A-familie

International 733

Foto’s
276
Video’s
7
Topics
64

Informatie over de International 733

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 733.

International A-familie

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 733, gezamenlijk zo&apos;n 73.148 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Degelijke trekker, ik heb er nog geen problemen mee gehad.
Pluspunten
-Degelijk
-Redelijk korte draaicirkel
-Fijne bediening
Minpunten
-Heb ik nog niet ontdekt

Gebruikerservaring

Degelijke trekker, ik heb er nog geen problemen mee gehad.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

International 733 - Wie weet het bouwjaar van international 733 met vin nummer D030460D005018

Wij willen onze 733 registreren maar weten het bouwjaar niet.
wie kan ons helpen?

4 reacties


International 733 - Chassis nummer 733 met fritzmeiercabine bwj eind 70 begin 80 ivm kenteken

Kan iemand me helpen met het chassisnummer van deze trekker het typeplaatje ontbreekt of is nergens te vinden en het ingeslagen nummer zit niet op de gewichtendrager boven de vooras zoals bij de meeste trekkers van dit type.
Alvast bedankt

2 reacties


International 733 - Welk bouwjaar i.v.m. aanvraag kenteken

Kunnen jullie me helpen met het bouwjaar van mijn 733, het serienummer is D030460D002628. Daarnaast staat op het typeplaatje dat het een 733S is, waar staat de S voor?

Alvast bedankt!

6 reacties


International 733 - Koppakking vervangen van international 733

Zijn er mensen die dit al zelf vernieuwd hebben en kunnen ze me tips geven in verband met de werkwijze. Vriendelijke groeten
Rigolle Francky
Waregem

7 reacties


International 733 - Hogere banden onder een 733

Beste allemaal

Voor een aantal week geleden heb ik een 733S met S3 cabine van 1985 aangeschaft. Nu zitten hier 16.9 R30 banden onder, deze banden zijn glad en onregelmatig afgesleten. Daarvoor ben ik op zoek naar andere wielen. Bijvoorkeur ook een maatje groter, nu was mijn blik gevallen op 16.9 R34 wielen. Maar passen deze wielen zomaar onder de 733? Of kom je niet weg kwa hoogte?

Wat kan een alternatief zijn? Of heb je nog wielen voor deze trekker, dan heb ik zeker belangstelling. Ook voorwielen zijn welkom (2wd)

Alvast bedankt.

Groet Jan

8 reacties


International 733 - Waar kan je de cabine indificatie plaatje vinden?

Ik vraag mij af waar de cabine indificatie staat want zoek deze al effe maar vind deze nergens

2 reacties


International 733 - Welke motors passen hier in?

Goede dag Allemaal.
Onze inter 733 uit 1975 met een d 206 motor is kapot gelopen, nu kunnen we de motor laten reviseren maar dat is erg prijzig hebben we vernomen.

nu zijn we op zoek naar een motor voor deze trekker moet dat een d 206 motor zijn of passen er ook andere type motors in

mvg Hein

6 reacties


International 733 - Hoe kan ik mijn gaspedaal snel laten terug keren

Hallo

ik vraag mij af hoe ik mijn gas pedaal het beste opnieuw installeer want als ik nu gas geef dan keer mijn gas pedaal traag terug en als ik met de hand gas geef kan ik meer gas geven maar moet ik hem blijven vast houden want anders verzwakt de gas terug

alvast bedankt

6 reacties


International 733 - Waar opletten bij motorrevisie

Hallo
Ik heb een International 733 met een d206 motorblok. Deze moet gereviseerd worden. Zijn er ding waar ik speciaal op moet letten bij de revisie? En als ik het carter er onderweg wil halen, moet dan de vooras(voortrein) onder de trekker weg? Of kan ik het carter er tussen uithalen wanneer ik de bouten van de voortrein iets los.

Verdere informatie mag ook gegeven worden.

Mvg Gielfendtpower

0 reacties


International 733 - Vooras

Ik ben al een tijdje op zoek naar een onderdelenboek van een inter 733 maar het enige dat ik vindt is een elektrisch schema. Want er is een probleem met de vooras, het ene kruisje is kapot en men heeft er ook een stuk as uit gehaald om zo te kunnen blijven rijden. Dus dan is een tekening wel handig.

6 reacties


International 733 - Lengte witte zijbeplating

Hallo, ik lees al een tijdje mee en heb me kortgeleden ook maar eens aangemeld.
Maar nu een vraag. Ik ben onze 733 aan het opknappen, en nu weer aan het opbouwen. Echter past de motor beplating niet goed meer. Het enige plaatwerk waar aan gelast is zijn de witte zijpanelen omdat ze rot waren. Dus is het meest waarschijnlijk dat daar een foutje gemaakt is. Kan iemand eens opmeten wat de lengte is vanaf het dashboard tot aan het neus stuk?
Alvast bedankt,
Gijs

0 reacties


International 733 - Hoe verhelpen we een slecht werkende handrem

Wanneer we de handrem omhoog trekken gaat de tractor nog steeds naar voor en naar achter. Dus handrem werkt niet naar behoren. Handrem reeds bijgesteld maar dat heeft helaas niet geholpen. Maar ook de remmen zijn aan vervanging toe. Wanneer we de remmen vervangen, is dan ook de handrem terug in orde of werkt dit met een apart systeem? En iemand een idee hoe we de remmen en hoe we de handremvoering vervangen?

12 reacties


International 733 - Waar vinden we de nippels voor smeren stuurhuismechanisme ?

Waar vinden we de nippels voor smeren van het stuurhuismechanisme ? Bedankt !

1 reactie


International 733 - ACHTERSTE KRUKASKEERRING VERVANGEN

Wij hebben achterste krukaskeerring laten vervangen bij dealer, maar nu deze vervangen is lekt die nog steeds , meer nog : nu gaat tijdens stationair draaien van de trekker ook nog lampje van oliedruk branden. Wat nu ?

10 reacties


International 733 - ONDERDELEN CABINE ROOD / ZWART

Iemand een idee waar we onderdelen kunnen vinden voor cabine van International 733 (originele cabine zwart/rood) ? We zouden graag het dak vervangen, eventueel ook de rubbers van de ramen.

10 reacties


International 733 - doet 25 km / uur

Onze 733 doet 25 km / uur... Betreft dit voor deze trekker een normale snelheid ? Wij zijn in de veronderstelling dat deze minstens 30 km / uur zou moeten doen ? Kan dit gecorrigeerd worden ?

7 reacties


International 733 - sperdifferentieel

Iemand idee hoe we sperdifferentieel in/uit schakelen van onze International 733 ? Waaraan merken we dat sperdifferentieel is ingeschakeld ? Of valt dat niet meteen op ? Alvast dank u wel voor alle relevante informatie!

19 reacties


International 733 - remmen vervangen

Beste mensen, bij onze 733 werkt de handrem niet naar behoren en ook het remmen laat te wensen over. Kan iemand ons stap per stap uitleggen hoe we de remmen vervangen aub ?

10 reacties


International 733 - Waarom maakt hydrauliekpomp/leidingen lawaai?

Iemand een idee waarom hydrauliekpomp/leidingen lawaai maakt? Wanneer ik de hef in een andere stand zet kan het lawaai soms ophouden. Alle reacties zijn Welkom!

29 reacties


International 733 - Hydrauliek

Goedemorgen! Iemand enig idee waarom we de hydrauliek horen lawaai maken en wanneer we de hef/lift in een bepaalde stand zetten, stopt dat geluid ? Iemand enig idee waar we de hydrauliek kunnen vrijstellen , en kunnen inpluggen zonder tractor te moeten stilleggen en druk van de leidingen laten ?

1 reactie


International 733 - juiste positie nylonblokjes schakelkast

Schakeldeksel opengedaan om schade vast te stellen. Echter geen schade opgemerkt. Nu moet schakeldeksel - uiteraard - weer docht. Iemand een idee in welke positie ik de nylonblokjes/pook moet zetten om achteraf weer te kunnen schakelen ? Bedankt bij voorbaat !

