Foto van: Landini 6500

Fordson Power Major

Foto’s
431
Video’s
20
Topics
39

Informatie over de Fordson Power Major

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Power Major.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Power Major, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fordson Power Major - Hefkracht is heel laag

Mijn Fordson power major heeft heel weinig hefkracht. Een lege grondbak kan hij tillen, maar zodra er iets inzit al niet meer. Nu zit er schone olie op, is het filter onderin schoongemaakt en zitten er nieuwe rubber ringen om de leiding vanaf de pomp naar de hefdeksel. Is er iemand met een idee waar dit aan kan liggen?

0 reacties


Fordson Power Major - Ik wil bredere banden plaatsen

Hallo, ik heb op mijn power banden met de maat 12.4 x 36 zitten. Nu wil ik graag wat bredere banden maar ik wil ze liever niet kleiner. Nu kan ik 15 x 26 kopen (50cm breed) maar volgens mij zijn die toch een stuk lager? de verkoper zegt 147 hoog maar dat kan ik me haast niet voorstellen aangezien die van mij 140 hoog zijn.

26 reacties


Fordson Power Major - Motorolie probleem geen olie bij de tuimelaars

K heb een ford power major opgeknapt. bijna dan want k loop tegen een probleem aan. k heb voordat k hem het voor de 1ste keer starte motorolie druk sensor eruit gehaald olie erin gepompt totdat het oliepeil steeg daarna starten zonder aan te laten slaan oliedruk lampje ging uit maar geen olie bij de tuimelaars k heb hierna tuimelaaras as er afgehaald ma alle olie kanalen zijn schoon wie kent dit probleem? Gr rob

12 reacties


Fordson Power Major - Water lek zie fotos

Ik kan een fordson power major kopen met volgende probleem de verkoper dengt dat het het darmke is Da niet goed aangespannen is .
Water lek zie foto .
vermoedelijk komt het van de waterpomp hoeveel kan dit kosten ?
En wat zou het kunnen zijn ?

4 reacties


Fordson Power Major - 6 cilinder. Histoparts koppeling ervaringen?

Beste mensen,

Nu ik m’n trekker bijna klaar heb zit ik helaas met een probleem... Destijds heb ik de originele koppeling om geruild voor een gereviseerde, dit omdat de platen versleten waren. Maar na een stuk gereden te hebben merk ik dat hij hem door de koppeling heen trekt, blijkt dus achteraf te zwak te zijn voor een 6 cilinder... Puur omdat er een originele in zat dacht ik dat dat wel weer kon... Nu is mijn vraag, zijn er mensen die ervaringen hebben met de koppeling van Histoparts? Is die wel geschikt voor een 6 cilinder?

28 reacties


Fordson Power Major - Heeft fordson power major een dubbele koppeling?

Hallo ik wel een fordson pwoer major kopen, heeft deze een dubbele koppeling? Alvast bedankt

1 reactie


Fordson Power Major - Heeft fordson power major een dubbele koppeling?

Hallo ik wel een fordson pwoer major kopen, heeft deze een dubbele koppeling? Alvast bedankt

3 reacties


Fordson Power Major - Ratelend en knarsend geluid versnellingsbak

Bij mijn Power major heb ik in elke versnelling een ratelend en knarsend geluid in de versnellingsbak, is er iemand die weet wat dit zijn kan?
Ik las bij eerdere topics dat het tandwielen in de bak zijn kan, alleen hadden deze personen het maar in 1 of meerdere versnellingen...en volgens mij niet allemaal.

24 reacties


Fordson Power Major - Druppels onder in brandstofpomp

Hallo,
Bij de brandstofpomp van mijn power major zit onderin een leiding(op de foto wijs ik m aan), denk voor overdruk. Nu staat de trekker een paar week stil maar toch blijven er de hele tijd druppels diesel uitvallen. Is er iemand die enig idee heeft hoe dit kan en waar het aan kan liggen?

16 reacties


Fordson Power Major - Welke maat banden op originele 30 inch velgen

Hallo allemaal,

Onder mijn Power major zitten de orginele 30 inch wielen met 18.4r30 banden. Ik moet nieuwe banden monteren maar ik zou graag wat bredere banden willen op deze velgen.
Ik wil graag de zelfde hoogte houden van de 18.4 maar dan dus wat breder. Welke maat kan ik het beste nemen? Bedankt alvast!

8 reacties


Fordson Power Major - Plek van het dashboard

Weet iemand van hier waar t dashboard van een power major moet zitten, boven of beneden?
is dat afhankelijk van het bouwjaar. kan nergens vinden waar het nou moet zitten.

alvast bedankt

2 reacties


Fordson Power Major - Hoe word de vacuüm pomp van een power major gesmeerd

Beste leden hoe word de brandstof pomp van een Pouwer major gesmeerd doet hij dit via de diesel of zit er ergens een olie plug op de pomp

6 reacties


Fordson Power Major - Welke maat banden. Evt gezocht!

