Foto van: Rene schut

Kaweco bemester

Foto’s
75
Video’s
1
Topics
5

Informatie over de Kaweco bemester

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de bemester.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de bemester, gezamenlijk zo&apos;n 1.240 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Kaweco bemester - Wat zou het eigen gewicht zijn van sleepvoet bemester

Hallo,

Weet iemand wat het eigen gewicht is van en 6meter kaweco sleepvoet bemester ongeveer? Dit omdat ik een andere bemester op het oog heb maar die eigenlijk niet veel zwaarder mag zijn?

19 reacties


Kaweco bemester - Instructie info over bedieningskast

Beste mensen.

Dit keer een vraag over de bedieningskast van een Kaweco 10 kubs bemester.
Zie de foto; de joystick links boven staat bij, filter open en filter dicht. We kunnen er slecht achter komen waar deze functie voor dient. Je hoort wel druk opbouwen. Is er iemand hier die met deze kasten bekend is? En we zoeken nog naar de functie van de grote blauwe knop links onderin.
Er is al eens rondvraag gedaan naar een instructie boek, maar dat schijnt een lastig verhaal te zijn.

Mvg Chris.

4 reacties


Kaweco bemester - ervaringen met schijven bemesters

Met het verbod op sleepvoetbemesters moet ik toch maar eens naar een bemester met schijven gaan kijken ben ik bang.
Nou kwam ik een paar kaweco opti ject injecteurs tegen en die lijken me wel wat. Nog nooit 1 van dichtbij bekeken maar van een afstandje lijken ze simpel en degelijk.
Ik heb op het moment een verbouwde slootsmid en die doet het alweer een jaar of 10 met weinig kosten. Liever zou ik er nog een paar jaar mee doorrrijden maar ik wil eigenlijk ook wel een beetje vooruit qua breedte. Nu 5,4m en een meter breder zou wel mooi werk zijn.
Wat me aanspreekt bij de kaweco zijn de ophanging per paar (scheelt mooi in onderhoud lijkt me) en de hydraulische afsluiters. Ik kom weleens een vochtiger plek tegen en dan is het mooi als je de injecteur effe kunt opbeuren zonder dat de druppelstop erop gaat (huidige bemester heeft geen druppelstop).
Ideeen? Ook voor andere merken? Overigens word het zeker geen nieuwe, liever een opknapper waar je met weinig geld aan onderdelen wat moois van kunt maken.

Edit: graag hoor ik wat een realistisch benodigd vermogen is voor 6 meter of bredere injecteur met schijven, wat voor merk dan ook, en of je met elementen die niet onafhankelijk een bocht kunnen maken toch met enig fatsoen een bocht om kunt.

150 reacties


Kaweco bemester - voorsnij kast kaweco

Beste mensen wij hebben laatst een kaweco gekocht maar met een defect de aan de voorsnijkast die ze al uitelkaar heb gehaald. nu mijn vraag heeft iemand hier ook een foto van om te zien hoe dat ding ongeveer in elkaar zit. wand volgens mij mist er het één en ander nog.

14 reacties


Kaweco bemester - Oprol mechanisme Kaweco beregening

Hallo,
wij hebben thuis een Kaweco regenhaspel, alleen is van de zomer het oprol mechanisme afgebroken! dat is zo'n ding die je aan de aftakas van de trekker doet en aan de haspel waardoor die de slangen weer oprolt. nu is mijn vraag, heeft iemand zo'n ding voor me? of weet iemand waar je die kan kopen? heb al verschillende lmb's en oud ijzer boeren benaderd, maar niemand die zo'n ding had.

Groetjes
Jelmer Buunk

9 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Kaweco machines