou is mijn vraag als iemand hier (goede, slechte)ervaringen mee heeft om dat op deze manier te repareren.

Voor de ingaande as zal ik waarschijnlijk een nieuwe of gebruikte moeten kopen. Weet iemand misschien of deze nog nieuw verkrijgbaar zijn en wat zoiets dat zou kosten?
En kan ik deze as verwijderen door middel van de grote ''moer'' met de 4 nokken erop te verwijderen, kan ik hem er dan samen met het lager eruit pakken of moet de tussenbak uitelkaar? Zoals ik het zie op de foto van een pdf(zie foto) die ik heb zou dit moeten lukken. Alleen is die pdf voor de 100 serie trekkers maar volgens mij komt er veel overeen met de 3, 4 en 5s trekkers.

Nog een vraag over het motortype want volgens Konedata zou hier een 208.4 motor in liggen maar in die van mij volgens het typeplaatje en ingeslagen nummer ligt er een 225.4 in(zie foto). Zit Konedata hier fout of zijn ze met beide motoren geleverd misschien de laatste types?

Als iemand nog Duitse werkplaatsboeken of gerbuikershandleiding heeft over deze trekker hou ik mij aanbevolen, ik kan veel in het Frans vinden maar daar begrijp ik weinig tot niks van. 😛

Groeten Tomas

38 reacties


Fendt 5s - Werking Wegaftakas.

Graag zou ik willen weten hoe je bij de Fendt 5s de wegaftakas inschakelt, als dit op de trekker aanwezig is?
Is deze optie ook mogelijk samen met de wendegetriebe of in de plaats van?
In het werkplaats handboek kan ik dit niet duidelijk vinden.

Alle informatie is welkom.

10 reacties


Fendt 5s - Soorten olie

Welke type moet er in de eerste blok ( eerste foto)

Welke type olie moet er in de tweede blok (tweede foto)

Alvast bedankt

2 reacties


Fendt 5s - Vragen over fendt farmer 5s

Beste,

Heeft er iemand detail tekeningen van een fendt farmer 5s moest iemand detail tekeningen hebben zou het dan mogelijk zijn die tekeningen doortesturen naar mijn e-mailadres yonidet2@hotmail.com

Alvast bedankt

Mvg Yoni

2 reacties


Fendt 5s - probleem met achteruitversnelling

Beste,

Hebben hier een 5s met de dubbele H versnellingsbak. Schakelen gaat in elke versnelling goed behalve in de grote achteruit. Het voelt aan of je hem niet diep genoeg in versnelling krijgt. Heel af en toe gaat het goed van de eerste keer, maar meestal zijn er een 2 tal pogingen nodig om hem er goed in te krijgen. Hij durft er tijdens die pogingen nogal snel uitspringen. Eens goed in versnelling blijft ie ook goed in versnelling. Iemand ervaring wat het zou kunnen zijn?? Vind het raar dat ie in de kleine acheteruitversnelling wel goed doet. Ik veronderstel dat hetzelfde tandwiel geschakeld word....
Moet het probleem dan gezocht worden bij de pook zelf?

graag jullie ervaring/ reactie

fendtfreak

8 reacties


Fendt 5s - lekkage/gaatje bij de hefdeksel

Sinds een half jaar ben ik de eigenaar van een fendt 5s, heb er al veel problemen gehad, alles weer gemaakt. maar afgelopen week na een ritje kwam er weer olie achteruit gedrupt. alles uit elkaar gehaald nu vond ik een gat achter de trekkrachtregelingveer. mijn vraag, wat voor functie heeft dit gat, en hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet meer lekt.

5 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines