Foto van: basvario

Renault 551

Foto’s
344
Video’s
6
Topics
40

Documenten

Renault 551/551-4 gebruikershandleiding Duits

51 pagina’s, 3.21MB

Informatie over de Renault 551

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 551.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 551, gezamenlijk zo&apos;n 28.423 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Heerlijke machine, leuk geluid en veel trekkracht
Pluspunten
Zuinig
Veel koppel
Ruime cabine
Minpunten
Veel lawaai
heel stuiterig op hoge snelheid
Mijn eerste trekker-rijervaring heb ik opgedaan op de Renault 551. Dat is natuurlijk geen goede basis voor een review, maar ik kijk er met plezier op terug.
Pluspunten
Super degelijk, weinig problemen mee gehad.

Gebruikerservaring

Heerlijke machine, leuk geluid en veel trekkracht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Renault 551 - Waar voorasdelen te bestellen?

Zoals het in de titel staat ben ik opzoek naar nieuwe bussen voor in de vooras. Heeft er iemand een (online)adresje waar onderdelen voor renault trekkers te koop zijn?
Alvast bedankt

7 reacties


Renault 551 - Koppelingsplaten en keeringen naar achterbrug

Ik heb een Renault 551 waarvan de koppelingen slecht waren... nu heb ik inmiddels de trekker doormidden en bleek het hele koppelingshuis besmeurt met olie.. wat mij verteld is dat dit vanuit de achterbrug komt.... krukaskeering schijnen langer heel te blijven?? Kan het zijn dat de koppeling slipt omdat hij glad van de olie is? Of is het gewoon een kwestie van platen vervangen. Ik heb me laten vertellen dat er 2 koppelingsplaten in zitten( rijden en aftakas) ik hoor graag wat alle opties en antwoorden zijn.

6 reacties


Renault 551 - Rem blokkeert renault 551

Ik heb een renault 551 aangeschaft maar nu blijkt dat de rechterrem soms gewoon blokkeert, en wel zo erg dat de trekker haaks de bocht om wil... wat is hier het probleem...?

4 reacties


Renault 551 - Waar vind ik bij een renault 551 het chassisnummer?

Hallo,
Ben voor het registreren bij het RDW op zoek naar het vin/chassis nummer.
Had in eerste instantie het nummer wat op het typeplaatje staat opgegeven, echter heb nu een mail teruggekregen dat dit nummer niet kan kloppen.
Heb meerdere keren gezocht over de gehele trekker naar een nummer echter niet kunnen vinden. Iemand misschien een idee waar ik het nummerkan vinden?

14 reacties


Renault 551 - Versnellingsbak stuk wat nu?

Beste medetractorfanners,

Ik heb een Renault 551 op het oog maar de versnellingsbak is stuk zegt de eigenaar, zijn er nog onderdelen voor te krijgen en wat kun je dan max geven voor zo'n trekker?
Verder is de tractor nog in zeer mooie originele staat en de papieren zijn erbij.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

18 reacties


Renault 551 - Waarde Renault 551

Hallo ik ben op zoek naar een Renault 551. Ik heb er 1 gevonden. 6000 uur op de teller. Hard plaatwerk en netjes in de lak. Ben geen deskundige. Kan iemand mij wellicht vertellen waarop te letten. Wat mag deze trekker +/- in aanschaf kosten? Bouwjaar 79 en nieuw type cabine. Tevens Nieuw type versnellingsbak met omkeer schakeling (3 poken). Alvast bedankt. Gr Jan

5 reacties


Renault 551 - Kapotte koelwaterpomp renault 551

Ik heb met mijn renault 551 het probleem dat de waterpomp lekte.. het komt aan de onderkant van het pomphuis weg door het gat wat al in het pomphuis zit. Is dit te repareren? Kwestie van nieuwe afdichten erin...? Ik heb hem wel losgehaald al,er lijkt iets van een afdichtring in te zitten met een veer erachter.. heeft iemand dit al eens bij de hand gehad?