5 reacties


International 733 - krukaskeerring achteraan

Wij hebben krukaskeerring achteraan laten vervangen bij dealer - dus motorblok is dienen gescheiden te worden van transmissie. Toen tractor terugkwam ging die niet meer in versnelling (linker pook blijft steken). Wij nemen aan dat er wat is misgegaan met montage. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Voorheen nooit problemen met versnellingen.

20 reacties


International 733 - KRUKASKEERRING

Hallo, leuk forum. Krukaskeerring is aan vervanging toe. Wat dan best in passant nog te vervangen? Nog tips?

4 reacties


International 733 - lekje rond oliestifbuisje

Hallo , wij hebben lekje rond oliestiftbuisje. Iemand een idee hoe we dit deugdelijk dicht maken ? Mss met silicone , doch dit is een lapmiddel , en dat willen we niet.

7 reacties


International 733 - Filter

Welke filter is dit tussen het hydrauliekfilter en de oliepomp - uit filter lopen 2 buisjes ?

En kan dit filter worden vervangen ?

Zie foto :

tractorfan.nl/picture/613848/

Onze oprechte dank voor jullie hulp 😄

5 reacties


International 733 - Hydrauliek

Nog enkele vraagjes ivm hydrauliek: achteraan, tss de achterbrug, via de ronde pot, kan het peil van de hydraulieolie gecontroleerd worden. In de pot bevindt zich ook een ontluchtingsfilter. Tevens is dit het vulpunt voor hydrauliekolie. Dient deze filter ook vervangen ? De hydrauliekfilter bevindt zich , wanneer je op de tractor zit , aan de rechterzijde , net voor de cabine , in een metalen huis ? Maar eveneens aan de rechterzijde , tss de carterdrukpijp en hydrauliekpomp , bevindt ook een filter. Betreft dit ook een hydrauliekfilter en dient deze eveneens vervangen ? Kan iemand ook nog eens precies uitleggen waar zich nu het aanzuigfilter bevindt ? En waar bevindt zich de aflaatplug voor de hydrauliekolie ? Onze oprechte dank voor jullie gewaardeerd advies !

6 reacties


International 733 - handrem

Handrem lijkt aangespannen , maar wanneer we handrem optrekken loopt trekker nog steeds vooruit. Wanneer we handrem aanspannen , spannen we ook remmen aan. Waar kunnen we handrem eventueel apart aanspannen ?

0 reacties


International 733 - erg storend piepend geluid bij het gas geven

Wanneer we trekker s morgens starten , en trekker is nog koud , krijgen we bij het gas geven een erg storend piepend geluid bij het gas geven , welk geluid goed hoorbaar is in de cabine. Wanneer we een km hebben gereden , of wanneer trekker warm is , is dat geluid weg. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn ?

7 reacties


International 733 - koelwater

Wij gaan van deze tractor het koelwater vervangen. Klopt het dat de aflaatplug zich rechts onder de radiator bevindt of is het beter om de 'dikke' darm (darm van radiator naar motor) los te nemen en water alzo af te laten ? Hoewel het via deze darm moeilijk is bij onze IH 733 , gezien aanbouwdelen van de voorladder in de weg zitten. Kan het koelwater nog op een andere manier of plaats afgelaten worden ?

3 reacties


International 733 - te vervangen filters en olies

Kan iemand aangeven welke filters en olies van deze tractor vervangen dienen te worden en op welke plaatsen we deze kunnen vinden ?

6 reacties


International 733 - hydrauliekfilter

Klopt het dat de hydrauliekfilter zich rechts schijn boven de oliefilter bevindt ?

10 reacties


International 733 - carrosserie

Goede avond , daarstraks gezien dat carrosserie rond de grill rechts meer open staat dan links ; hoe kunnen we dit aanpassen ? Iemand enig idee ? Alvast bedankt voor jullie gewaardeerde hulp !

