Foto van: Stijn-Fendt

PZ CM 165

Foto’s
91
Video’s
2
Topics
19

Informatie over de PZ CM 165

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de CM 165.

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de CM 165, gezamenlijk zo&apos;n 6.580 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

PZ CM 165 - V snaren versleten pz 165 Welk type v-snaren?

Welke v-snaren moet ik bestellen? Heb namelijk een type waar ruimte is voor 4 v snaren en kom hoofd zakelijk sets tegen van 3 op internet. Kunnen jullie mij helpen aan het juiste artikel nummer?

2 reacties


PZ CM 165 - Pz cm 165 Tandwielen knarsen

Wij hadden op onze pz 165 een trommel as beschadigd. Lager was ingelopen. Om deze as te vervangen moest de tandwiel bak los. Na het vervangen van de as heb ik alle tandwielen terug geplaatst zo als het was.

Nu is alleen het probleem dat ik vind dat de tandwielen licht knarsen tijdens het draaien. Ik kan mij ook niet herinneren of dit aan het begin ook zo was. Heb al geprobeerd het een en ander te stellen met shims maar weinig resultaat.

Kan iemand mij vertellen wat normaal is in deze situatie?

Alvast bedankt.

7 reacties


PZ CM 165 - Tweedehands trommels en glijschotels CM165

Heeft er iemand nog 2de hands glijschotels en trommels van een CM165 liggen?
Wisselstukken kosten een fortuin...

14 reacties


PZ CM 165 - Olie van de aandrijving tussen de beide schotels vervangen

Wij hebben ee n 165 en daarvan laatst de meshouders vervangen aleen daarna lag er een olieplas (een halfe liter ongeveer) met dikke bruine olie achter bij het uiteinde van de balk waar de schotels aanziten maar nu is dus de vraag waar ik de olie eventueel bij kan vullen of vervangen kan nergens een plug vinden kan ook nergens een eventuele uitgang waar het langs is gegaan vinden graag hoor ik gr koen

4 reacties


PZ CM 165 - Ervaring met afstellen tandwielen?

Heeft iemand van jullie ervaring met het afstellen van tandwielen bij PZ CM 165? Heb alle shimmies bij demontage goed bewaard en gemarkeerd.

Ik vervang alle lagers. Kan me voorstellen dat opnieuw afstellen met shimmies nooit kwaad kan. De handleidingen geven geen normen en aanwijzingen. En de twee trommel assen hebben altijd wat speling en staan niet strak.

Iemand algemene tips?

2 reacties


PZ CM 165 - Hangt schuin in transportstand

Ik heb een PZ 165 cyclomaaier. De aanpikbok staat wat schuin. Daardoor hangt de machine in transportstand wat gekanteld achter de tractor. Ik kan het wel wat compenseren met de hefarmen, maar ik wil eigenlijk weten wat de oorzaak zou kunnen zijn. Heeft er iemand ervaring met zoiets? In de maaistand hangt de maaier wel mooi achter de tractor en kan ik hem netjes regelen met de topstang.

6 reacties


PZ CM 165 - Lagers glijschotel los krijgen

Hallo ik ben bezig met het vervangen van de lagers van de glijschotels, maar nu krijg ik het oude lager (de bovenste in de "naaf") en de spanring? Er niet af. Iemand een tip of weet hoe ik de spanring los krijg

21 reacties


PZ CM 165 - Pz 166 te koop

Nette machine die opnieuw in de lak is gezet. Nieuw kleed en buis rondom. V snaren als nieuw. Draait en maait goed. In en uit klappen doormiddel van touw trekken. Is een 165 met een kneuzer optie verder het zelfde. 600 euro

13 reacties


PZ CM 165 - 4 potten welk type is het ?

Kent iemand het type van een Pz 165 met 4 potten en eventueel handboek.