Hallo,

Zoals jullie misschien wel gezien hebben ben ik bezig met het restaureren van een Fordson Power Major 6 cilinder. Nu wil ik hier ook graag nieuwe achter banden op gooien of goede gebruikte. Er zit nu 18.4-30 onder. Ik zal graag wel wat breder/hogere banden willen op de originele 30 inch velgen. Wat is de grootste/breedste maat hiervoor? Heb evt ook wel interesse is een complete set velgen met brede/hoge banden.

2 reacties


Fordson Power Major - Wat zijn de aanhaalmomenten

Wat zijn de aanhaalmomenten van de kop krukas en drijfstangen
van een fordson power major

0 reacties


Fordson Power Major - wat zijn de aanhaal momenten van de drijf stangen en krukas en de kop

Wie weet wat de aanhaal momenten zijn van een fordson power major uit het jaar 1960
ik moet het weten van de kop en de krukas en drijfstangen

1 reactie


Fordson Power Major - Gezocht: gietijzeren carterpan 6 cilinder

Hallo,

Mijn Power Major is voorzien van een 6 cilinder 590e motor. Deze is met een aluminium carterpan.
Nu ben ik opzoek naar een gietijzeren carterpan.

Heb je wat liggen? Dan hoor ik het graag!

0 reacties


Fordson Power Major - Wat moet de motor olie druk zijn van een power major

Wat moet bij een fordson power major de motor olie druk zijn de trekker is van 1960

1 reactie


Fordson Power Major - Krakend geluid versnellingsbak

Ik ben bezig met een Fordson major 6 cilinder. Deze maakt een krakend geluid in de 2 hoogste versnellingen. Krakend/ratelend geluid is alleen hoorbaar als ik hem ongeveer stationair laat rijden, bij volgas hoor ik geen geluiden. Wat zou dit probleem kunnen zijn?

Danku!

25 reacties


Fordson Power Major - Cilinderbus o-ring zitting weggeroest

Hallo,

Zijn bezig met de revisie van de motor van een fordson power major. Zijn tot de vaststelling gekomen dat de zitting van de onderste cinderbus o-ring voor een gedeelte weggeroest is. Heeft iemand suggesties hoe dit het best aangepakt wordt?
(fotootje hieronder)

Alvast bedankt voor de reacties!

5 reacties


Fordson Power Major - onregelmatig stationair

Mijn ford major 1960 loopt onregelmatig stationair en rookt dan ook grijs,blauw. Met wat gas erbij loopt hij mooi en rookt niet meer. Kan iemand mij helpen met advies.

10 reacties


Fordson Power Major - Achterbrug olie

Hallo,

Wat voor olie moet er in de achterbrug van mijn Fordson Power Major? En hoeveel liter van die olie moet er in? Alvast Bedankt.

Mvgr,
Mike

4 reacties


Fordson Power Major - start niet

Mijn fordson major start niet uit zich zelf wel door middel van aantrekken en startkabels nu is er 3 jaar geleden een nieuwe accu in gegaan toen deed hij het goed en als hij stilstaat is de accu altijd ontkoppeld. als ik de lichten aan wilt zetten gaan ze als ik gas geef aan en het zelfde geld voor toeteren maar als ik geen gas geef vallen ze ook weer uit. zou het nou alleen de accu zijn of ook iets als de dynamo of startmotor of wat dan ook?

8 reacties


Fordson Power Major - hydroliek

Ik heb 2 ventielen.. volgensmij 1 druklose retour en 1 keer enkelwerkent,ik heb een keer geprobeert om en hark te laten zakken maar hij dee helemaal niks. maar op de slang zit ook een hulp cilinder voorde hef, het is een 6 cilinder, en ik wil er ook graag meer hydroliek op, kan iemand mijn vraag beantworden??

Groet Symen uit gaasterland.

9 reacties


Fordson Power Major - onderdelen versnellingsbak

Bij mijn fordson major lekte de zij deksel. van de versnellingsbak dus heb ik olie afgelaten en de deksel er afgedraaid. en toen zag ik dat er ontzettend veel ijzer splinters en stukjes in lagen. dus de versnellingsbak wil ik graag reviseren. ik zag op het eerste gezicht dat de versnellingsbak rem het tandwiel de flank van de tanden beschadigt zijn. weet iemandt waar je nieuw/gebruikte tantwielen lagers en dergelijke kunt krijgen voor de versnellings bak?

bij voorbaat dank
gr.marc

4 reacties


Fordson Power Major - werkplaatshandboek gezocht

Ik ben bezig met het opknappen van mijn power major maar nu ben ik nog opzoek naar een werkplaatshandboek. is er iemand die mij daaraan kan helpen?

alvast bedankt

8 reacties


Fordson Power Major - gevraagd twee 3 gaats gietijzeren velgen

Wet iemand nog twee gietijzeren velgen voor een Fordson???

