Foto van: Krissie

PZ CM 186

Foto’s
7
Video’s
0
Topics
3

Documenten

Handleiding PZ CM 185/186

72 pagina’s, 4.32MB

Informatie over de PZ CM 186

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de CM 186.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de CM 186, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

PZ CM 186 - Inlegspie en lager verwijderen

Geachten,

Ik ben vandaag druk bezig geweest met het repareren van de PZ CM 186 van mijn opa. De trommel die het dichts bij de trekker staat, staat namelijk scheef tov de bodemplaat en de rest van de maaier. Mijn vermoeden is dat er een lager binnenin stuk is. Echter kan de trommel wel gewoon draaien en kan ik deze met geen mogelijkheid recht krijgen.
Nu wilde ik de lagers blootleggen door de as van deze trommel van de bovenkant los te maken zodat ik de maaier kan optillen en de as eruit schuift waarna ik de lagers kan bekijken. Alleen zit er een inlegspie in de as, die de rembussen op zijn plek houdt. Hierdoor wil de as er dus nog niet uit. Ik kan de rembussen niet verder omlaag krijgen en de as ook niet verder omhoog, om zo de spie nog meer bloot te leggen. De spie zit nu namelijk nog voor een klein deel in de rembus, 3mm volgens de tekeningen, en hij is 7/8 mm dik.
Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met het demonteren van zoon as en weet of ik iets vergeet, of dat iemand een techniek weet waardoor ik die ***spie eruit krijg.
Zie de foto's hieronder:


Heel erg bedankt alvast.
Chris

23 reacties


PZ CM 186 - Draaiende glijschotels

Hallo allen.
Ik ben bezig met opknappen van een PZ 186 gezien de glijschotels dergelijk doorgeroest waren dat dr al eentje achterbleef in t veld. Nu heb ik ze er al af en nieuwen zijn besteld, maar ik merk op dat de schotels ook vrij kunnen draaien. Nu heb ik wel tekeningen en alles maar daar kan ik nog niet echt uit zien of t zou kunnen of dat er iets stuk is.
Mogen de glijschotels dus vrij draaien of niet?
Alvast bedankt.

8 reacties


PZ CM 186 - vet niveau

Hoe kun je het vet niveau bekijken van een PZ CM 186
je hebt ook wel typen waar een dekseltje op zit maar bij deze niet moet het hele deksel er af of kun je zon hoogteversteller er af draaien

2 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle PZ machines