Foto van: MMaarten

Fendt Farmer 102S

Foto’s
38
Video’s
0
Topics
7

Documenten

Fendt Farmer 102 s Onderdelen lijsten

418 pagina’s, 35.29MB

Informatie over de Fendt Farmer 102S

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Farmer 102S.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Farmer 102S, gezamenlijk zo&apos;n 17.000 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt Farmer 102S - Vijf aansluitingen op knipperlicht relais volgens schema

Hallo, aangezien ik het plan heb opgevat om de volledige bedrading van mijn fendt farmer te herdoen wil ik eerst het schema volledig begrijpen. Een vraag die gisteren bij me opkwam is waarom er vijf uitgangen zitten op het knipperlicht relais (weet trouwens iemand het type hiervan om te vervangen?). Ik begrijp dat er voeding naar toe gaat (49) en terug vertrekt naar de knipperlicht schakelaar (49a) + een uitgang voor een controle lampje (c) in het dashboard. Maar ik zie op het schema nog twee uitgangen gaan , die precies ook naar het combiinstrument op het dashboard gaan. Wat is hiervan de functie?

20 reacties


Fendt Farmer 102S - Bedrading compleet vervangen, wat is jullie advies?

Hallo, ik heb gisteren een dagje aan mijn trekker zitten werken. Nadat ik het piepen van de ventilator riem had opgelost en het kraantje voor het aflaten van de koelvloeistof open gedraaid kreeg (zat volledig vast) wou ik het knipperlicht links repareren, want dit werkte niet.
Toen ik echter het plaatwerk had gedemonteerd om achter het dasboard te kunnen kijken schrok ik me een hoedje. Ik weet niet wat de vorige eigenaar ermee heeft uitgestoken, maar overal is een massa aan zand te vinden. Dus ook achter het dashboard. Verder is het een verzameling van afgebroken klemmen in de zekeringdoosjes, draden die met lusterklemmetjes aaneen hangen, schakelaars op het dasboard die ofwel geen knop meer hebben of aan de achterzijde gescheurd zijn, ....
Ik dacht ineens: er is maar één manier om dit aan te pakken en dit is door de volledige bedrading nieuw te leggen. Graag jullie advies. Ik ben ingenieur mechatronica dus dit mag normaalgezien geen probleem zijn. Maar hoe pakken jullie dit concreet aan:
-er is in de tractor niks gelabeld. Dus eerst manueel nagaan wat waar is aangesloten? Ik heb wel een schema maar denk toch dat dit niet volledig klopt met mijn trekker.
-kopen jullie een multikabel of leggen jullie aparte kabels met de juiste secties en een aantal verschillende kleuren en winden hier spirab rond?
-doen jullie kabel per kabel of alles ineens en hopen dat het goed gaat ?😀

7 reacties


Fendt Farmer 102S - Temperatuur motorblok, waar gemeten?

Hallo, heb gisteren nog wat zitten werken aan mijn Fendt en deze wel een tijdje laten draaien.
Ik had ineens het gevoel dat het motorblok warmer was dan anders, maar het kan ook zijn omdat ik hiervoor steeds heb zitten prullen in de wintermaanden. Ik zie dat ik op mijn dashboard een temperatuurswijzer heb zitten, maar die blijft gewoon onderaan staan, dus ik vermoed dat er iets niet klopt aan de meting. Kan iemand me zeggen waar deze temperatuurssensor zich bevindt? Het motorblok en de oliepan onderaan waren zo warm na een uurtje draaien dat ik mijn hand er niet kon op leggen. Dit zou normaal kunnen zijn, maar ik vraag het liever nog eens voor de zekerheid.
De ventilator draait gewoon maar de aandrijfriem hiervan maakt wel een enorm piepend geluid.

21 reacties


Fendt Farmer 102S - Hoe balg versnellingspook vervangen?

Hallo, de versnellingspook van mijn Fendt heeft geen balg meer. Kan ik deze nog kopen en is dit makkelijk te vervangen? Hoe moet ik dit doen? De knop bovenaan eerst demonteren (als ik die nog loskrijg?)? Oude balg (is steenhard intussen) volledig verwijderen. Kan ik dan nieuwe balg langs bovenaan monteren?
Alle advies is welkom.

6 reacties


Fendt Farmer 102S - Zitting voor stoel verkrijgbaar?

Hallo, mijn onlangs aangeschafte Fendt heeft een erg versleten stoel. Bestaat er een mogelijkheid om enkel het zwarte deel waarop je zit te vervangen? Waar kan ik zoiets vinden? Mag 2de hands zijn, maar liefst in beter staat dan de huidige zitting 😉

3 reacties


Fendt Farmer 102S - Lekt olie langs versnellingspook

Goedendag allen.

Eigenaar van een Fendt farmer 102s turbomatik bouwjaar onbekend

Nu het volgende probleem:

Er komt olie bij de versnellingspook omhoog bij het gebruiken van de hef.
Na het 1 en ander te hebben gelezen op dit forum denk ik dat het probleem wordt veroorzaakt door dat de hefcillinder inwendige lekkage heeft waardoor de hydrauliek olie bij de andere olie kan komen en het pijl daardoor zo hoog wordt dat het er bij de pook weer uit komt. Er is in de afgelopen jaren ook wel eens een paar liter hydrauliek olie bijgevuld.

Is dit zelf te repareren? En is hier al een how to van over te vinden ? Zelf veel gezocht maar nog niks kunnen vinden. Of kan iemand mij op weg helpen ? Volgens mij moet het hefblok er af maar wat moet er dan precies gebeuren en wat moet worden vervangen weet ik nog niet

Zou iemand me op weg kunnen helpen ?

Hierbij ook wat foto's en natuurlijk de brut eerst goed schoon maken

Alvast bedankt,

14 reacties


Fendt Farmer 102S - Kruipversnelling /30% versnelling

Hallo TFers

Ik heb een Fendt Farmer 102s turbomatik waarvan zolang als ik me kan herrineren de hendel onder het stuur op de versnellingsbak het niets lijkt te doen. Volgens de handleiding die ik heb(is niet helemaal van dezelfde tractor) zou dit de "Wandlerheb" zijn.

tractorfan.nl/picture/881035/…

Ik heb begrepen van anderen dat dit een soort kruipversnelling is, de naam 30% versnelling heb ik ook wel eens gehoord. Maar het geval is dat het geen enkel verschil maakt in welke stand ik de hendel zet de tractor gaat niet merkbaar sneller of langzamer. Toch zeker geen 30%.

Omdat ik dacht dat er misschien iets los zit heb ik de dekels van de versnellingsbak open gemaakt maar alles lijkt te werken. Hieronder een paar filmpjes:
Mischien dat jullie kunnen helpen?

Groet,

Marc

21 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines