Holaras Kuilverdeler

Foto’s
152
Video’s
2
Topics
8

Informatie over de Holaras Kuilverdeler

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Kuilverdeler.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Kuilverdeler, gezamenlijk zo&apos;n 1.124 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Holaras Kuilverdeler - Holaras kuilverdeler opklapbaar en uitschuifbaar maken met dezelfde cilinder

Goedenavond,
We hebben een holaras kuilverdeler en wil deze al een tijdje hydraulisch opklapbaar maken. Onderstaande foto heb ik hier op tractorfan gevonden en dient als voorbeeld. Het liefst maak ik de verdeler zowel hydraulisch opklapbaar als uitschuifbaar. Nu heb ik een paar flinke hydrauliekcilinders liggen, 110 cm in korte stand. Mijn idee is om per kant een cilinder te monteren en deze te gebruiken voor zowel het op/neer klappen als het in/uitschuiven. Hierbij dacht ik de eerste circa 20/30 cm slag te gebruiken voor het op/neerklappen en de rest voor het in/uitschuiven.
Ik heb echter nog geen enkele verdeler gezien die op deze manier in/uit klapt/schuift en vraag me dus af of dit wel zal werken. Overal zie ik dat er gewerkt wordt met 2 aparte cilinders per kant. Graag hoor ik jullie tips.
Groet gijs

9 reacties


Holaras Kuilverdeler - Hydraulisch aandrijven kuilverdeler met Kramp motor

Hallo, zijn er mensen die weten of deze pomp van Kramp genoeg kracht heeft om een Holaras viking aan te drijven? Zo kunnen we de kuilverdeler makkelijk in de fronthef doen (heeft geen fr pto) en aan de shovel. Bedankt alvast!

19 reacties


Holaras Kuilverdeler - Superstar met v snaar en schotels

Hallo

wie kan mij wat mij wat meer vertellen over deze kuilverdelers deze heb ik voor leuk geld kunnen krijgen zitten schotels onder met daarom om heen zoals holaras normaal heeft kokers als tanden ook heeft deze een v snaar aandrijving

zijn dit makelijke kuilverdelers??
ik ben bang dat ze gauw stilstaan met wat nat spul en hoe zit dat met die schotels was dit optie of zelfbouw ??

7 reacties


Holaras Kuilverdeler - Holaras super star te licht, kijken naar een Rogedi of vliebo

Goedenavond mede tractorfanners. Ik heb al een aantal jaren een Holaras Superstar in gebruik. Deze werkt redelijk naar behoren. Verdeelt goed . Alleen gaat deze (te snel) door de slipkoppeling(deze wordt elk seizoen opnieuw afgesteld) en ook gaan de potten op het frame heen en weer tijdens het verdelen( verdeel altijd in laagste versnelling met een beetje gas) . Nu ben ik bang dat als ik er nog een seizoen er mee verdeel dat een vd potten kapot knapt. Nu ben ik aan het kijken met een Rogedi. Deze hebben zoals ik begrepen heb een haakse worm wiel aandrijven van legertrucken. Deze zijn zoals ik begreep oerdegelijk. Ook ben ik nieuwschierig naar de Vliebo verdelers. Het gaat mij er om dat ik een geloste vracht in een keer kan verdelen en daarna kan aanrijden, zonder dat deze door de slipkoppeling gaat . Buizen onder lassen zoals holaras heeft is geen probleem. graag hoor ik de ervaring met mede tractorfanners!! Gr Mark.

48 reacties


Holaras Kuilverdeler - Holaras schotels

Hallo,

Ik ben opzoek naar schotels voor een holaras superstar verdeler.

Weten jullie wat ze bijvoorbeeld nieuwkosten?
Of weet een van jullie ergens nog een (gebruikt) setje te liggen?

Alvast bedankt.

2 reacties


Holaras Kuilverdeler - ?

Ik wil een Holaras kuilverdeler die aangedreven wordt op de aftekas overzetten naar hydraulisch, maar nou weet ik niet wat voor pomp er op moet en waar ik zoiets kan halen?

14 reacties


Holaras Kuilverdeler - kan een 50pk trekker van 1800kg deze verdeler aan of gaat ie om ?

Beste Holaras kenners,

Iemand heeft een holaras verdeler te koop, type gelijk aan:
tractorfan.nl/picture/470044/

Kun je er met een 50pk trekker mee werken of is dit af te raden? Er is 1 tandwielkast van kapot, die wil ik eerst proberen te repareren, als dat niet lukt zit ik te denken om deze om te bouwen naar een enkele verdeler. Graag jullie ervaringen met repareren van de tandwielkasten of enkele verdelers.

Alvast bedankt voor jullie reactie en tijd.

Groet Looman

37 reacties


Holaras Kuilverdeler - kuilverdeler slipt door

Hallo,

wij hebben een holaras dubbele kuilverdeler, maar hij is snaar aan gedreven.

paar week terug hebben we hem gekocht en wouden we kuil er mee verdelen maar slipte hij de heletijd, als er maar wat tegen aan kwam stond hij al stil, hoe strak je hem ook spande.

wat kan/moet ik daar aan doen zo dat hij blijft draaien.

alvast bedankt

22 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Holaras machines