Foto van: Viktorboelens

Fiat 850

Foto’s
499
Video’s
51
Topics
61

Informatie over de Fiat 850

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 850.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 850, gezamenlijk zo&apos;n 36.461 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Tweedehands uit Duitsland gehaald voor een appel en een ei. Kan mooi voor de mengwagen staan, maar dat is het ook.

Gebruikerservaring

Tweedehands uit Duitsland gehaald voor een appel en een ei. Kan mooi voor de mengwagen staan, maar dat is het ook.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fiat 850 - Hoe bevestiging frontgrille vraagje

Ik heb een FIAT 850 staan waarvan ik graag binnenkort eens de carrosserie onder handen zou nemen (herspuiten). De frontgrille is nog in redelijk goeie staat mits wat herstellingswerken en een nieuwe bovengrille maar ik vroeg mij af hoe deze op originele manier bevestigd is? Momenteel steekt er enkel een bout door de bovenkant om het ding op zijn plaats te houden..

Iemand een tip?

Alsook zijn de deuren van de cabine redelijk rot (BRIL cabine) waar zou ik eventueel nieuwe exemplaren kunnen vinden?

9 reacties


Fiat 850 - Oliepomp hefinrichting

Beste fiatliefhebbers,
mijn vader bezit reeds jaren een gewone fiat 850 (zonder voorwiel aandrijving) met daarop een frontlader. Alles werkt nog prima, maar ik zou graag de frontlader willen uitbreiden van (op dit moment) 2 enkelvoudige cylinders om te heffen, naar een frontlader met 2 extra ( dubbelvoudige) cylinders om het voorste gedeelte vd frontlader te bewegen in 2 richtingen. heeft er iemand een idee of de pomp van de tractor dit aankan? vervang ik deze mss best bij aanvang van mijn project? Ik heb een 3sectie stuurventiel blok liggen dus plan wss nog een extra paar (in en uit) leidingen naar voorkant frontlader. Weet er ook iemand hoeveel de debiet en kracht een oliepomp van een 850 heeft?
Alvast op voorhand bedankt, alle hulp/kennis/tips zijn welkom.
beste groeten van een nieuw lid.

0 reacties


Fiat 850 - Achterstallig onderhoud Fiat 850

Beste leden,

Onze watersportvereniging is in het bezit van een Fiat 850 trekker. Sinds 2 jaar ben ik havenmeester en ben ik al het achterstallig onderhoud aan het oplossen van de diverse hulpmiddelen, steigers, etc.

Nu is de Fiat aan de beurt. Ik heb een achtergrond als vrachtwagen monteur, dus technische kennis bezit ik genoeg. Echter is een trekker geen vrachtwagen en zou ik graag wat informatie willen over de volgende zaken:

Waar zitten de peilstokken voor de diverse olies?
Wat voor olie moet ik gebruiken voor welke onderdelen?
Hoeveel liter van iedere olie heb ik nodig?
Is er toevallig iemand met een owners manual voor deze trekker?

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en bij deze alvast dank.

Met vriendelijke groet,

Marco

29 reacties


Fiat 850 - Hebben alle fiat 850's een zelfde motorblok

Hallo mede fiat liefhebbers.
Ik heb 2 fiats 850 een uit Frankrijk en een uit Italië kan het zijn dat er een verschil in de slag van de motoren zit want ze klinken anders maar lopen wel op alle 4 de cilinders, weten jullie hier iets van alvast bedankt.

Met vriendelijke groet Aldwin Wouters

4 reacties


Fiat 850 - gezocht: 4wd vooras Fiat 850

Hallo mede fiatliefhebbers ik ben opzoek naar een 4wd vooras voor mijn fiat 850 heeft iemand deze noch liggen of ken je iemand die er een verkoopt of ben je er een tegengekomen op een site laat het dan alstublieft weten, alvast bedankt groet Aldwin

2 reacties


Fiat 850 - Hoe kan ik testen of alle cilinders mee doen

Hallo mede fiatliefhebbers
Is er een mogelijkheid om invoudig te testen of alle cilinders meedoen zo ja brengt deze manier risico's met zich mee of kan het niet mis gaan alvast bedankt

13 reacties


Fiat 850 - fiat loopt op 3 cilinders

Mijn fiat loopt op 3 cilinders in plaats van vier waar kan dit aan liggen als ik de verstuiverleiding los draai om te testen of hij op alle 4 loopt hoorde ik geen verschil maar bij de rest wel ook kwam de diesel der met minder kracht uit gespuwd dan bij de rest ligt het aan de verstuiver? dat de cilinder niet mee doet en dat er minder kracht bij het uitspuwen komt omdat misschien de verstuiver zo versleten is dat het automatisch diesel doorlaat en daarom minder druk op de leiding komt? kortom ligt het aan de verstuiver.
alvast bedankt

2 reacties


Fiat 850 - Vraag naar rode bout voor stoel

Hallo mede fiat liefhebbers

Ik vroeg me af waar de rode zeskant bout voor is voor de stoel ik heb hier aan gedraaid maar deze komt er niet uit het voelt alsof er iets meedraait

3 reacties


Fiat 850 - grote beurt fiat 850 (olie verversen en vet)

Beste mede fiat liefhebbers, ik heb pas 2 fiat's 850 gekocht en ik wou hier voor de zekerheid alles aan olie bijvullen en overal waar moet vet op zetten.

Dus hier mijn vraag,
wat moet ik allemaal doen voor de olie(waar moet olie op en waar dat er in doen)
en ik zou graag weten waar al de vetnippels zich bevinden.

Alvast bedankt

6 reacties


Fiat 850 - Fiat 850 loopt schokkend

Dag mede fiat liefhebbers, ik ben in het bezit van een fiat 850 alleen loop hij wat schokkend in vergelijking met anderen 850.
Hoe kan ik dit verhelpen?

En wat betekenen de letters bij het schakelen.
Welke letter is welke groep en wat betekent het.

15 reacties


Fiat 850 - Zeer harde koppeling oplossen

Sinds kort een Fiat 850 in het bezit, alles werkt naar behoren doch het koppelingspedaal is een hel. Dit is zo hard dat je na wat manoevreren een spierscheur in je dij oploopt..

Pedaal heeft 2-3cm vrije speling, dan trap je hem "door" het harde gedeelte en helemaal beneden voel je iets minder druk maar toch wel heel veel terugveer kracht ook. De vorige eigenaar wist mij te vertellen dat er al een 10-tal mensen (mechaniekers?) naar gekeken hebben maar het nooit opgelost werd.

Iemand een idee waar de oorzaak zou liggen? Ik denk zelf aan probleem met drukgroep, slecht/sleet afgestelde veren hiervan, of misschien druklager naar de vaantjes?

Ook iemand toevallig info hoe (makkelijk) je aan de koppeling raakt bij deze tractor of enige pagina's uit werkplaatshandleiding? Is mijn eerste Fiat dus ben benieuwd...

2 reacties


Fiat 850 - Mazoutpomp aan revisie toe?

Ik heb gemerkt dat er na (en waarschijnlijk ook tijdens) het rijden met mij fiat 850 steeds een paar druppels mazout uit het darmpje dat achteraan de pomp naar beneden gaat komen.
Wanneer ik de twee olie peilstokjes uittrek lijkt er mij niet echt olie meer in te zitten maar eerder een mengsel van olie en vooral mazout.
Ook de koudstart knop kan ik wel indrukken, maar blijft niet in. Is het normaal niet de bedoeling dat je deze indrukt, motor start en dat deze dan pas terug uit komt?
Verder ondervind ik er geen problemen mee, hij draait normaal, maar na een paar dagen stilstaan duurt het wel altijd even eer hij start.
Iemand enige ervaring hiermee?