5 reacties


International 733 - meetstift hydrauliek olie

Goede avond beste mensen , kan iemand vertellen waar we de meetstift voor de hydrauliek olie van onze IH 733 kunnen vinden, alsook waar we de aftapplug vinden ? Bedankt !

6 reacties


International 733 - Aftakas

We krijgen aftakas niet ingeschakeld via grote hendel links (wanneer we op tractor zitten) ! Hendel gaat naar beneden doch er gebeurd niets ! Zien we iets over het hoofd ?

3 reacties


International 733 - Batterij

Hoe geraken we zo snel mogelijk bij de batterij zonder telkens kap te moeten demonteren ?

8 reacties


International 733 - Radio

Sinds deze avond radio uitgevallen ; iemand enig idee waar we de zekeringen voor de radio vinden ?

4 reacties


International 733 - spatbordberbreders

Iemand enig idee waar we rubberen spatbordverbreders kunnen vinden voor Inter 733 ?

4 reacties


International 733 - kentekenverlichting

Wij zouden onze Case IH 733 graag voorzien van kentekenverlichting. Weet iemand waar deze origineel staat bij een Case IH 733 ? Onze kentekenplaat staat achteraan , uiteraard 😉 , ter hoogte van het dak van de cabine. Het zijn vooral ook de elektrische aansluitingen dewelke ons interesseren.

13 reacties


International 733 - spoelolie

Wij zouden de motor van onze tractoren willen spoelen; reden: machines zijn niet meer nieuw; hebben aantal uur gelopen. Hoe staan jullie tegenover spoelolie en wordt dit heden ten dage nog gebruikt ? Is er een alternatief ?

2 reacties


International 733 - gevraagd: orginele schop voor originele frontlader

Iemand enig idee waar we originele schep kunnen vinden voor Lien voorlader ?

2 reacties


International 733 - tractorlak polijsten

Is het mogelijk om tractorlak te polijsten - eventueel een product welk wordt aangeraden ?

11 reacties


International 733 - olies , vloeistoffen en filters

Wij willen alle olies , vloeistoffen en filters vervangen. Kan iemand vertellen welke olie en vloeistof we daarbij gebuiken, kwestie van het een beetje origineel te houden ?

4 reacties


International 733 - hendel links

Graag had ik geweten welke hendel aan de linkerzijde staat; gelijkend op de handrem; doch de handrem staat aan de rechterzijde ? Bedankt voor gepaste uitleg !

8 reacties


International 733 - batterij

Standaard zit batterij 12V 88A in deze tractor. Wij hebben nog een vrij nieuwe batterij staan echter 12V 102A. Is het aan te raden deze batterij te gebruiken voor deze tractor ? Bedankt voor alle relevante informatie !

4 reacties


International 733 - alle olies en filters vervangen

Wij willen groot onderhoud van IH 733 waarbij we alle olies (motor, hydrauliek, achterbrug, ...) vervangen, alsook alle filters (brandstoffilters, hydrauliekfilter, oliefilter, luchtfilter,..) vervangen. Iemand enig idee welke olie we best gebruiken voor motor, hydrauliek en achterbrug, welke filters we best vervangen en hoe we daarbij best te werk gaan ?

4 reacties


International 733 - onderdelen

Waar kan ik voordeling onderdelen (oliefilter / dieselfilter / luchtfilter / ...) bestellen voor IH 733 ? Iemand ervaring hiermee ?

4 reacties


International 733 - werkplaats boek / onderdelenboek (handleiding)

Kan iemand mij vertellen waar ik een degelijke handleiding kan vinden voor een IH 733 ?

3 reacties


International 733 - Aanhaalmomenten kop

Wat zijn de aanhaalmomenten van de kop? Van een 733?

