Foto van: basvario

Renault 551

Foto’s
348
Video’s
6
Topics
42

Documenten

Renault 551/551-4 gebruikershandleiding Duits

51 pagina’s, 3.21MB

Informatie over de Renault 551

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 551.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 551, gezamenlijk zo&apos;n 28.423 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Heerlijke machine, leuk geluid en veel trekkracht
Pluspunten
Zuinig
Veel koppel
Ruime cabine
Minpunten
Veel lawaai
heel stuiterig op hoge snelheid
Mijn eerste trekker-rijervaring heb ik opgedaan op de Renault 551. Dat is natuurlijk geen goede basis voor een review, maar ik kijk er met plezier op terug.
Pluspunten
Super degelijk, weinig problemen mee gehad.

Gebruikerservaring

Heerlijke machine, leuk geluid en veel trekkracht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Renault 551 - Aftakas schakelt onbelast in maar belast niet

Kort geleden een Renault 551 aangeschaft, de aftakas wordt onbelast zonder problemen ingeschakeld maar met schudder of cyclomaaier is de aftakas met geen mogelijkheid in te schakelen.

Is dit de aftakaskoppeling die vet of kapot is?

Alvast bedankt!

7 reacties


Renault 551 - Hoe moeten de neuslampen bij een Renault 681-s aan?

Wie weet hoe de neuslampen aan moeten bij een Renault 681-s?

1 reactie


Renault 551 - Waar voorasdelen te bestellen?

Zoals het in de titel staat ben ik opzoek naar nieuwe bussen voor in de vooras. Heeft er iemand een (online)adresje waar onderdelen voor renault trekkers te koop zijn?
Alvast bedankt

7 reacties


Renault 551 - Koppelingsplaten en keeringen naar achterbrug

Ik heb een Renault 551 waarvan de koppelingen slecht waren... nu heb ik inmiddels de trekker doormidden en bleek het hele koppelingshuis besmeurt met olie.. wat mij verteld is dat dit vanuit de achterbrug komt.... krukaskeering schijnen langer heel te blijven?? Kan het zijn dat de koppeling slipt omdat hij glad van de olie is? Of is het gewoon een kwestie van platen vervangen. Ik heb me laten vertellen dat er 2 koppelingsplaten in zitten( rijden en aftakas) ik hoor graag wat alle opties en antwoorden zijn.

6 reacties


Renault 551 - Rem blokkeert renault 551

Ik heb een renault 551 aangeschaft maar nu blijkt dat de rechterrem soms gewoon blokkeert, en wel zo erg dat de trekker haaks de bocht om wil... wat is hier het probleem...?

4 reacties


Renault 551 - Waar vind ik bij een renault 551 het chassisnummer?

Hallo,
Ben voor het registreren bij het RDW op zoek naar het vin/chassis nummer.
Had in eerste instantie het nummer wat op het typeplaatje staat opgegeven, echter heb nu een mail teruggekregen dat dit nummer niet kan kloppen.
Heb meerdere keren gezocht over de gehele trekker naar een nummer echter niet kunnen vinden. Iemand misschien een idee waar ik het nummerkan vinden?

14 reacties


Renault 551 - Versnellingsbak stuk wat nu?

Beste medetractorfanners,

Ik heb een Renault 551 op het oog maar de versnellingsbak is stuk zegt de eigenaar, zijn er nog onderdelen voor te krijgen en wat kun je dan max geven voor zo'n trekker?
Verder is de tractor nog in zeer mooie originele staat en de papieren zijn erbij.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

18 reacties


Renault 551 - Waarde Renault 551

Hallo ik ben op zoek naar een Renault 551. Ik heb er 1 gevonden. 6000 uur op de teller. Hard plaatwerk en netjes in de lak. Ben geen deskundige. Kan iemand mij wellicht vertellen waarop te letten. Wat mag deze trekker +/- in aanschaf kosten? Bouwjaar 79 en nieuw type cabine. Tevens Nieuw type versnellingsbak met omkeer schakeling (3 poken). Alvast bedankt. Gr Jan

5 reacties


Renault 551 - Kapotte koelwaterpomp renault 551

Ik heb met mijn renault 551 het probleem dat de waterpomp lekte.. het komt aan de onderkant van het pomphuis weg door het gat wat al in het pomphuis zit. Is dit te repareren? Kwestie van nieuwe afdichten erin...? Ik heb hem wel losgehaald al,er lijkt iets van een afdichtring in te zitten met een veer erachter.. heeft iemand dit al eens bij de hand gehad?