10 reacties


Fiat 850 - Details lageringen en bussen vooras

Kan er iemand me misschien de juiste lagernummers bezorgen van de lagers van de voorwielen, de taatslager van de fusee en de bussen (liefst met afmetingen) in de fusee voor mijn Fiat 850 van '73?
Indien mogelijk ook van de bussen in het centrale scharnierpunt van de stuurinrichting midden boven de vooras?
De Fiat stuknummer kan ik vinden, maar ik bedoel dus de SKF of dergelijke nummers.

Alvast bedankt.

0 reacties


Fiat 850 - Hoe kogels hefarmen vervangen

Aangezien de kogels van de heflatten van mij fiat 850 best wel op sleet zijn wou ik deze vervangen.
Ik weet dat je aanlaseinden kan kopen om deze af te slijpen en nieuw aan te lassen.
Nu heeft er eentje bij mij zo veel sleet dat het deel waar de kogel in zit zo goed als volledig weg is en gewoon een recht rond gat in de lat geworden is.
Nu vroeg ik me dus af of je hier een nieuwe kogel met zitting rond in zou kunnen persen en of hier iemand eventueel ervaring mee zou hebben?

11 reacties


Fiat 850 - Gezocht: Aftakas astap Fiat 850

Ik ben op zoek naar de aftakas astap voor mij Fiat 850.
Heb de tekening geraadpleegd, en deze ook gevonden (zie onder).
Welke van de 4 bestelnummers die er bij staan zou ik nodig hebben?
is deze zo eenvoudig te vervangen als ik hoop? Zijnde de 3 moeren los, vervangen en terug vast?

5 reacties


Fiat 850 - Waar vind ik het Chassis nummer fiat 850

Hallo, ik ben nieuw hier en heb me pas een fiat 850 aangeschaft en zal hier dus waarschijnlijk nog wel wat vraagjes komen te stellen. 😋
Maar wou om te beginnen graag weten of er verschillende mogelijke plaatsen zijn waar het chassis nummer bij dit model kunnen staan?
Het identificatieplaatje is duidelijk, maar ik bedoel dus de nummer die ergens in de blok zou moeten staan.
Heb hier al een handleiding gevonden, waarin staat dat het aan de rechterkant op de koppelingskarter zou moeten staan. Ik heb de positie van de tekening gevonden, maar geen nummer...?

17 reacties


Fiat 850 - Fiat 850 stilleggen

Hoe leg je de motor van een Fiat 850 stil? Wij hebben deze na 2 jaar weer gestart maar weten niet meer hoe we de motor kunnen stilleggen, er is geen hendel aan de mazoutpomp om hem stil te leggen zoals een ander model. We kunnen ons er iets van herinneren dat we het rempedaal moesten induwen maar dan weten we het niet meer.

Wie weet raad?

7 reacties


Fiat 850 - af en toe motorolie spetters uit de uitlaat

Iemand reactie of oplossing hiervoor?

14 reacties


Fiat 850 - Werking plunjer in ventielblok hefinrichting

Kan er iemand mij vertellen hoe de linker plunjer moet staan om de hef omhoog /laag te laten gaan bv.wat is de stand bij heffen en wat is de stand bij de bereikte (gewenste) hoogte?

1 reactie


Fiat 850 - Hevels hefinrichting bijstellen

Is er iemand bekend met het feit dat je na ongeveer 40 jr.de hefinrichting moet bijstellen dwz. De hevel die de plunjer(zit in ventielblok) bedient (plunjer gaat op en neer wat zorgt voor hef omhoog/laag)er zit nu wat ruimte tussen het moment van daadwerkelijk bedienen van de hef en de aanslag op de plunjer. Hef wil nu alleen omhoog pas nahet uitdraaien van het overdrukventiel zakt hij maar gaat dan niet meer omhoog (alles 3 keer schoongemaakt alles is binnen heel en functioneert) het lijkt erop of dat er constant druk op blijft staan die de hef omhoog stuurt kan het dus ook aan het ventiel liggen ?

18 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fiat machines