Graag even bellen 0622865339

0 reacties


International 733 - Aftakas blijft niet in het werk

Hallo
Bij mijn 733 blijft de aftakas niet in het werk. Als ik mijn aftakas inschakel valt de hendel naar een paar minuten/seconden weer naar beneden. Nu blijft die in het werk doordat ik er een elastiekje aan doe.
Hoe kan het dat de hendel vanzelf weer terug valt. Heeft iemand misschien een tekening hoe het in elkaar zit?

11 reacties


International 733 - Daalsnelheid hef aanpassen

Beste tf'ers,

Weet iemand misschien of het mogelijk is en hoe het mogelijk is om de daalsnelheid van de hef aan te passen bij een international 733?

Ik wil hem namelijk graag wat langzamer laten zakken, bijvoorbeeld met het cyclomaaien...

Als dit niet kan, dan maar de hendel rustig laten zakken... 😃

Alvast bedankt

4 reacties


International 733 - keerring steekas Ih 733

Beste mensen,

Ik wil de keerringen aan de kant van de wielflens vervangen hier uit het dekseltje komt olie wat in de velg lekt.
Ik heb de trompet los gemaakt maar deze wou er nog niet graag van de achterbrug afkomen. ik ben er ook mee egstopt erna.
Maar moet je onder de hefdeksel ergens nog een of andere borging losmaken of moet hij er zo vanaf kunnen?
Ik hoor het graag. Bedankt!

12 reacties


International 733 - Hydrauliek ventiel!

Hallo wie kan mj vertellen wat de preciese werking is van het hydrauliekblokje wat het verste tegen de stoel aanzit ze zitten met 3 blokjes tegen elkaar het blokje wat ik bedoel en dan 2 regelventielen voor de hydrauliek.
Ik heb namelijk een probleem dat de trekker vaak niet heft.
Nu is me opgevallen dat als de trekker goed heft en de hef op de ingestelde stand is aangekomen er in dat blokje een tik te horen is waarna de hef blijft staan of afzakt en bijgeregeld wordt. Wanneer de hef niet goed werkt en gelijk weer afzakt of helemaal niet heft is de tik in dat blokje niet te horen. ga je een paar keer op en neer met de hefhandel opeens hoor je het weer en dan is het goed! een vreemd iets. maar ik vermoed dat het in dat blokje zit! het is een bosch met nr: 1525503079 045.
Als iemand iets weet hoor ik het graag.

Mvg Rik

8 reacties


International 733 - Onderdelen achterraam

Beste TF'ers,

Ik heb laatst een ongelukje gehad met mijn international.
Nu is hierbij een "scharnier" van de achterraam gebroken (links boven), en de houder van de rechter cilinder.

Ik heb al wat gezocht maar kan niets vinden, weet iemand misschien waar ik deze onderdelen kan vinden?

Ik hoop dat de uitleg een beetje duidelijk is zo. Zo niet, dan regel ik foto's.

Alvast bedankt,
Niek123

23 reacties


International 733 - Stekkerdoos

Beste TF'ers,

Op het dashboard van mijn international 733 zit een stekkerdoosje. Nu wil ik eigenlijk weten wat voor stekkertje hier in moet? Ik wil hier graag een usb overloop in zetten.
Kan iemand mij hier bij verder helpen?

Alvast bedankt! 😃

19 reacties


International 733 - koeling

Beste tf'ers,

Ik wil voor de winter nog even mijn koelvloeistof vervangen. Maar wat kan ik er het beste in doen? Anti vries of koelvloeistof? Ik heb geen idee wat er nu in zit... maar ik wil het helemaal vervangen. Zit er misschien verschil in merken??
ik hoor graag van jullie,
bedankt!

11 reacties


International 733 - Hella werklamp

Beste TFérs,

Ik weet dat er al verschillende topic's over zijn, maar daar staat niet precies in wat ik moet doen.

Ik heb een Hella werklamp gekregen, maar ik weet niet precies hoe ik deze aansluit. Ik wou dit eigenlijk op het achterlicht doen, dan gaat hij tenminste ook nooit aan als hij niet op contact staat. Maar heeft iemand enig idee hoe ik dit het beste kan doen?