2 reacties


Renault 551 - Hefinrichting tilt geen machines

Ik heb een probleem met mn hef van een renault 551. Hij gaat goed op en neer zonder iets in de hef te hangen... maar zodra er een enkele zwadhark of een trommelmaaier inhangt.. komt de hef niet meer volledig omhoog.. met koude motor gaat het wel iets beter, maar later als de motor warm is niet meer. Weet iemand waar het aan kan liggen?

5 reacties


Renault 551 - knipperlicht bediening renault 551. hoe werkt het

Kan iemand mij vertellen hoe de bediening van de knipperlichten van een renault 551 werkt? ik heb een draaischakelaar op het dashbord met daarop 'Lant", "Code en Phar. En iets naar onder zit nog een schakelaar die alleen naar links rechts kan.
is het een combinatie van deze 2 om het knipperlicht te laten werken?

1 reactie


Renault 551 - 540/1000 toeren aftakas, hoe overschakelen?

Renault 551S heeft, als ik de specificaties op internet lees, 2 toerentallen. 540 & 1000 tpm. Alleen draait hij nu op 540 tpm. Hoe kan ik overschakelen naar 1000 tpm? Welke hendel moet ik hebben?

2 reacties


Renault 551 - Kopen? Wat vinden jullie ervan?

Wij kunnen misschien een Renault 551 kopen, technisch een goede trekker maar de knalpijp staat scheef en op veel plekken (vooral de cabine) is het doorgeroest, we zouden hem willengebruiken voor hobbymatig gebruik (hooien etc) we kunnen wel wat lassen enzo. Alles zit nog wel vast

Wat zouden jullie doen? Kopen op laten staan?

17 reacties


Renault 551 - Gezocht C.A.V. brandstofpomp voor Renault 551 of 89

Onlangs raakte de brandstofpomp van mijn Renault 89 defect.
Omdat de 551 eenzelfde pomp heeft zoek ik een vervangende C.A.V. pomp voor een 551 of 89.
Mocht je er een te koop weten of een goed sloopadres in het Noorden graag je reactie.
Groet Harro

0 reacties


Renault 551 - Need help setting the diesel injection pump timing - instrctions

HI Guys, My last question was about engine issues I was having. Engine now rebuilt, moved to injector pump and injectors. New injectors and rebuilt pump. Now having trouble setting the pump timing. Does any one have any instructions on what to do? Does the injection pump have a TOP DEAD CENTRE? Do I set cylinder 1 to TOP DEAD CENTRE? Any help or instructions would be greatly appreciated. Thank you.

30 reacties


Renault 551 - Hefvermogen

Hoi allemaal,
Heeft iemand enig idee wat het hef vermogen is van de R551?

0 reacties


Renault 551 - Kleurcode

Hoi allemaal,
Wij hebben bij ons op het werk een Renault 551 staan. Die willen wij graag gaan restaureren, we weten alleen niet welke verf we moeten gebruiken.
Weet iemand hier wat de kleur code is van de Renault 551. Het is een beetje dat rood achtige.

17 reacties


Renault 551 - Diesel aansluiting op luchtinlaat motor

Hallo,
Het was weer eens tijd voor nieuwe filters en olie. Nu heb ik waarschijnlijk een gekke vraag. zag vanaf de diesel retourleiding een slangetje lopen naar de lucktinlaat van de motor. Waar het slangetje zit aangesloten op de luchtinlaat zit ook een kabeltje aangesloten(sensor?). Kan mij iemand vertellen waarvoor dit alles dient?

16 reacties


Renault 551 - Tractor wont start, plenty of black smoke but will not fire.

HI Guys, need some help on my 551 from Australia. Bought this 551 second hand a few years ago and I'm having some frustrating issues with. Started with the front end hydraulic rams, then the starter motor and now it just wont start. I cleaned the fuel intake and I believe I got air into the line which is causing it not to start. Ive tried on 5 or more occasions ofr over an hour each time to start it and it just wont start. It cranks over fine with plenty of black smoke but it just will not fire. Does anyone have any suggestions? I'm a little mechanically minded but unfamiliar with diesels. Any help, no matter how simple or obvious would be very much appreciated. Thanks, NIck.

12 reacties


Renault 551 - Gezocht achterlicht links Renault 551s

Hallo ik zoek voor mijn Renault het linker achterlicht alleen het plastic is als goed het lampje + glas is nog goed. Wie o wie helpt mij hieraan? Het betreft de gele versie

5 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Renault machines