2 reacties


Renault 551 - Hefinrichting tilt geen machines

Ik heb een probleem met mn hef van een renault 551. Hij gaat goed op en neer zonder iets in de hef te hangen... maar zodra er een enkele zwadhark of een trommelmaaier inhangt.. komt de hef niet meer volledig omhoog.. met koude motor gaat het wel iets beter, maar later als de motor warm is niet meer. Weet iemand waar het aan kan liggen?

5 reacties


Renault 551 - knipperlicht bediening renault 551. hoe werkt het

Kan iemand mij vertellen hoe de bediening van de knipperlichten van een renault 551 werkt? ik heb een draaischakelaar op het dashbord met daarop 'Lant", "Code en Phar. En iets naar onder zit nog een schakelaar die alleen naar links rechts kan.
is het een combinatie van deze 2 om het knipperlicht te laten werken?

1 reactie


Renault 551 - 540/1000 toeren aftakas, hoe overschakelen?

Renault 551S heeft, als ik de specificaties op internet lees, 2 toerentallen. 540 & 1000 tpm. Alleen draait hij nu op 540 tpm. Hoe kan ik overschakelen naar 1000 tpm? Welke hendel moet ik hebben?

2 reacties


Renault 551 - Kopen? Wat vinden jullie ervan?

Wij kunnen misschien een Renault 551 kopen, technisch een goede trekker maar de knalpijp staat scheef en op veel plekken (vooral de cabine) is het doorgeroest, we zouden hem willengebruiken voor hobbymatig gebruik (hooien etc) we kunnen wel wat lassen enzo. Alles zit nog wel vast

Wat zouden jullie doen? Kopen op laten staan?

17 reacties


Renault 551 - Gezocht C.A.V. brandstofpomp voor Renault 551 of 89

Onlangs raakte de brandstofpomp van mijn Renault 89 defect.
Omdat de 551 eenzelfde pomp heeft zoek ik een vervangende C.A.V. pomp voor een 551 of 89.
Mocht je er een te koop weten of een goed sloopadres in het Noorden graag je reactie.
Groet Harro

0 reacties


Renault 551 - Need help setting the diesel injection pump timing - instrctions

HI Guys, My last question was about engine issues I was having. Engine now rebuilt, moved to injector pump and injectors. New injectors and rebuilt pump. Now having trouble setting the pump timing. Does any one have any instructions on what to do? Does the injection pump have a TOP DEAD CENTRE? Do I set cylinder 1 to TOP DEAD CENTRE? Any help or instructions would be greatly appreciated. Thank you.

30 reacties


Renault 551 - Hefvermogen

Hoi allemaal,
Heeft iemand enig idee wat het hef vermogen is van de R551?

4 reacties


Renault 551 - Hefvermogen

Hoi allemaal,
Heeft iemand enig idee wat het hef vermogen is van de R551?

0 reacties


Renault 551 - Kleurcode

Hoi allemaal,
Wij hebben bij ons op het werk een Renault 551 staan. Die willen wij graag gaan restaureren, we weten alleen niet welke verf we moeten gebruiken.
Weet iemand hier wat de kleur code is van de Renault 551. Het is een beetje dat rood achtige.

17 reacties


Renault 551 - Diesel aansluiting op luchtinlaat motor

Hallo,
Het was weer eens tijd voor nieuwe filters en olie. Nu heb ik waarschijnlijk een gekke vraag. zag vanaf de diesel retourleiding een slangetje lopen naar de lucktinlaat van de motor. Waar het slangetje zit aangesloten op de luchtinlaat zit ook een kabeltje aangesloten(sensor?). Kan mij iemand vertellen waarvoor dit alles dient?

16 reacties


Renault 551 - Tractor wont start, plenty of black smoke but will not fire.

