Foto van: bas101

MAN 2L2

Foto’s
9
Video’s
0
Topics
6

Informatie over de MAN 2L2

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 2L2.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de 2L2, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

MAN 2L2 - Tractor heeft mogelijk lekkende cilinderbus

We hebben alles vernieuw hoofdlagers en krukaslager in het verleden nieuwe overmaat zuiger en bussen pas laten honen nu komt er druk in koelsysteem waar kan de cilinderbus lekken?

Gr

9 reacties


MAN 2L2 - Scheur in motorblok repareren

Hallo tf-ers , mijn MAN 2L2 met Güldner 2BN blok heeft een verticale barst in het blok , ik heb op aanraden van mede oldtimergekken in de buurt , geprobeerd dit te repareren met JB weld koudlas maar helaas zonde succes , er ontstaan nieuwe scheurtjes in de koudlas waar t water door heen komt , nu heb ik alles er weer af gehaald en probeer ik t opnieuw door eerst Loctite vloeibare pakking als onderlaag en dan JB weld als bovenlaag , heeft iemand nog ander opties om dergelijke scheur succesvol te repareren ? de mijn bekende optie het hele blok kaal te maken en dan te lassen wilde ik voorlopig als allerlaatste redmiddel gebruiken , ik gok op reparatie zonder blok te demonteren.

18 reacties


M.A.N 2L2 - koudestart

Weer iemand hoe de koudestart van een man 2l2 preview werkt. Bij de luchtinlaat zit wel een gloeispiraal maar ER zit ook een klepje waar iets kan Worden ingegoten.

9 reacties


M.A.N 2L2 - klepspeling

Wie weet wat de klepspeling van een man 2l2 Moet zijn?
En wie weet hoe de koudestart precies werkt.

Mvg

Chris

2 reacties


M.A.N 2L2 - koppelingsplaat

Ben bezig met een man 2l2.
Deze ligt deels uit elkaar en nu ben ik met het koppelings-gedeelte bezig.
Nu is het geval als ik de koppelingsplaat + drukgroep erop draai ik het idee heb dat de plaat te dik is want wanneer ik de druk groep aandraai deze al bijna geheel ingedrukt wordt.
In het onderdelenboek staat een koppelingsplaat-maat van 23x29x4 weet iemand hoe dik deze plaat is? Ik heb het idee dat de goede plaat er niet bij zit.

1 reactie


M.A.N 2L2 - restauratie 2L2

Sinds enige tijd ben ik in het bezit van een M.A.N 2L2 van 1959.
Nu heb ik hem grotendeels in onderdelen gekocht.
Is er iemand die zo'n type heeft en enkele foto's kan maken van het motor gedeelte zodat ik kan zien hoe het in elkaar zit.

M.v.g

Chris

6 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle MAN machines