En wat is de plus en de min bij de lamp? (zie foto) Want de beschrijving is een beetje onduidelijk, volgensmij gaan ze er bij de beschrijving van uit dat de aansluiting er al zit en de lamp alleen gemonteerd hoeft te worden.

Ik hoor graag jullie reactie's

19 reacties


International 733 - International 733, zelfgemaakt dop?????

Ik heb vanmiddag mijn nieuwe spruitstuk en de uitlaatbocht op de trekker gezet, nu heb ik de "dop" (zie foto 1), hierbij beschadigd en nu lekt deze koelvloeistof, waar in het begin trouwens een hoop roest bij zat. Ik heb deze eraf gedraaid maar volgensmij is het gewoon een zelf in elkaar gebouwd dop, of heeft het nog een reden of functie? Waar de 'dop' op moet is te zien op de tweede foto bij de schroefdraad.

tractorfan.nl/picture/866284/

En

tractorfan.nl/picture/866287/

12 reacties


International 733 - oliepeil hef

Beste,

Weet iemand van jullie misschien waar de peilstok van het hef zit bij de international 733? Ik heb hem tot nu toe nog niet kunnen vinden.

15 reacties


International 733 - Bandenspanning

Beste TFérs,

Ik heb een vraagje over de bandenspanning van mijn international 733. Hoeveel bar moet de spanning van de achterbanden zijn? Maat: 12.4 r38 xm25

De voorbanden moet ongeveer 3 bar zijn hebben ze mij verteld, kan dit kloppen??

Alvast bedankt!

19 reacties


International 733 - Heft soms niet..

Beste Tractor vrienden!

Ik ga morgen eens proberen uit te zoeken wat het probleem kan zijn bij een 733. Ik dacht meschien zijn hier nog wat tips! De 733 heft heel slecht in het begin als die koud is gaat de hef een stukje omhoog en dan hoor je een geluid alsof die door een overdruk gaat en daalt de hef weer naar beneden hij kan dit goed 10 minuten doen of soms wel veel langer op een bepaalt moment hoor je weer een geluid in de achterbrug en dan gaat de hef wel omhoog en meestal doet hij het dan ook gewoon. Het heeft naar mijn mening niks te amken met dikke olie als die koud is want in de zomer als het heet was deed hij dit blijkbaar ook! er zei me iemand dat er in de bedieningshandels ergens een soort voorregelschuif zit die wel eens kon blijven hangen?? Hier iemand nog meningen? Alvast bedankt!

9 reacties


International 733 - IHC 733 Heft zeer slecht!

Hallo..
Mijn schoonvader heeft een ihc 733 op de boerderij, Voornamelijk voor het uithalen van voerblokken. Nu heeft die het probleem dat de hef vaak niet werkt of schokkerig en als die dan wel heft dan zakt die na 10 meter rijden weer langzaam naar beneden. als de olie goed warm is heft die soms wel even goed. de hydrauliekfilter is vervangen de olie staat op peil. het snijden van de pakken en hydraulische topstang werken wel goed dus echt een probleem met de hef?? iemand die een oorzaak kan verzinnen?? BVD!!

7 reacties


International 733 - hefvermogen

Wat kan een 733 aan gewicht heffen in de driepuntshef

17 reacties


International 733 - Gezocht spatbordverbreders

Hallo collega TF-ers,

Ik ben voor mijn inter 733 op zoek naar spatbord verbreders voor de achterspatborden het gaat om de rubber uitvoering ervan de tractor is van bouwjaar 81
Mochten jullie weten waar ik die aan kan komen dan hoor ik dat graag

1 reactie


International 733 - Handleiding 733 (E)

Beste,

ik ben op zoek naar een gebruikershandleiding van de Case International 733 E. Ik heb al contact gehad met Case New Holland waar ze mee doorverwezen naar het dealernetwerk.

Bij het dealernetwerk slechts lauwe of geen reactie...

Alvast bedankt!

Bart VW

3 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle International machines