HI Guys, need some help on my 551 from Australia. Bought this 551 second hand a few years ago and I'm having some frustrating issues with. Started with the front end hydraulic rams, then the starter motor and now it just wont start. I cleaned the fuel intake and I believe I got air into the line which is causing it not to start. Ive tried on 5 or more occasions ofr over an hour each time to start it and it just wont start. It cranks over fine with plenty of black smoke but it just will not fire. Does anyone have any suggestions? I'm a little mechanically minded but unfamiliar with diesels. Any help, no matter how simple or obvious would be very much appreciated. Thanks, NIck.

12 reacties


Renault 551 - Gezocht achterlicht links Renault 551s

Hallo ik zoek voor mijn Renault het linker achterlicht alleen het plastic is als goed het lampje + glas is nog goed. Wie o wie helpt mij hieraan? Het betreft de gele versie

5 reacties


Renault 551 - Tractor springt/stuitert bij bepaalde snelheid

Zoals de titel al zegt springt de tractor behoorlijk, het doet zich alleen voor in de 4e versnelling.
Het "springen lijkt uit de achterbanden te komen. Heb al geprobeert met verschillende bandenspanning maar dat maakt geen verschil.
Heeft iemand een idee waar dit springen vandaan kan komen en/of er een oplossing voor is?
Alvast bedankt voor de reacties

21 reacties


Renault 551 - Ik ben op zoek naar een complete rechterachterverlichting van een Renault 551

Graag aanbiedingen per email

4 reacties


Renault 551 - Tekening versnellingsbak

Zou iemand mij kunnen helpen aan een tekening van de versnellingsbak??

3 reacties


Renault 551 - Koppeling komt niet vrij

Hallo,

Nadat we de krukas en versnellingsbak keerringen en alles weer gemonteerd hebben, blijft de koppeling kleven.. De koppelingsplaat is nog prima en heb ik goed ontvet voor het monteren. Hij gaat nu krakend in de versnelling.. Ik heb ook al de rem ingehouden en de koppeling even flink laten slippen in de 3e versnelling, helaas heeft dit niet geholpen..

Wat kan het probleem zijn..? Voor het uit elkaar halen was dit probleem nog niet!

Gr. Niek

20 reacties


Renault 551 - Olie niveau versnellingsbak/achterbrug

Hallo,

Ik ben bezig de olie te vervangen van een Reanault 551. De versnellingsbak en achterbrug is als ik het goed heb 1 geheel. Bij de versnellingspoken zit een dop waar in de olie in moet gooien, maar hoe weet ik hoeveel er in moet? Ik heb namelijk geen pijl stok. Ik heb gehoord dat ik aan de zijkant van de bak een bout er uit moet draaien, en zodra het daar uit komt zit hij op niveau. Maar welke bout moet ik hebben? Er zitten er namelijk meerdere.. Bedankt!

18 reacties


Renault 551 - Olie lekkage

Hallo,

Ik ben bezig met een Renault 551 die overmatig veel olie lekt tussen motor en versnellingsbak. Vorig jaar hebben ze de krukas en versnellingsbak keerring vervangen. Helaas begon hij 2 dagen later al weer te lekken.. Eerst hydrauliek en daarna motor olie.
Zijn de keerringen verkeerd gemonteerd of is er wat anders aan de hand?
Volgende week gaat hij in 2en, daarom zou ik graag een werkplaats handboek of iets dergelijks digitaal willen hebben, omdat het de eerste keer is dat ik hem los haal.

Bedankt alvast!

17 reacties


Renault 551 - ruitenwisser

Hallo,

De ruitenwisser is afgebroken, nu ben ik opzoek naar een andere ruitenwisser + het aluminium stukje waar het ruitenwisser blad aan zit.

