Foto van: argelojr

Renault 56

Foto’s
170
Video’s
8
Topics
35

Informatie over de Renault 56

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 56.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 56, gezamenlijk zo&apos;n 1.483 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Renault 56 - Waar vindt ik het type plaatje bij de renault 56

Waar kan ik het type plaatje vinden bij een renault 56.

2 reacties


Renault 56 - Heeft iemand deze versnellingsbak vaker gezien?

Afgelopen week deze Renault 56 gekocht en met de vrachtwagen laten komen. Een dikke miskoop, maar dat even terzijde. Nu kwam ik met de trekker aan het kijken en zie ik dat hij een langere versnellingsbak heeft als een normale 56. Het lijkt wel of er een stuk bij aan is gelast. Hij staat vrij breed op het spoor, hij kan dus in de tuinbouw of akkerbouw hebben gelopen. Is het misschien een kruipbak? Wie heeft dit vaker gezien

14 reacties


Renault 56 - Schakelt slecht met veel kraken en in lage gearing reageert hij niet op koppeling

Hallo,
onze Renault 56 schakelt niet meer lekker, in de hoge gearing gaat het schakelen soms goed maar meestal gaat het gepaard met een hoop gekraak. in de lage gearing kun je eigenlijk niks meer beginnen, als je de koppeling in trapt loopt hij gewoon door, en in en uit een versnelling gaat moeizaam en blijft vaak vastzitten.

waar zou dit aan liggen?
koppelingsplaten?
iets afgebroken in de versnellingsbak?

17 reacties


Renault 56 - Wil niet heffen en hydrauliek doet het niet

Sinds afgelopen zaterdag wil mijn Renault 56 niet meer heffen en de hydrauliek doet het niet meer. De volgende zaken heb ik al uitgesloten.

- hydrauliekpomp vervangen.
- aanzuigfilter gereinigd.
- hydrauliekfilter onder tank gereinigd.
- olie ververst.

Hef gaat een klein stukje omhoog en stopt er vervolgens mee. Op de hydrauliek reageert de trekker niet. Ik ben een beetje ten einde raad, kan iemand mij zeggen waar dit probleem in kan zitten?

9 reacties


Renault 56 - Welk type alternator past hier op?

Mijn alternator is stuk en nu probeer ik deze te vervangen, kent iemand het typenr? Ik kan enkel achterhalen dat het een bosch is met leesbare nr ...20 429... de rest is weggesleten. Dank bij voorbaat !

8 reacties


Renault 56 - Trekker stoel

Hallo ik ben op zoek naar een nieuwe stoel voor een Renault 56
Weet iemand waar ik die kan vinden

5 reacties


Renault 56 - Hydrauliek pomp veertje waar hoort deze?

Hallo allemaal, ik heb de hydrauliek pomp van onze Renault 56 uit elkaar gehaald omdat deze lekt, nu is er een veertje waarvan ik niet weet waar deze hoort. Kan iemand mij helpen?

5 reacties


Renault 56 - Frontgewichten renault 56

Kan iemand mij vertellen wat het bouwjaar is van mijn renault 56?

18 reacties


Renault 56 - Ontluchtingsschroeven CAV Brandstofpomp Renault

Tijdens het ontluchten komt er diesel uit de onderste en bovenste ontluchtingsbout op de pomp.
Ik draai dan de onderste dicht als alle lucht er uit is, trekker start vlot maar slaat af als ik de bovenste ontluchtingsbout op de deksel dicht draai. Ook als de trekker langere tijd gelopen heeft.
Als ik schroef een slag los draai, en druk geef met het handpompje dan loopt de motor gelijk.
Alleen met het weer dichtdraaien van de bout op de deksel slaat hij weer af enz...

Wat kan ik doen?

6 reacties


Renault 56 - Kh 252 dnh aan Renault 56

Kan een deutz fahr kh252dnh schudder hydraulisch gekoppeld worden aan een Renault 56? Mijn Renault heeft een enkel werkend hydraulisch ventiel en de schudder heeft ook maar een aansluiting denk ik. De armen van de schudder heffen gaat dan wel vermoed ik. Maar hoe laat je ze zakken en naar waar gaat dan de olie? Kan deze via dezelfde leiding terug door het ventiel van de tractor naar de versnellingsbak?

1 reactie


Renault 56 - Start slecht bij koude motor

Beste, ik ben al een hele tijd in het bezit van een Renault 56 met voorlader echter start deze altijd zeer slecht bij een koude motor. De kleppen zijn gesteld, verstuivers afgesteld, nieuwe zware accu en de startmotor is gereviseerd. Als hij even gelopen heeft en dan start ik hem weer springt hij gelijk aan. Zou iemand weten wat de oorzaak kan zijn? Het is trouwens een watergekoelde (perkins) motor. Alvast bedankt.