12 reacties


Fordson Power Major - keuren

Hallo,

Ik zou graag mijn fordson keuren als oldtimer(in belgië) maar is dit wel mogelijk ? er zijn namelijk geen documenten meer van de trekker en en chasis nummer vind ik nergens, er is namelijk een 6cylinder in gemonteerd .

mvg
Michaël

8 reacties


Fordson Power Major - plaats van de druksensor

Goeden dag, ben sinds deze week eigenaar van een Fordson Power majoor uit 1958, het zelfde bouwjaar als mijzelf.
De tractor moet nog enigsins worden gerestaureerd.
In het onder dashbord zit geen olie drukmeter, nu wil ik deze alsnog weer inbouwen maar ik heb geen enkel idee waar de druksensor zit, kan iemand mij hier antwoord opgeven?

10 reacties


Fordson Power Major - gezocht breden velgen voor trekkertrek

Ligt nu 16-9-38 op steek 10 cm wil breede velgen plus banden er voor hebben past er ook een velg van een andere trekker er op is een verstelbare velgen zitten er nu op mvg teus

0 reacties


Fordson Power Major - opladen accu

Een beetje vreemd probleem. De dynamo is goed, bij het opvoeren van het toerental gaat het controle lampje dynamo in het dashbord uit, is ook goed. Het vreemde is dat bij opvoeren toerental de spanning op de accu terugloopt, om bij te laden moet deze oplopen denk ik.Waar kan dit aan liggen? Spanningregelaar defect?

6 reacties


Fordson Power Major - dieselpomp

Zou het mogelijk zijn om een andere injectiepomp te plaatsen op mijn leyland motor? want die CAV pomp heeft zijn beste tijd gehad , de nokkenas is al te ver ingesleten, nieuwe dichtingen helpen al niet meer en er komt veel brandstof uit terwijl de pomp draait via een overloopgaatje?

ik zou graag jullie idee er van horen
mvg
Michael

9 reacties


Fordson Power Major - klepspeling

Hoeveel met de klepspeling zijn bij een fordson major met een 2700 serie motor?

15 reacties


Fordson Power Major - Probleem na revisie??

Beste lezers

Ik ben bezig met het reviseren van een motor van een fordson power major.
Nu we bijna klaar zijn, komen we er achter dat de startmotor niet krachtig genoeg is om de zuigers rond te gooien.
De kop zit er nog niet op. Dit alles is gekomen door dat we het krukaskeering koord vervangen hebben. En die klemt nu het krukas, want voor we deze hadden gemonteerd, ging de motor vrij soepel
Er zit op dit moment nog geen olie in de motor.

Wat kan ik proberen om de krukas soepeler te laten lopen, zonder dat de motor is ingebouwd?
Zodat de startmotor, de krukas wel rond krijgt.
We willen hem graag eerst aan de praat hebben voor hij terug ingebouwd word.

Want wij hebben het idee, dat de motor alleen wat in moet lopen?

Graag jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

17 reacties


Fordson Power Major - Hulpstuk Aftakas

Weet iemand iets over het bestaan van een hulpstuk dat je over de aftakas schuift zodat je deze handmatig in en uit kunt schakelen. Als je de hef wilt bedienen draait de aftakas namelijk altijd mee en er bestaat een onderdeel dat je er achteraan kunt overschuiven, een soort koppeling.

Met vriendelijke groeten

34 reacties


Fordson Power Major - Wie is er bekend met een FoMoCo Motor?

Hallo,
Ik heb een fordson power major gekocht met een FoMoCo 6 cilinder motor. Wie is hier bekend mee? En wie kan mij er meer over vertellen of ik er de orginele toerentellen en tempratuurmeter op aan kan sluiten?

Mvg Raymond Koop

6 reacties


Fordson Power Major - wielen

Hallo,

Ik zoek nog een set achter wielen
voor de fordson power major.
Heeft iemand nog iets liggen?

bvd, jelle

9 reacties


Fordson Power Major - afdekkap polie

Weet er toevallig iemand waar ik zo'n afdekkap of beschermingsplaat van de polie kan vinden,op historparts vind ik hem niet

11 reacties


Fordson Power Major - bijrijderzitje

Ik zou graag een autosteol willen bevestigen achter mijn stoel om mijn dochter te kunnen mee nemen ik heb al wel een zitje naast mij maar vind dit toch niet zo veilig heeft er iemand een idee hoe ik dit het best maak

5 reacties


Fordson Power Major - slaat af op hoge toeren

Al ik met mijn major rij met motor op vol toeren ( gas hendel heel beneden) dan slaat de motor na enkele seconde af en moet ik de gas hendel terug volledig omhoog doen zodat hij na enkele seconde zich terug herpakt is dit normaal??
mvg dennis

10 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fordson machines