59 reacties


PZ CM 165 - Cyclomaaier maaihoogte afstellen topstang

Hallo, ik heb een pz cm 165, ik zou graag weten hoe ik de maaihoogte afstel ik heb het idee als ik de topstang langer maak dat de trommels na achter gaan dat ie hoger afsnijt maar dan heb ik het idee dat ie achter de grond ingaat, zoja hoe stel ik het dan af,

Groeten thomas

12 reacties


PZ CM 165 - PZ 135

Past de messensleutel en aftakas van een PZ 165 ook op een PZ 135? Wil graag een kleinere maaier kopen en wil deze weer gebruiken als het past.

6 reacties


PZ CM 165 - trommels balanceren

Ik ben mijn maaier deze winter aan't reviseren/opmaken. Ik heb alle lagers en oliekeeringen vernieuwd en de speling op de scharnieren en dergelijke zoveel mogelijk weggewerkt. Nu heb ik 2 trommels van een sloopmaaier die beter waren dan mijn oude en heb deze waar de messen wat ingesleten waren terug opgelast. Nu zou ik deze trommels willen balanceren. Ik heb de trommels vertikaal op een as gemonteerd met lagers zonder vet voor zo min mogelijk weerstand. Als ik ze nu laat draaien zie je telkens dat ze op het zelfde (onbalans) punt stoppen. Nu wil ik eens proberen om aan de andere kant iets op te lassen zodat ze statisch terug in balans zijn. Heeft iemand dit al geprobeerd of kan je ze beter laten balanceren? De meshouders worden ook vernieuwd om daar ook zo min mogelijk onbalans in te hebben. Met mijn oude trommels maaide hij wel goed maar de maaier trilde te hard door onbalans naar mijn goesting en daarom ben ik hem aan't reviseren.

3 reacties


PZ CM 165 - lagers

Welke en hoeveel lagers heb ik nodig om de glijschotel te bevestigen. Graag maten en aantal

3 reacties


PZ CM 165 - demontage

Hallo ik ben bezig een nieuwe as voor de buitenste trommel te monteren het grote lager heeft de as helemaal weg gevreten.nieuw lager kantelt bij montage.mijn vraag is nu hoe krijg ik de horizontale as eruit . ik heb de moer zeskant 32 aan de niet aandrijfzijde los en heb de as +/- 1,5 cm naar aandrijfzijde getikt en de springring die dan uit het tandwiel komt verwijderd.echter nu? volgens mij zitten er verder geen bogingen meer in de as of tandwielen of moet er nog iets gedaan worden met de moer die gebord wordt met een draad?graag verdere uitleg

12 reacties


PZ CM 165 - Handleiding en werkplaatshandboek

Beste tf-ers,

Wie zou mij aub het werkplaatshandboek en of handleiding kunnen mailen van de pz165 ?
Ik zoek oa hoeveel olie/vet er in de tandwielkast moet, olievulling van de glijschotel-naaf, hoeveel vulringen tbv hoogte-instelling mogen toegepast worden etc.

Alvast bedankt voor de hulp, groet Looman

7 reacties


PZ CM 165 - lagers vervangen

Hallo
ik heb nog een pz zweeger 165 waarvan een van de bovenste lagers in de trommel is versleten.
nu heb ik een probleem met het verwijderen van de as en tandwielen die bovenop de trommels licht. weet iemand hoe je de tandwielen van deze as afhaald en hoe je het geheel demonteerd

mvg rheeza

5 reacties


PZ CM 165 - messenhoudervervangen

Hallo
Ik wil van 1 schotel de messenhouders omzetten, hoe krijg ik die los?. Hij ligt al op zijn kant.
mvg Adri

9 reacties


PZ CM 165 - Ral nummers PZ

Wie weet de ral nummers van pz rood en creme?
Ik ben een maaier aan het opknappen dus vandaar.
Wie kan me helpen?

Mark

2 reacties


PZ CM 165 - Nieuwe messen

Hallo, wij hebben een pz 165 maaier en we zouden en nieuwe messen op moeten plaatsen. Mijn vraag is, waar vind ik zulke messen? Ook een van de glijschotels staat nogal los, hoe kan ik deze vast maken?

Alvast bedankt!

14 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle PZ machines