6 reacties


Renault 56 - hydrauliek en onderdelen

Hallo, ik heb sinds vorige week een renault 56 in bezit.
Ik heb geleerd voor auto monteur en ben momenteel monteur bij scania maar mijn verstand van trekkers laat nog een beetje te wensen over jammergenoeg.
Ik heb de trekker gekocht van een buurman die hem enkel had om een kar te trekken, nou was hem voor een tijd terug een hydrauliekslang gaan lekken en is de hydrauliekolie afgetapt, nou wil ik dus weten hoeveel olie er in moet, waar ik dit moet bijvullen en waar ik onderdelen kan krijgen voor mijn trekker (liefst in overijssel/Drenthe gezien ik net over de grens in duitsland woon)
Gr. Yorick

12 reacties


Renault 56 - vertuivers

Kan iemand mij vertellen wat de openingsdruk van de verstuivers zijn bij een renault 56 mwm 325d motor

2 reacties


Renault 56 - hydroliek

Zit er in een renault 56 een zuigfilter in het hydroliek systeem en zo ja waar kan ik deze vinden mvg lammert

2 reacties


Renault 56 - hef en hydroliek probleem

Zit er in de renault 56 een zuigfilter in het hydroliek systeem ,en zo ja waar kan ik deze vinden

9 reacties


Renault 56 - remmen

Hoi,
Wat kan ik doen om mijn trekker R56 te laten stoppen wanneer ik dat wil. Hij remt namelijk heel beroert.
Aaldert

10 reacties


Renault 56 - motor temperatuur sensor

Bij mijn renault tractor is de temperatuursensor stuk. Deze zit op de eerste cilinder van de luchtgekoelde mwm motor. Volgens de dealer is dit niet meer nieuw te verkrijgen. Volgens mij werkt dit met een NTC weerstand. Ik zou dit wel eens willen proberen zelf te maken met een weerstand maar weet de juiste waarde van de weerstand niet. Ik heb er al eens een potmeter aan gehangen en als deze rond de 100 ohm is staat de wijzer op het dashbord in het groene gebied. En als de potmeter rond de 20 a 30 ohm is gaat de wijzer naar het rode gebied. Weet er hier iemand de juiste weerstand die hier inzit of kan iemand de weerstand is meten als de motor koud is en/of als de motor warm is en liefst de temperatuur erbij vermelden als dat mogelijk is. Dan kan ik misschien hier een weerstand uit afleiden.

14 reacties


Renault 56 - Olie verversen

Hallo, Ik was van plan om alle olie te verversen van mijn pas aangeschafte 56, ik kan er op internet weinig over vinden. Wie kan me op weg helpen met de hoeveelheden en de plaats voor vullen en aftappen. Ook de versnellingsbakolie moet vervangen worden, doordat het versnellings pookrubber gescheurd was is er water in gelopen. mvrgr Aaldert

16 reacties


Renault 56 - stuurhuis

Heb wat veel stuurspeling, is dit te verhelpen of is vervangen van het stuurhuis de enige optie?

Met vr gr Aaldert

3 reacties


Renault 56 - achteruit versnelling

Hallo allemaal, een goede vriend van mij heeft een renault 56 die wij met zijn 2en weer gangbaar willen gaan maken maar nou is het achteruit-tandwiel afgebroken.... wie kan ons daaraan helpen? of eventueel een donor versnellingsbak/achterbrug mvgr Menno Nieuwenhuis!

8 reacties


Renault 56 - Startprobleem CAV brandstofpomp

Goedenavond heren,

Na het weer in elkaar zetten van de benodigde onderdelen om de trekker weer te laten brommen .. (wat hydroliek slangetjes ect.) heb ik het beest geprobeerd te starten.

Van te voren schone diesel de tank in, kraantje open, ontluchtingsnippel open bij het filter ... , pompen tot het daar uit komt zonder luchtbelletjes (en nippel weer dicht), vervolgens op de brandstofpomp de ontluchtingsnippel open ... en weer pompen tot het er daar uit komt zonder luchtbellen...

Vervolgens even de startmotor rond laten draaien met de ontluchtingsnippel op de pomp open ... en jawel .. brandstof komt er uit! ...
nippel dicht ..

Startmotor rond ... en geen druppel brandstof komt er uit de inspuit leidingen!
helemaal niks!

20x gekeken of het hendeltje van de uitknop niet toevallig de verkeerde kant op stond ...
maar moet naar mijn idee goed staan! .. (ook nog geprobeerd te starten met het hendeltje naar de andere kant ... maar ook geen resultaat..)

Iemand hier een idee waarom mijn brandstofpomp geen brandstof geeft?

46 reacties


Renault 56 - Werkplaatsboek? olie?

Goedendag heren van het goede leven!