Met vriendeljke groet

1 reactie


Renault 551 - trillende olieleiding

Hallo. Mijn renault 551 heeft een trillende olieleiding, dit doet hij met machine in de hef , en in opgehefde hef de leiding gaat van onder de stoel naar het ventielblok. Lijkt wel op lucht in de leiding , olieniveau is ruim op peil,wie weet wat dit is ,alvast bedankt Roelof

3 reacties


Renault 551 - jankende hefpomp

Hallo allemaal,mijn 551 begint te janken in de hef,dit alleen als er iets in de hef hangt en dan in de bovenste stand.Trekker heft wel vlot, en oliepeil is op niveau.Hef zakt ook iets.Is er dan inwendig iets lek of is de pomp versleten of moet er wat extra olie in? M.V.G. Roelof

8 reacties


Renault 551 - hydroliek olie vervangen

De olie in mijn tractor (die voor hydroliek , versnellingsbak ,en sturen ) heeft een bruine kleur en schuimt en stinkt . dus hoog tijd om deze te vervangen ( samen met aanzuig en druk filter ) . maar moet ik de leidingen dan eerst ook spoelen ? en hoe moet dat dan ? of laat ik gewoon de slechte olie eraf en die er goede op ?

18 reacties


Renault 551 - verstuiver

Ik ben op zoek achter informatie over de verstuivers ( injecteurs)van een renault 551 ( mwm 226-3 motor ) .
alle info is welkom . welke merken zijn er ? prijs ? ...

5 reacties


Renault 551 - koppakking

Hey , ik ben bezig om een verwaarloosde renault 551 terug in orde te maken . nu moeten de cilinderkoppen terug geplaatst worden ( met nieuwe pakking ertussen ) . maar nu weet ik niet hoe vast ik deze mag trekken . er zit een mwm D 226 -3 motor in . nu had ik al wel gevonden( op tractorfan) dat eerst met 150 nm , daarna met 180 nm en dan met 210 nm moet aangetrokken worden , maar dat was dan wel bij een fendt . dus moest iemand me het met zekerheid kunnen zeggen ...
grts guy

5 reacties


Renault 551 - toerental en temperatuur

Toerentalmeter werkt niet
temperatuur staat altijd in het rood (ook als de motor koed is)
weet iemand hoe je deze problemen kan oplossen?

4 reacties


Renault 551 - spatborden

Zijn er spatborden te verkrijgen voor een renault 551 alvast bedankt tom

7 reacties


Renault 551 - pijlstok hydroliek olie

Kan iemand mij vertellen of er een pijlstok zit op de hydroliek olie. Zo niet hoe kom ik er anders achter of ik moet bijvullen.

Met vriendelijk groet Christina

7 reacties


Renault 551 - hef

Zij dit goeie vanghaken
onderdelenbalie.nl/ombouwset-cat-pi-28611.html/ ik gebruik hem niet degelijks dus het hoeft niet a merk te zijn want mijn oude kogels zij versleten kan ze er zoo uitpakken maar is dit dan beter krijg je dan waarde voor je geld of is die gewone beter alfast bedankt

13 reacties


Renault 551 - hydraulliek retourleiding

Kan iemand mij vertellen waar ik een retourleiding kan monteren voor de hydroliek op mijn renault 551

8 reacties


Renault 551 - OLIEVULDOP

Mijn buurman is pas in het bezit van een Renault tractor 551 bouwjaar 1976 - 3 cilinder.
Hij zoekt de dop om de olie bij te vullen.
Kunnen jullie mij zeggen waar deze zich bevindt.
Bedankt bij voorbaat.

6 reacties


Renault 551 - Olie versnellingsbal

Beste, Bedankt voor jullie reactie's,Ik weet nu welke motorolie die ik moet gebruiken, maar weet nog niet 100 % zeker welke olie ik op de versnellingsbak moet doen.
Dank bij voorbaat voor de reactie's. Met vriendelijke groeten, Herman

4 reacties


Renault 551 - Olie voor versnellingsbak

Welke olie gebruik ik bij voorkeur voor Detractor Renault 551?
Groet

6 reacties


Renault 551 - motorolie

Welke motor-olie gebruik ik best voor een Tractor Renault 551?
Dank bij voorbaat.

9 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Renault machines