Foto van: mfboer

Kuhn Maaier

Foto’s
74
Video’s
2
Topics
5

Informatie over de Kuhn Maaier

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Maaier.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de Maaier, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Kuhn Maaier - Problemen aftakas GMD 802F

Allen,

Ik heb een bijzonder probleem waar ik maar geen oorzaak voor kan vinden.

Sinds aanschaf van onze Kuhn GMD 802F frontmaaier blijf ik problemen houden met de tussenas tussen maaier en trekker. Eens in de zoveel tijd komt er op volle toeren zoveel spanning op de tussenas dat de maaier niet meer volledig zakt. Zet ik de PTO uit, dan zakt deze wel normaal en schuift deze super.

Eerste keer dus de tussenas uit elkaar gehaald, blijkt dat de hoge kant van de citroenbuis flink heeft lopen vreten. Betreft maar 1 van de 2 aangedreven contactvlakken. In eerste instantie er vanuit gegaan dat de tussenas misschien te kort was geweest. Dus de lengte maar gemaximaliseerd met nieuwe buizen.

Na 1-1.5 seizoen opnieuw het zelfde probleem. Zonder belasting kun je de as zonder moeite inschuiven, maar onder belasting gaat ie weer niet soepel. Opnieuw de buizen geïnspecteerd, zelfde probleem, dus opnieuw vervangen voor de eerste snede. Opnieuw, net als de voorgaande keren de buis flink ingevet.

Nadat we klaar waren met de eerste snede de buizen uit voorzorg geïnspecteerd, opnieuw zijn er al weer lichte sporen te zien. Opnieuw maar aan één zijde van de buis. Kuhn dealer geeft aan dat de aftakas de juiste is voor deze machine (zwaarste type citroenbuis)en kent deze problemen niet bij andere vergelijkbare machines.

Graag wil ik dit probleem definitief uit de wereld hebben, voor er een tandwielkast sneuvelt onder de krachten die er op komen. De oudere generatie thuis let namelijk niet altijd even scherp op. Ik heb echter geen idee wat het nog kan zijn.

Alvast bedankt voor jullie feedback!

25 reacties


Kuhn Maaier - kuhn maaier gmd600

Van onze maaier zijn er tandwielen in de maaibalk stuk.weet er iemand waar je aan nieuwe tandwielen kan geraken?

2 reacties


Kuhn, Krone, of Claas maaier met kneuzer

Wij zijn voor het komende seizoen van plan een nieuwe set maaiers met kneuzer te kopen, we twijfelen tussen Kuhn Krone en Claas:

- Kuhn FC 313 met FC 314
- Krone Easycut F 320 CV met R320 CV
- Claas Disco 3200 FC Profil met 3200 C Contour

Wat zijn de plus- en minpunten van deze maaiers? En wat zijn de ervaringen?

10 reacties


Kuhn Maaier - Kuhn gmd 66 handleiding

Hallo.
ik ben opzoek naar een handleiding/onderdelen boek van een kuhn gmd 66, werkbreedte 2.4 mtr van het bouwjaar 1989/1990.
zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met deze maaier?
mvgr

4 reacties


Kuhn Maaier - kuhn gmd 2810 of 3110

Wie heeft met deze maaiers ervaring? onze kuhn is nu echt versleten (na 22 jaar) en nu zijn we gaan prijs vragen voor een kuhn en een potinger, maar de potinger vind ik wat licht gebouwd (type: novadisk 305) en nu zijn we tot de conclusie gekomen (pa en ik) dat we voor een kuhn gaan, maar ik zei voor de 3110 maar deze heeft 7 schijve en de 2810 heeft 6 schijve en ze zegge dat even mooier maaid dan oneven.
Iemand ervaring? laat het maar horen 😉

GR Tim

12 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Kuhn machines