Foto van: Harmen102s

Fendt Farmer 102S

Foto’s
20
Video’s
0
Topics
2

Documenten

Fendt Farmer 102 s Onderdelen lijsten

418 pagina’s, 35.29MB

Informatie over de Fendt Farmer 102S

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Farmer 102S.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Farmer 102S, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt Farmer 102S - Lekt olie langs versnellingspook

Goedendag allen.

Eigenaar van een Fendt farmer 102s turbomatik bouwjaar onbekend

Nu het volgende probleem:

Er komt olie bij de versnellingspook omhoog bij het gebruiken van de hef.
Na het 1 en ander te hebben gelezen op dit forum denk ik dat het probleem wordt veroorzaakt door dat de hefcillinder inwendige lekkage heeft waardoor de hydrauliek olie bij de andere olie kan komen en het pijl daardoor zo hoog wordt dat het er bij de pook weer uit komt. Er is in de afgelopen jaren ook wel eens een paar liter hydrauliek olie bijgevuld.

Is dit zelf te repareren? En is hier al een how to van over te vinden ? Zelf veel gezocht maar nog niks kunnen vinden. Of kan iemand mij op weg helpen ? Volgens mij moet het hefblok er af maar wat moet er dan precies gebeuren en wat moet worden vervangen weet ik nog niet

Zou iemand me op weg kunnen helpen ?

Hierbij ook wat foto's en natuurlijk de brut eerst goed schoon maken

Alvast bedankt,

14 reacties


Fendt Farmer 102S - Kruipversnelling /30% versnelling

Hallo TFers

Ik heb een Fendt Farmer 102s turbomatik waarvan zolang als ik me kan herrineren de hendel onder het stuur op de versnellingsbak het niets lijkt te doen. Volgens de handleiding die ik heb(is niet helemaal van dezelfde tractor) zou dit de "Wandlerheb" zijn.

tractorfan.nl/picture/881035/…

Ik heb begrepen van anderen dat dit een soort kruipversnelling is, de naam 30% versnelling heb ik ook wel eens gehoord. Maar het geval is dat het geen enkel verschil maakt in welke stand ik de hendel zet de tractor gaat niet merkbaar sneller of langzamer. Toch zeker geen 30%.

Omdat ik dacht dat er misschien iets los zit heb ik de dekels van de versnellingsbak open gemaakt maar alles lijkt te werken. Hieronder een paar filmpjes:
Mischien dat jullie kunnen helpen?

Groet,

Marc

21 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines