Foto van: koenclaas

Lemken Ploeg

Foto’s
210
Video’s
1
Topics
10

Informatie over de Lemken Ploeg

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Ploeg.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Ploeg, gezamenlijk zo&apos;n 878 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Lemken Ploeg - Benaming dit onderdeel, waar nieuw te krijgen?

Hallo,

Ik heb een 1 scharige lemken ploeg aangeschaft, nou zit er wat speling op de wentelstang.
Waar kan ik dit onderdeel vinden om te vernieuwen?
(Foto in bijlage)

3 reacties


Lemken Ploeg - Opal 090; instelling op hydrauliekblok?

Op het hydrauliekblok van de wentelinrichting zit een soort van instelbout. Weet iemand waar die voor dient?

1 reactie


Lemken Ploeg - ploeg lemken

Kan dat achter mini tractor lemken v 23/ 25f

5 reacties


Lemken Ploeg - Lemken Opal 90 zonder Optiquick, instuctieboek treklijn instellen.

Ik ben op zoek naar een instructieboek, of document met een aantal basisinstellingen voor een Lemken Opal 90 wentelploeg. Deze ploeg is NIET uitgerust met het opti-quick systeem om de treklijn en de breedte van de eerste schaar in te stellen. Bij dit 'oudere' type gebeurt dit met het versteken van een bout aan het eind van de wentelas in een ander gat, en het verschuiven van de ploeg t.o.v. de aankoppelbok.

Graag zou ik willen weten of er enkele basisinstellingen zijn, zoals in welke positie de bout moet zitten bij een bepaalde spoorbreedte van de trekker.

1 reactie


Lemken Ploeg - hoeveel pk voor een lemken 140 op zware klei

Om mijn hobby uit te breiden ben ik van plan om een lemke 140 vario opal aan te schaffen kan een fendt 311 lsa deze wel baas op de klei grond

90 reacties


Lemken Ploeg - Handleiding gezocht Lemken Rubin ploeg

Hallo tractorfans,

Ik ben op zoek naar een kopie van de handleiding en het onderdelenboek van een Lemken Rubin ploeg. WIe kan me daar aan helpen? Het gaan om een wentelploeg uit 1971.

(Tegenwoordig gebruikt Lemken de naam Rubin voor schijveneggen. Eerder hebben ze deze naam echter ook voor wentelploegen gebruikt.)

Ik hoor graag van jullie.

mvg

Theo

0 reacties


Lemken Ploeg - opal 110

Goede morgen allemaal
een vraag..

Ik zoek een bouwtekening van het wentelgedeelte van een lemken opal 110 (3+1). Op de site van kramp en via google heb ik al gekeken maar dat leverde weinig resultaat op. Wie heeft zo'n tekening of kan mij hier aan helpen?

Bedankt alvast Groet jelle

13 reacties


Lemken Ploeg - opal 90 EW wentelveerspanning

Beste mensen,

Ik heb een tweeschaar wentelploeg (Lemken opal 90) welke hydraulisch enkelwerkend te wentelen is. Dit gaat met twee trekveren, voor beide kanten op één. Bij het wentelen zet je eerst het ventiel drukloos zodat de veer de ploeg tot halverwege omtrekt, en vervolgens wentel je hem verder door weer druk op het ventiel te zetten.

Het probleem dat ik heb is dat één van de beide veren de ploeg niet ver genoeg omtrekt, waardoor de ploeg weer terug wentelt dezelfde richting op als je er druk op zet. Het komt vooral voor als de olie nog koud is, maar naar enkele uren ploegen ook nog wel eens. Vaak kan ik dan door terug de voor in te rijden zodat de trekker scheef staat de ploeg wel de goede richting op krijgen, maar makkelijk is het niet.

Zijn er meer mensen die dit probleem kennen en weten of daar iets aan te doen is? De veer is volgens mij niet op te spannen want hij zit aan beide kanten vastgehaakt. Of is de enige oplossing een nieuwe veer bestellen?

14 reacties


Lemken Ploeg - OPAL 110 B2 L97

Kan iemand mij vertellen wat een Lemken 3schaarploeg Opal 110 B2 L97 weegt. Hij moet op een vrachtwagentje naar Roemenie.

6 reacties


Lemken Ploeg - Opal 120 voorscharen

Kan iemand mij vertellen welke de voorscharen voor een opal 120 zijn (bedoel het serienummer) en de prijs er staat wel een foto van de ploeg in m'n profiel

Bij voorbaat dank

5 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Lemken machines