Heeft toevallig een van jullie nog een digitaal exemplaar van het werkplaatsboek van de Renault 56 rondslingeren op de kompoeter?
Trekker is bijna klaar om te starten naar 2 jaartjes stilstand ...
Nu wil ik er weer verse olie in gooien ... maar zou ik graag even willen weten hoeveel er in gaat ...
Nu weet ik dat er in onze Renault 551-S een litertje of 6 gaat.
is dit bij de Renault 56 hetzelfde?

Reden dat ik het werkplaatshandboek zoek, is dat ik aanneem dat dit soort dingen er in staan.... toch??
Het lieftste heb ik hem in het Nederlands .. (Duits of Engels is ook nog niet zo'n probleem) ... Maar Frans ...... dat zou heel wat google vertaal tijd gaan kosten ...

13 reacties


Renault 56 - cabine en gewichten

Zou een cabine voor een renault 56 nog ergens te vinden zijn ? of welke zou er hier het meeste goed op passen van een ander merk ?
Ook ben ik opzoek naar gewichten voor een renault 56 ; nog ergens te koop of passen er sommige gewichten van een ander merk tractor ook op de 56

8 reacties


Renault 56 - gereedschapsbakkie

Wie heeft er nog een gereedschapsbakkie liggen voor een renault 56?

11 reacties


Renault 56 - achterbrug

Ik zie in het boekje staan dat er 3 filters zitten voor de achterbrug, is het de bedoeling dat je die schoonmaakt of vervangt? en ik wil de achterbrug aftappen en doorspoelen, hoe kan ik dat het beste doen?

14 reacties


Renault 56 - versnellingsbakolie

Hallo ben nieuw hier en ik zit met een vraagje over een renault 56 ; ik zou het oliepeil van de versnellingsbak moeten controleren maar ik weet niet juist waar ik het oliepeil van de versnellingsbak kan vinden . Zou iemand mij aub dat kunnen vertellen ; ik hoop op een spoedig antwoord
mvg pascal

10 reacties


Renault 56 - Wat is de Originele kleur van een Renault 56?

Hallo,

Ik ben een Renault 56 aan het opknappen, en deze wil ik begin dit jaar .. (met wat mooier weer) in de kleur zetten.
maar nou heb ik op de website van Sparex (waar wij de kleuren voor onze andere Renault 551 S vandaan halen) dat er meerdere kleuren oranje zijn.

ik weet wel dat ik oranje voor 1981 moeten hebben.
maar welke!?? ..
HEL oranje .. of moet ik die ander hebben? (klinkt zo hels .. hahah )

Mvg, Jeroen .. (www.jeroenvschie.nl)

4 reacties


Renault 56 - gezocht RENAULT 56 tractor handboek

Wie heeft een werkplaatshandboek of kopie er van van de renault 56
ieder ander boekje ook welkom
in het frans geen bezwaar
ik wil betalen

8 reacties


Renault 56 - Waarde?

Weet iemand de waarde van een Renault 56 in normaale staat?

12 reacties


Renault 56 - vraag

Hallo allemaal
Ik heb nog niet zo lang geleden een renault 56 gekocht.Mijn vraag is weet iemand een instuktie boekje of werkplaats boek uit te halen voor deze tractor.Zo wil ik graag weten waar de handrem is,en waar het pendaal voor is aan de recter kant.Verder zoek ik voor deze tractor 2 banden maat 12.4x32 en een paar koplampen.Mijn e-mail adress is sirb1@t-online.hu.B.V.Dank Ed Schaafsma.

8 reacties


Renault 56 - gratis verblijf in frankrijk op boerderij

Diegene die mijn renault 56 wil vertroetelen, het hydrauliek wil reparene en de rem en achterstallig onderhoud na 2 jaar stilstaan, diegene mag gratis een week in mijn boerderij logeren !!
De boerderij is vlak naast Evaux-les-bains.
info : bramsax@zeelandnet.nl
of 0652717554

8 reacties


Renault 56 - help

Ik kocht een boerderij in frankrijk met in de schuur een renault 56 tractor. Hoeveel volt is hij? Hoe moet ik hem starten? Met wat? moet ik eerst dingen nakijken? ik weet dus helemaal niets van tractoren. hij staat al 2 jaar stil.

21 reacties


Renault 56 - Dashbord

Hallo, iemand hier enig idee hoe het dashbord paneel van een renault 56 aangesloten dient te zijn? welke draadjes waarheen zeg maar?

9 reacties


Renault 56 - achteras

Wie weet wat voor type achteras er op de renault 56 zit, en op welke type trekkers zit deze nog meer? volgens mij is de asmaat 10 cm en de boutafstand 15 cm, correct me if i'm wrong.

5 reacties


Renault 56 - banden

Welke bandenmaat zit er standaard onder een renault 56,

ik ben niet in de buurt van de trekker, dus kan nu ff niet kijken.

5 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Renault machines